Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Архив ZIP - WinRAR / інші плани і презентації / Натурпродукт / маркетинговий план для компанії ТОВ Натурпродукт.doc
Скачиваний:
53
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
4.18 Mб
Скачать

2. Загальні відомості про компанію

Спільне українсько-німецьке фармацевтичне підприємство ТОВ «Натурпродукт-Вега» засноване в 1994 році. Підприємство займається дистрибуцією препаратів з Німеччини. З німецького боку засновником виступила компанія Dr. Theiss Naturwaren GmbH, яка сьогодні має 26 дочірніх підприємств у всьому світі. Сьогодні «Naturwaren» виробляє лікарські засоби та засоби лікувальної косметики, які постачаються до США, Австралії, Нової Зеландії, країн Західної та Східної Європи. Підприємство, на якому запроваджені найсучасніші технології виробництва, має сертифікат GMP (Good Manufacturing Practice).

За 15 років існування фірма зайняла чільне місце на фармацевтичному ринку України. Протягом останніх років «Натурпродукт-Вега» входить в першу десятку підприємств за обсягом продажу продукції.

Навесні 2006 року було відкрито лінію косметичних засобів для жінок D’Oliva. Найближчим часом компанія «Натурпродукт-Вега» планує вивести на український фармацевтичний ринок серію D’Oliva для чоловіків, а також косметичну серію на основі альгойської сосни для догляду за ногами.

«Натурпродукт-Вега» є ексклюзивним дистриб’ютором лікувальної косметики D’oliva в Україні.

3. Опис продукту

Особливість продукції D’oliva полягає в силі оливкової олії італійської провінції Тоскана, де виробляють головний компонент цієї косметики.

Оливкова олія холодного пресування є чистим натуральним продуктом, на відміну від більшості рослинних олій, що виготовляються шляхом рафінування.

При регулярному використанні оливкова олія уповільнює процес старіння, шкіра знову стає гладенькою та шовковистою. Засоби на основі оливкової олії справді інтенсивно доглядають за шкірою, яка зазнала навантажень під час вагітності або внаслідок швидкого збільшення або зменшення маси тіла. Їх користь зумовлена складом, до якого входять жирні кислоти, а також сквалан, фітостерин, токоферол і поліфеноли. Вітамін Е і фенолові сполуки — сильні антиоксиданти.

Таким чином, оливкова олія ідеально підходить для виробництва косметичних продуктів для догляду за шкірою. Високоефективні поліфеноли оливок продовжують молодість і широко відомі як ефективний засіб для запобігання старінню (аntiaging).

Крім оливкової олії, додатково до складу засобів D’oliva входять найбільш цінні натуральні рослинні олії: олія авокадо, солодкого мигдалю, пророслої пшениці, жожоба, дерева ши. Всі вони вже давно добре відомі косметологам завдяки сприятливому впливу на стан шкіри та здатності активувати відновлювальні процеси в ній.

4. Аналіз ринку

АНАЛІЗ РИНКУ КОСМЕТИКИ

  1. Produсt (Продукт)

За споживанням косметики Україна є третім за розміром ринком Східної Європи. Косметика закордонного виробництва зараз займає в нас близько 90% загального обсягу продажів, а косметика українського виробництва - 8%. На ринку діє приблизно 80 українських виробників.

Недорога косметика становить більше 60% ринку, косметика середнього цінового сегмента - близько 30%, дорога селективна косметика - приблизно 10%.

Продавці косметики оцінюють рентабельність галузі в 25%. За оцінками експертів, ринок зараз насичений на чверть. Це і провокує його зростання. З'являються нові компанії, а вже присутні підприємства розвивають свої мережі.

З огляду на ці параметри, дослідницька компанія AC Nielsen оцінює потенціал українського ринку у $8 млрд . Утім, враховуючи падіння попиту через нещодавні кризові явища в країні, для досягнення восьмимільярдного обороту українському ринку знадобиться щонайменше років десять.

Динаміка та прогноз росту ринку косметики у грошовому вираженні (за даними дослідницької компанії Euromonitor) можна зобразити так:

Рис.1. Динаміка та прогноз росту ринку косметики

На ринку аптечної (лікувальної) косметики присутні досить потужні гравці, як зарубіжні, так і вітчизняні, що займають лідируючі позиції у цьому сегменті. Найбільш сильні маркетингові організації що представленні в аптечному сегменті:

Vichy (Франция)

Биокон МНПО ООО (Украина, Донецк)

Lierac (Франция)

Lab. Dermatologiques Uriage (Франция)

Концерн "Калина" (Россия)

NPV

У 2010 році кількість проданої косметики у кількісному вираженні склала 4 113 051,51 упаковок, у грошовому виражені – 20 455 980 євро. З них майже 1 669 054,34 шт. припадає на компанію Биокон, проте у грошовому вираженні компанія Vichy отримала 10 999 100 євро, що становить 53% ринку.

Було проведено дослідження (дослідження проводилось порталом «Фаворит успіху» www.favor.com.ua) серед споживачів, експертів та відомих людей. Протягом року проводилось голосування за ту чи іншу марку представлену в тій чи іншій категорії.

За споживчим рейтингом у сегменті «лікувальна косметика» не знайшлося місця ТМ «D’oliva». Більшу превагу надавалось значно відомішим брендам. Проте у категорії засобів догляду за обличчям ТМ «D’oliva» відвоювала свою частку і її коефіцієнт сягав 0,73.