Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Променеві ознаки пухлин легень.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
06.03.2016
Размер:
262.66 Кб
Скачать

2. Які рентгенологічні ознаки характерні для злоякісної обмеженої мезотеліоми?

  1. Фокусна, неоднорідна тінь, розташована субкостально з чіткими рівними контурами.

  2. Поодинока, фокусна, однорідна тінь, розташована субкостально з поліциклічними контурами, звернена в сторону легень, на якій виявляється ділянка деструкції в ребрі.

  3. Фокусна тінь неправильної форми, нечітко і нерівно відмежована, що зливається з коренем легені, у центрі якої виявляється ділянка просвітлення з рівнем рідини

  4. Поодинока, середньої щільності, кругла фокусна тінь, розташована в середній долі, яка змінює свою форму і розміри в різні фази дихання, знаходиться на фоні незмінного легеневого малюнку при нормальному корені.

  5. Поодинока, фокусна, неоднорідна тінь в плащовому відділі легень круглої форми з чітким поліциклічним краєм за виняком контуру, зверненого до кореня, де визначаються тяжі, спрямовані в бік кореня легені.

3. Які рентгенологічні ознаки характерні для кісти легені?

  1. Поодинока, фокусна, неоднорідна тінь у плащовому відділі легень круглої форми з чітким поліциклічним краєм за виключенням контуру, зверненого до кореня, де визначаються тяжі, спрямовані в сторону кореня легені.

  2. Фокусна тінь правильної округлої форми, чітко відмежована, у центрі якої виявляється ділянка просвітлення з рівнем рідини.

  3. Поодинока, середньої щільності, кругла фокусна тінь, розташована в середній долі, яка змінює свою форму і розміри в різні фази дихання, знаходиться на фоні незмінного легеневого малюнку при нормальному корені.

  4. Фокусна тінь, правильної форми, нечітка і нерівне відмежована, що зливається з коренем легені, в центрі якої виявляється ділянка просвітлення з рівнем рідини.

  5. Одинична, фокусна, неоднорідна тінь у плащовому відділі легень круглої форми з чітким поліциклічним краєм за винятком контуру, зверненого до кореня, де визначаються тяжі, спрямовані в сторону кореня легені.

4. Які рентгенологічні ознаки характені для дермоідної пухлини?

  1. Поодинока, фокусна, неоднорідна тінь у плащовому відділі легень круглої форми з чіткими поліциклічними краями за виключенням контуру, зверненого до кореня, де визначаються тяжі спрямовані в сторону кореня легень.

  2. Поодинока, кругла, фокусна тінь дуже чітко і нерівно окреслена, неоднорідна за рахунок ділянок кісткової щільності, навколо якої визначаються розсування елементів легеневого малюнку.

  3. Фокусна тінь неправильної форми, нечітко і нерівно відмежована, що зливається з коренем легені, у центрі якої виявляється ділянка просвітлення з рівнем рідини.

  4. Неправильної форми тінь в корені легені з нечікими нерівними контурами. В паренхімі легені - фокус гіпервентиляції.

  5. Поодинока, овальна, чітко окреслена тінь однорідної структури середньої щільності, чка має зв'язок з тінню серця у всіх проекціях.

5. Які рентгенологічні ознаки визначаються при центральному раці легені?

  1. В корені легені фокусна, неправильної форми, неоднорідної структури, тінь середньої щільності, з нечіткими контурами за рахунок тяжів, спрямованих до периферії легені із зміною повітряності частини легені.

  2. Неправильної форми тінь в корені легені з нечікими нерівними контурами. В паренхімі легені - фокус гіпервентиляції.

  3. Тінь, що займає верхню долю, неоднорідна за рахунок ділянок просвітлення з нечіткими краями, яка зливається з коренем легені.

  4. У верхній долі легені визначається чітко окреслена, неправилної форми затемнення, неоднорідної структури за рахунок звапнення, з'єднання з розширенням і ущільненим коренем фіброзною доріжкою.

  5. Неправильної форми тінь в корені легені з нечікими нерівними контурами. В паренхімі легені - фокус гіповентиляції.

Соседние файлы в предмете Радиология