Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Променеві ознаки пухлин легень.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
06.03.2016
Размер:
262.66 Кб
Скачать

6. Які рентгенологічні ознаки нейрогенних пухлин середостіння?

  1. Фокусна, неправильної форми, неоднорідної структури тінь, середньої щільності, з нечіткими контурами за рахуно тяжів, спрямованих по периферії легені зі зміною повітряності частини легені.

  2. Тінь округлої форми, чітко і рівно окреслена середньої щільності, однорідної структури, у прямій і боковій проекції нашарована на тінь хребта.

  3. Поодинока, овальна, чітко окреслена тінь однорідної структури середньої щільності, яка має зв'язок з тінню серця в усіх проекціях

  4. Округлої форми тінь з чіткими та рівними контурами однорідної структури, середньої щільності, що в обох проекціях накладується на тінь хребта.

  5. Округлої форми тінь з чіткими та рівними контурами однорідної структури, середньої щільності, яка має зв'язок з тінню серця в усіх проекціях

7. Які рентгенологічні ознаки целомічної кісти?

  1. Фокусна, неправильної форми, неоднорідної структури тінь середньої щільності з нечіткими контурами за рахунок тяжів, спрямованих до периферії легені зі зміною повітряності частини легені.

  2. Округлої форми тінь з чіткими та рівними контурами однорідної структури, середньої щільності, що в обох проекціях накладується на тінь хребта.

  3. Правильнооруглої форми тінь з нечіткими контурами, однорідної структури, що не змінює форми і розміри в різних фазах дихання.

  4. Поодинока, овальна, чітко окреслена тінь однорідної структури середньої щільності, чка має зв'язок з тінню серця у всіх проекціях.

  5. Тінь округлої форми, чітко і рівно окреслена, середньої щільності, однорідної структури, у прямій і боковій проекціях нашарована на тінь хребта.

8. Які рентгенологічні ознаки спостервігаються при поодинокому метастазі влегеню?

  1. Округла, поодинока фокусна тінь з чітким і рівним краєм однорідної структури,що змінює свою форму і розміри під час входу та виходу.

  2. Округла, поодинока фокусна тінь однорідної структури, що не змінює форми і розміри в різних фазах дихання.

  3. Округла, поодинока, малоінтенсивна тінь з нечітким краєм, однорідноїструктури, з'єднана з коренем легені фіброзною доріжкою.

  4. Множинні осередкові тіні малої та середньої інтенсивноті в проекції обох легеневих полів на фоні ослабленого легеневого малюнку.

  5. Правильнооруглої форми тінь з нечіткими контурами, однорідної структури, що не змінює форми і розміри в різних фазах дихання.

9. Які рентгенологічні ознаки спостерігаються при лімфобластомах?

  1. Відмічається тінь розширення середостіння в усіх відділах зі збільшенням його щільності і поліциклічними краями.

  2. Відмічається розширення тіні середостінняв усіх відділах зі збільшенням його щільності і поліциклічними контурами при позитивній реакції Мату.

  3. Середостіння розширене в усіх відділах, контури поліциклічні, інтенсивність висока.

  4. Збільшення розмірів і щільності коренів легень і середостіння за рахунок округлих тіней, неоднорідних, у зв'язку з вкрапленням великої щільності.

  5. Відмічається розширення тіні середостіння, переважно в верхньому відділі зі збільшенням його щільності і поліциклічними контурами при позитивній реакції Мату.

10. Які рентгенологічні ознаки характерні для міліарного карциноматозу?

  1. Поодинока вогнищева тінь в плащовому відділі легень.

  2. Множинні осередкові тіні малої та середньої інтенсивноті в проекції обох легеневих полів на фоні ослабленого легеневого малюнку.

  3. Дифузнорозміщені множинні, малоінтенсивні осередкові тіні однакової величини, нечітко окреслені на фоні підсиленого легеневого малюноку.

  4. Група вогнищевих тіней на верхівці легені середньої щільності

  5. Дифузнорозміщені множинні, малоінтенсивні осередкові тіні однакової величини, нечітко окреслені на фоні ослабленого легеневого малюнку.

Соседние файлы в предмете Радиология