Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Праця

.pdf
Скачиваний:
157
Добавлен:
06.03.2016
Размер:
225.92 Кб
Скачать

?

Студенти Б. і М. медико-профілактичного факультету отримали завдання - дати фізіологогігієнічну оцінку шуму турбокомпресорного цеху, а саме: дослідити рівні шуму (студент Б.) і вплив шуму на організм (студент М.). З яким приладом буде працювати студент М.?

+Аудіотестером. - Актинометром. - Радіометром.

- Шумовіброміром.

- Аналізатором спектру шуму.

?

При проведенні періодичного медогляду слюсаря-складальника (працює на пайці деталей припаюванням) скарг на стан здоров'я не було. При поглибленому дослідженні виявлено ознаки астено-вегетативного синдрому, в крові – еритроцити з базофільною зернистістю і дещо підвищена кількість ретикулоцитів, в сечі – підвищений вміст дельтаамінолевулінової кислоти. Комплекс симптомів свідчить про початкову стадію хронічної інтоксикації:

+Свинцем.

-Марганцем.

-Ртуттю.

-Оловом.

-Етанолом.

?

В термічному цеху машинобудівного заводу надлишки явного тепла складають 81 ккал/м3/год. Температура повітря коливається від 250С до 300С (N - 18-200C), теплове випромінювання - до 1800 ккал/м2/год, відносна вологість - 40-60% (N - 40-60%), швидкість руху повітря-0,5-0,7 м/с (N - 0,2 м/с). Вплив якого з вказаних факторів може призвести до захворювання очей типу катаракти?

+ Теплове випромінювання.

-Конвекційне тепло.

-Температура повітря.

-Відносна вологість повітря.

-Швидкість руху повітря.

?

Робітники рибних промислів підлягають впливу низьких температур навколишнього повітря від –50С до –150С. Захворювання яких органів і систем найбільш часто зустрічаються у робітників цих виробництв?

+Дихальної системи. - Серцево-судинної. - Крові.

- Печінки.

- Шлунково-кишкового тракту.

?

Студенти Б. і М. медико-профілактичного факультету отримали завдання - дати гігієнічну оцінку шуму турбокомпресорного цеху, а саме: дослідити рівні шуму (студент Б.) і вплив шуму на організм (студент М.). Яким приладом повинен користуватися студент Б.?

+Шумовіброміром.

-Актинометром.

-Аудіотестером.

-Радіометром.

-Аналізатором спектру шуму.

?

У робочих підземних виробітків при виконанні деяких операцій як: ручне буріння шпурів перфораторами, навантаження вручну лопатою породи в цебер,- Р - 108-124/хв, що характеризує роботу як дуже важку, ІІІ-ІV ступеню важкості. За яким критерієм гігієнічної класифікації найбільш доцільно оцінювати працю робочих в наведених умовах?

+Потужність зовнішньої роботи, вт. - Емоційне напруження.

- Інтелектуальна напруженість. - Монотонність.

- Об'єм оперативної пам'яті.

?

На одній із дільниць залізничної станції, де проводиться розвантаження вагонів з пеком навалом, при фізіолого-гігієнічному дослідженні характеру роботи вантажників, що вручну лопатою розбивають запечену масу і перевалюють її, встановлено, що їх праця відноситься до ІІІ ступеню важкості. За яким із перелічених критерієм могла бути проведена оцінка праці вантажників?

+Максимальна маса вантажу, що переміщується.

-Величина статичного навантаження за зміну.

-Час активних дій, % до тривалості зміни.

-Час пасивного спостереження, % до тривалості зміни.

-Інтелектуальна напруженість.

?

Робітники холодильних цехів рибних промислів працюють в умовах низьких температур оточуючого повітря - від –50С до –150С. Які із перелічених змін в організмі робітників є найбільш характерними і ранніми при наведених впливах?

+ Звуження судин шкіри і м'язів.

-Збільшення споживання кисню.

-Прискорення дихання.

-Зміни систолічного об'єму крові.

-Зміни хвилинного об'єму крові.

?

В інструментальному цеху проводиться заточка поаерхонь з використанням струму високої частоти. Умови праці характеризуються перевищенням граничних рівнів по шуму, ЕМП, вмісту пилу (залізо, молібден, двоокис кремнію), зоровому напруженню. При обстеженні інструментальника діагностовані неврастенія, порушення ендокринної регуляції. Етіологічним фактором є:

+ЕМП. - Шум.

- Залізомісткий пил.

- Молібденмісткий пил. - Двоокис кремнію.

?

Виконання ремонтних робіт в закритому автомобільному боксі проводилось при працюючому двигуні. Через 30-40 хв. у слюсарів-ремонтників з’явились сильний головний біль в області висків, шум у вухах, нудота, блювота. Ці ознаки характерні для гострого отруєння:

+Оксидом вуглецю.

-Парами бензину.

-Тетраетилсвинцем.

-Оксидом азоту.

-Масляним аерозолем.

?

Робітник, стаж 10 років, зайнятий на виробництві шиферу. Скаржиться на задишку при фізичному навантаженні, болі в грудній клітці ниючого характеру, сухий кашель. Рентгенологічно - лінійно-сітчаста деформація легеневого малюнку в нижніх відділах легень, ущільнення діафрагмальної плеври. Корені легень злегка ущільнені. Поставте діагноз.

+Азбестоз. - Силікоз. - Силікатоз. - Бісиноз.

- Сидероз.

?

Потужність зовнішньої праці робітника машинобудівного заводу становить 80 Вт; він перебуває у вимушеному положенні 40 % від часу зміни; число елементів у операції, яку він виконує, – 5. До якої категорії важкості та напруженості праці належить праця цього робітника ?

+Важка, напружена.

-Легка, ненапружена.

-Середня, мало напружена.

-Дуже важка, дуже напружена.

-Екстремальна.

?

Для якої стадії силікозу характерна наступна рентгенологічна картина: посилення дифузного процесу в паренхімі легень і в області коренів. Чітко видно численні дифузні вузлики діаметром 2-4 мм. Спостерігається дрібнобульозна емфізема легень.

+ ІІ стадія.

-І стадія.

-Інкубаційний період.

-Період видужання.

-ІІІ стадія.

?

Робітник заводу по виробництву фарб скаржиться на неприємний присмак в роті, переймоподібні болі в животі, закрепи, які не знімаються послаблюючими засобами. Об’єктивно: шкіра обличчя блідо-сіруватого кольору, слизова оболонка щік сіро-голубого забарвлення, по краю ясен біля передніх зубів – червоно-сіра смужка. При лабораторному дослідженні виявлено: в крові анемію, ретикулоцитоз, базофільну зернистість еритроцитів, педвищений вміст білірубіну; в сечі – підвищений вміст порфірину. Яке захворювання у робітника?

+Хронічне отруєння свинцем. - Хронічне отруєння ртуттю. - Хронічне отруєння бензолом.

- Хронічне отруєння марганцем.

- Хронічне отруєння чотирихлористим вуглецем

?

Робітники ливарного цеху металургійного комбінату працюють в умовах високої температури повітря та інтенсивного теплового випромінювання. З якою періодичністю ці робітники повинні проходити медичні огляди?

+Один раз на півроку.

-Один раз на два роки.

-Щоквартально.

-Один раз на рік.

-Один раз на три роки.

?

Робітник промірювального верстату розкрійного цеху протягом робочої зміни 110 разів піднімає паку тканини вагою 15 кг, переносить її на відстань 15 м і опускає на 0,5 м, кожного разу нахиляючись. Кут нахилу - до 300. Встановлено категорію праці робочого І

– ІІ ступеню середньої важкості. Який критерій із перелічених є визначальним при встановленні ступеня важкості праці робочого за наведеними в умові показниками?

+Потужність зовнішньої роботи. - Робоча поза.

- Число об'єктів одночасного спостереження. - Емоційна напруженість.

- Об'єм оперативної пам'яті.

?

Механізатор А. проводить обробку ґрунту на тракторі ДТ-75. Температура повітря в кабіні трактора в червні місяці становить 300С. Температура передньої стінки кабіни – 400С. Швидкість руху повітря на робочому місті механізатора становить 0,3 м/с. Відносна вологість повітря – 75%. Запропонуйте ефективні в даних умовах профілактичні заходи:

+Використання теплоізоляційного покриття стінок кабіни.

-Застосування теплозахисного спецодягу.

-Організація кімнат відпочинку з оптимальним мікрокліматом.

-Автоматизація трудового процесу.

-Організація попередніх та періодичних медичних оглядів.

?

Вивчались умови праці мулярів, які працюють на будівництві житлового будинку. Встановлено, що робота проводиться на відкритому повітрі. На організм мулярів впливають такі метеорологічні умови: температура повітря – -5-100С, швидкість руху повітря – 3-5 м/с, відносна вологість повітря – 60%. Запропонуйте найбільш ефективні профілактичні заходи для попередження негативної дії переохолодження робітників в цих умовах.

+ Використання теплого спецодягу.

-Раціональна організація режиму праці та відпочинку.

-Організація попередніх та періодичних медичних оглядів.

-Автоматизація трудового процесу.

-Організація гарячого харчування.

?

Ефективним заходом попередження пневмоконіозів у робітників, які працюють в умовах дії фіброгенних видів пилу, є максимальне зменшення вмісту пилу в зоні дихання працюючих. Цього можна досягти таким чином:

+Дистанційним керуванням технологічним процесом з інших приміщень. - Розбавленням запиленого повітря чистим.

- Встановленням перегородок між різними видами обладнання, яке є джерелом пилу. - Організацією провітрювання робочих приміщень протягом робочого дня.

- Зрошення повітря водою.

?

У ході виконання будь-якої фізичної роботи рано чи пізно розвивається втома, яка приводить до зниження працездатності.Довгострокового підтримання високого рівня працездатності можна досягти в результаті:

+Раціональної організації режиму праці та відпочинку.

-Вживання комплексу вітамінів.

-Занять спортом у вільний час.

-Вживанням тонізуючих речовин.

-Раціонального харчування.

?

Урегулювальника М. заводу по ремонту радіолокаційного обладнання (стаж роботи 5 років) встановлена катаракта. При обстеженні умов праці встановлена висока інтенсивність випромінювання від декількох радіолокаційних станцій (РЛС) в діапазоні 300 МГц-300 ГГц. Поверхнева щільність потоку енергії досягала 140 мкВт/см2. Вкажіть місце знаходження робочого місця регулювальника (відповідно до зон випромінювання електромагнітної енергії):

+ Хвильова зона. - Зона індукції.

- Проміжна (квазістатична) зона.

- Границя між зоною індукції та проміжною (квазістатичною) зоною. - Границя між проміжною (квазістатичною) зоною та хвильовою зона.

?

Медична сестра кабінету променевої терапії фізіотерапевтичного відділення звернулась зі скаргами на втому, головний біль, гіпергідроз та біль у серці при виконанні своїх професійних обов’язків. Стаж роботи 8 років, вік - 29 років. Було встановлено, що 8 апаратів УВЧ-300 розташовані в кабінетах, які розділені ширмами з бавовняних тканин. Вплив ЕМ-випромінювань відбувається під час процедур протягом 6 годин. Напруженість ЕМП на робочому місці медсестри перевищує ГДР. Назвіть найбільш значущі у даному випадку профілактичні заходи:

+ Технічні заходи (використання ширм з бавовняних тканин з металевими волокнами). - Планувально-архітектурні.

- Своєчасний планово-попереджувальний ремонт апаратів. - Заходи індивідуального захисту.

- Заходи медичної профілактики (попередні та періодичні медичні огляди).

?

В механічному цеху токар біля карусельного верстату піддається дії високих рівнів шуму. Через 6-8 років роботи за професією у нього може розвинутись сенсоневральна приглухуватість. Назвіть найбільш значущі профілактичні заходи:

+ Заходи технологічного характеру. - Планувальні заходи.

- Заходи технічного характеру.

- Заходи індивідуального захисту. - Заходи медичної профілактики.

?

Водії транспорту та оператори транспортних машин і агрегатів піддаються дії низькочастотної транспортної вібрації. Через 5-8 років роботи за професією у них можуть реєструватися такі хвороби: радикуліти та ішіалгії, функціональні порушення вестибулярного аналізатора, а також раннє виникнення вираженої втоми. Назвіть найбільш значущі профілактичні заходи:

+ Зменшення інтенсивності вібрації безпосередньо в джерелі (за рахунок конструктивних удосконалень).

- Засоби зовнішнього віброзахисту.

- Своєчасний планово-попереджувальний ремонт обладнання і механізмів. - Раціональний режим праці і відпочинку.

- Усунення безпосереднього контакту з вібруючим обладнанням, машинами.

?

Умашинобудуванні високий рівень шуму спостерігається при обробці металів різанням. Інтенсивний шум виникає під час обробки, очистки лиття, роботи токарно-револьверних, фрезерувальних верстатів. Рівень шуму перевищує ГДР на 10-20 дБА. Через 4-5 років у працюючих починає реєструватись збільшення порогу слухової чутливості на високих частотах. Назвіть причини виникнення ранньої патології під впливом шуму на високих частотах (2000-4000 Гц):

+В результаті анатомічних особливостей будови кортієвого органу. - В результаті нервово-рефлекторних порушень.

- В результаті нейрогуморальних порушень. - В результаті впливу великих рівнів звуку. - В результаті тривалої дії.

?

Оператори рухомих машин і транспортних засобів при їх русі по дорогах та агрофонах піддаються дії низькочастотної транспортної вібрації з перевищенням коливальної віброшвидкості в діапазоні частот 8-16 Гц протягом 5-8 років роботи за професією. Це може призвести, в першу чергу, до:

+Травматичної дії у вигляді випинання і порушення стану міжхребетних дисків (з наступним розвитком радикулітів і ішіалгії).

- Розладів вібраційної, больової і температурної чутливості.

- Підвищення енергетичних витрат і виникнення значної втоми.

- Зміни здатності точно координувати рухи і зберігати стійку рівновагу тіла. - Ослаблення зв’язкового апарату шлунка.

?

Визначити важкість та напруженість праці швачки, якщо середньо змінна частота серцевих скорочень у неї становить 98 уд/хв, рівень м’язової витривалості за зміну зменшується на 34 %, об’єм оперативної пам’яті – на 28 %, латентний період простої зорово–моторної реакції збільшується на 31 %, час концентрації уваги – на 29 %.

+Праця важка, напружена.

-Праця дуже важка, мало напружена.

-Праця дуже важка, дуже напружена.

-Праця легка, напружена.

-Праця середньої важкості, напружена.

?

На робочому місці штампувальниці (робота, що не потребує розумового напруження та слухового контролю) лаборант у ході вимірювання рівня шуму з використанням шумоміру “Шум-1М” одержав такі дані: за шкалою А та характеристикою “Повільно” спостерігається коливання рівня шуму в межах 78–85 дБА, за шкалою А середній рівень шуму становить 81,5 дБА, за шкалою С середній рівень шуму складає 79 дБА, за шкалою “Імпульс” максимальний рівень шуму становить 87 дБА. Визначить часові та частотні характеристики шуму та установить чи перевищує він гранично допустимий рівень (ГДР). + Непостійний, середньочастотний, перевищує ГДР.

-Імпульсний, високочастотний, перевищує ГДР.

-Імпульсний, низькочастотний, не перевищує ГДР.

-Непостійний, високочастотний, не перевищує ГДР.

-Непостійний, високочастотний, перевищує ГДР.

?

Чоловік 40 років, який працює сталеваром на металургійному комбінаті, звернувся до лікаря зі скаргами на погіршення зору. Дані об’єктивного дослідження: прозорість кришталика зменшена, гострота зору становить 0,6, спостерігається гіперемія склери. Поставте діагноз та визначить етіологічний фактор, що викликав захворювання.

+ Катаракта, вплив інфрачервоного випромінювання.

-Катаракта, вплив ультрафіолетового випромінювання.

-Катаракта, вплив видимого спектру випромінювання.

-Фотоофтальмія, вплив ультрафіолетового випромінювання.

-Фотоофтальмія, вплив видимого спектру випромінювання.

?

Для захисту персоналу радіолокаційних станцій від короткохвильового випромінювання у приміщенні передбачені: екранування робочих місць екранами з просвинцьованого скла,

використання комбінезону та окулярів, скорочений робочий день операторів. Які заходи ще треба впровадити?

+ Необхідне екранування робочих місць металевими сітками.

-Необхідності в захисті від короткохвильового випромінювання немає.

-Всі засоби захисту відповідають гігієнічним вимогам.

-Необхідне використання ізолюючого костюму.

-Необхідне використання протигазу та рукавичок.

?

Вгальванічному цеху машинобудівного заводу, де працюють жінки, має місце ручне періодичне (до 2 раз за годину) переміщення оброблених деталей. Яку граничну норму підіймання і переміщення вантажу жінками слід рекомендувати адміністрації згідно нормативів, затверджених МОЗ України?

+ 10 кг - 20 кг - 15 кг

- 7 кг - 5 кг

?

При ремонті тракторів слюсар-механік виконує роботу потужністю 45 Вт, здійснює при цьому за зміну 256 нахилів тулуба більш 300. Робота потребує зосередженості уваги протягом 89% часу зміни. В кінці роботи частота серцевих скорочень у слюсаря сягає 115 уд./хв, функція уваги послабляється на 18%. Який з перелічених показників характеризує напруженість праці і є ергономічним?

+ Довготривалість зосередження уваги. - Потужність зовнішньої роботи.

- Наклони тулуба. - Частота пульсу. - Функція уваги.

?

При проведенні електрозварювальних робіт в повітря цеху виділяються аерозолі, що містять окиси заліза, марганцю, вуглецю, хрому, кремнію. У зварювальників діагностуються ураження нервової системи (хронічні інтоксикації). Який з наведених аерозолів може бути причиною хронічної інтоксикації?

+ Окиси марганцю. - Окиси заліза.

- Окиси хрому. - Окиси вуглецю. - Окиси кремнію.

?

Вповітрі робочої зони ливарника присутній аерозоль конденсації з розміром пилових частинок 2 нм (90 %), 2-5 нм (2 %), вище 5 нм (6 %), до 2 нм (біля 2 %). Охарактеризуйте дисперсність пилу.

+ Дрібнодисперсний. - Середньодисперсний. - Крупнодисперсний.

- Ультрадрібнодисперсний. - Туман.

?

Вміст пилу в повітрі робочої зони при бурінні свердловини в гранітному кар’єрі перевищує ГДК в 6-10 разів. Бурильник N (стаж роботи 10 років) скаржиться на задишку при навантаженні, біль і відчуття здавлювання в грудях, кашель; рентгенологічно –

посилення дифузного процесу в паренхімі легень. Вказані ознаки характерні для пилу, що має дію:

+Фіброгенну. - Алергенну.

- Подразнюючу.

- Гостронаправлену. - Канцерогенну.

?

При проведенні збирання зернових в липні температура зовнішнього повітря склала 310С; в кабіні машиніста комбайна температура – 350С, швидкість руху повітря – 0,2 м/с, відносна вологість повітря – 55%, температура стінок і стелі – 450С.Нормалізувати мікроклімат в кабіні можливо наступним шляхом:

+Охолодження повітря.

-Підвищення швидкості руху повітря.

-Підвищення вологості повітря.

-Зниження вологості повітря.

-Теплоізоляція стін і підлоги.

?

Робочий N занятий литтям кольорових металів і сплавів протягом 12 років. В повітрі робочої зони реєструється підвищений вміст важких металів, оксидів вуглецю і азоту. При проведенні періодичного медичного огляду у нього відмічений астено-вегетативний синдром, різкі болі в животі, закрепи, біль в області печінки. У сечі – амінолевулінова кислота і копропорфірин. В крові – ретикулоцитоз, зниження рівня гемоглобіну. Причиною цієї інтоксикації є:

+ Свинець і його солі.

-Олово.

-Оксид вуглецю.

-Оксид азоту.

-Цинк.

?

У стержньовому відділенні ливарного цеху для сушки стержнів використовується високочастотний нагрів. У цеху одночасно працює 10 сушильних камер. Діапазон робочих частот: 30-48 мГц. При проведенні медичного огляду у ряду працівників виявлена професійна патологія. Розвиток якої професійної патології Ви можете припустити при роботі в цих умовах?

+Астено-вегетативний синдром. - Катаракта.

- Електроофтальмія.

- Контактний дерматит. - Епідермоз.

?

При огляді цеховим лікарем робітників доменного цеху, що мають тривалий стаж роботи, виявлені випадки захворювання первинною катарактою. Що виявилося причиною її виникнення?

+Інфрачервоне випромінювання.

-Високий рівень шуму.

-Високий рівень вібрації.

-Ультрафіолетове випромінювання.

-Електромагнітне випромінювання видимого спектра.

?

Робітники гранітного кар'єру працюють в умовах високих рівнів пилу, що сприяє виникненню силікозу, причиною якого є утримання в пилу:

+Діоксиду кремнію. - Окису алюмінію. - Окису вуглецю.

- Окислів азоту. - Діоксиду сірки.

?

За характером змін загальної інтенсивності протягом часу для людини найбільш шкідливий шум:

+Імпульсний.

-Суцільний.

-Стабільний.

-Тональний.

-Широкополосний.

?

На державних іспитах студент відповів екзаменатору, що рівень шуму нормується у ватах. Вірною відповіддю є:

+ У децибелах.

-У ватах.

-У джоулях.

-У герцах.

-У ергах.

?

На практичному занятті студент визначав інтенсивність інфрачервоного випромінювання приладом:

+Актинометром. - Уфіметром.

- Радіометром. - Люксметром. - Анемометром.

?

Жінка 53 років, робітниця сільськогосподарського підприємства, що займається вирощуванням тютюну на ґрунтах, збагачених літієм, пропрацювала в ньому 30 років, звернулася зі скаргами: загальна слабкість, сонливість, болі при ковтанні, кашель, втрату апетиту, підвищення м'язової збудливості, больової і дотикової чутливості шкіри. Яка найбільш вірогідна інтоксикація?

+Хронічна інтоксикація літієм.

-Гостра інтоксикація літієм.

-Хронічна інтоксикація тютюном.

-Тиреотоксикоз.

-Ендемічна подагра.

?

Чоловік 58 років, водій, ремонтував машину в закритому гаражі. Ввечері відчув себе погано. Викликав швидку допомогу. Скарги на сильний головний біль, запаморочення, нудоту, м'язову слабкість, сонливість. В анамнезі - травма голови 3 роки тому в автокатастрофі, при огляді відмічено прискорення пульсу, дихання, збудження, гіпертензію, манію переслідування. Який найбільш вірогідний діагноз?

+ Інтоксикація чадним газом.

-Інтоксикація етилированным бензином.

-Посттравматична енцефалопатія.

-Гіпертонічний синдром.

-Астеновегетатівний синдром.

?

Рівень шуму на робочому місці становить 121 дБа. Який психофізіологічний ефект є найбільш можливим у працюючих?

+Ризик отримання акустичної травми. - Подразнююча дія - Втрата слуху.

- Галопуючий перебіг хронічних захворювань. - Ризик підвищення виробничого травматизму.

?

В бактеріальній лабораторії працюють з холерним вібріоном за умов дотримання всіх необхідних профілактичних заходів. До якого класу слід віднести умови праці лаборантів?

+4 клас – небезпечні.

-3 клас – шкідливі.

-2 клас – допустимі.

-1 клас – оптимальні.

-5 клас – великі та напружені.

?

У сталеварів, що працюють у приміщенні біля киснево-конверторного цеху, де діє потужний компресор, відмічаються астено-вегетативні ознаки: порушення дихання, закладання та тиск в вухах, головний біль, тремор рук, відчуття загальної втоми. Які чинники виробничого середовища у першу чергу підлягають корекції для профілактики вказаних явищ?

+ Інфразвук.

-Електромагнітні поля.

-Дискомфортний мікроклімат нагрівного типу.

-Пил.

-Підвищена загазованість повітря окисом вуглецю.

?

При фізіологічному дослідженні стану серцево-судинної системи під час роботи муляра на будівництві багатоповерхової споруди встановлено зростання хвилинного об’єму крові до 9 літрів на хвилину наприкінці роботи, в порівнянні з доробочим – 4 літри на хвилину. Прийом їжі було здійснено за 40 хвилин до другого дослідження. Яка головна причина зростання підсумкового показника діяльності серцево-судинної системи – хвилинного об’єму крові при роботі?

+Результат судинно-розширювальної дії продуктів м’язового скорочення (молочної кислоти).

- Зниження насиченості артеріальної крові киснем. - За рахунок зростання частоти пульсу.

- Емоційне напруження при роботі на висоті.

- Як результат прийому їжі за 40 хвилин до дослідження.

?

Робітник цвяхового цеху 35 років, стаж у даному виробництві 10 років, працює в умовах високочастотного інтенсивного шуму, на черговому періодичному огляді виставлено діагноз: “Професійна туговухість”. Що є підставою для такого діагнозу?

+Дані аудіометрії.

-Стаж роботи у даному виробництві.

-Характеристика шуму у даному виробництві.

-Результати дослідження показників ЦНС.

-Результати дослідження стану внутрішнього вуха.

?

Робочий К. оформився на роботу, пройшов медичний профілактичний огляд, результат якого дозволив йому працювати в умовах даного виробництва. Визначте вид медичного профілактичного огляду, використаного в даній ситуації: