Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ФИРН VI семестр.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
26.10.2018
Размер:
417.28 Кб
Скачать

1.2 Основна діяльність підприємства

Виробнича діяльність ТОВ „Фірн” полягає у виконанні загально будівних робіт, земляних, будівництв збірних і монолітних фундаментів, монтажу збірних, бетонних, залізобетонних і металевих конструкцій каркаса, перекриття, стінових огороджень будинків, шлакоблокових, цегельної кладки, установці столярних виробів, будівництві підлог, покрівель і огороджень, фасадних робіт – шпаклюванні та фарбуванні.

Будівельно-монтажні роботи виконувалися на підставі контрактів і угод. Джерело фінансування будівельно-монтажних робот – власні кошти підприємства ТОВ „Фірн” та кошти замовника (передплата в розмірі 50% від суми).

Основною метою підприємства є одержання прибутку шляхом здійснення виробничої та іншої підприємницької діяльності для задоволення соціальне економічних інтересів засновників і членів виробничого колективу, що не засновниками.

Основною метою діяльності Товариства є:

- проведення науково-технічних розробок, виробництво послуг, підготовка впровадження нових прогресивних технологій та науково-технічних досліджень наповнення ринку якісними споживчими послугаами та засобами виробництва, надані платних послуг населенню, просування послуг і послуг на зовнішній ринок;

- задоволення соціальних та економічних потреб учасників та працівник Товариства за рахунок одержаних прибутків у відповідності до чинного законодавства України.

Предметом діяльності Товариства є:

- проведення науково-дослідних, проектних та конструкторських робіт у різних галузях виробництва;

- інноваційна діяльність, підготовка й впровадження нових прогресивних технологій та видів продукції;

- розробка, адаптація, обслуговування, виробництво та експлуатація прогресивні та апаратних засобів обчислювальної техніки, інформаційно-вимірювальних систем, засобів автоматизації, управління та контролю;

- виробництво послуг народного споживання та будівельних матеріалів;

- виробництво, монтаж, пусконалагоджувальні роботи і технічне обслуговування засобів виробництва;

- надання рекламних, рекламно-виставочних та видавницьких послуг;

- торгово-закупівельна діяльність;

- виробництво, переробка, зберігання та реалізація сільськогосподарської продукції;

- надання консультативних, агентських та посередницьких послуг;

- навчання та підвищення кваліфікації кадрів шляхом організації курсів, а також за рахунок інших форм навчання;

- проведення робіт по вивченню та захисту оточуючого середовища;

- підготовка, організація та проведення наукових, виробничих та інші спеціалізованих стажувань за кордоном;

- участь і проведення семінарів, симпозіумів, конференцій з питань наукової інформаційного, культурного та ділового співробітництва;

- надання торгово-комерційних, інформаційних, маркетингових, лізингових інших посередницьких послуг;

- здійснення торгівельних операцій, у тому разі експортно-імпортних (продовольчих та непродовольчих послуг);

- будівництво виробничих, житлових та інших підприємств;

- виконання робіт по захисту авторських прав та патентуванню.

Для здійснення цілей своєї статутної діяльності Товариство має право:

- утворювати філії та представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи на території України та за кордоном;

- утворювати самостійно та разом з іншими українськими та іноземними юридичними та фізичними особами на території України та за кордоном дочірні підприємства, господарські послугаиства, асоціації, корпорації, консорціуми та інші об’єднання підприємств з правами юридичної особи;

- випускати та продавати акції, вкладати кошти в облігації займів, сертифікати банків та вести інші операції з цінними паперами;

- самостійно вести наукові дослідження, розробляти, затверджувати нові технології, власні вироби та зразки продукції, у тому числі ноу-хау.

Крім Статутного фонду для забезпечення своєї діяльності Товариство і рішенню Зборів Учасників може утворювати такі фонди: Резервний фонд, фонд розвитку Товариства, інші фонди, передбачені законодавством України або згідно Статуту Товариства.

У ТОВ „Фірн” створюється Резервний фонд у розмірі 25% від Статутного фонду. Резервний фонд формується за рахунок відрахувань від чистого прибутку щорічних відрахувань до Резервного фонду передбачено у розмірі 5% від суми чисто прибутку.

ТОВ „Фірн” має самостійний баланс, розрахунковий рахунок у банку. Товариство має круглу печатку із своїм найменуванням та фірмовим знаком, фірмовий бланк інші реквізити. Підприємство самостійно планує свою виробничу та фінансово господарську діяльність, а також соціальний розвиток колективу, здійснює свою діяльність на підставі господарських договорів зі споживачами та постачальниками.

ТОВ „Фірн” є власником:

- майна, що передано йому засновниками у власність;

- продукції, що виготовлена на підприємстві у результаті виробничо-господарській діяльності;

- отриманих доходів;

- іншого майна, що придбано на підставах, які не заборонене законодавством України.

ТОВ „Фірн” має право самостійно продавати, передавати безкоштовно обмінювати, передавати в оренду юридичним і фізичним особам майно, що йому належить, використовувати і відчужувати його іншими способами, якщо це і суперечить законодавству України і Статуту підприємства.

Прибуток ТОВ „Фірн” утворюється із надходжень від господарської діяльності після покриття матеріальних і прирівняних до них витрат і витрат на оплату праці балансового прибутку підприємства сплачуються відсотки по кредитах банків і облігаціях, а також вносяться передбачені законодавством України податки й інші платежі в бюджет. Чистий прибуток, отриманий після зазначених розрахунків залишається в повному розпорядженні підприємства, що відповідно до установчих документів визначає напрями його використання.

ТОВ „Фірн” має право змінювати розмір Статутного фонду. Збільшення статутного фонду може бути . здійснено лише після внесення цілком усіма засновниками своїх внесків.

Вищим органом ТОВ „Фірн” є збори засновників, що складаються із засновників, що можуть передати свої повноваження на зборах іншому учаснику чи представник іншого учасника Товариства. Учасники мають кількість голосів, пропорційних розмір їхньої частки в Статутному фонді.