Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інформатика.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
27.10.2018
Размер:
463.73 Кб
Скачать
  • Value – уміст чарунки;

  • NumberFormat – числовий формат;

  • Formula – уміст чарунки, формула у звичайному вигляді;

  • Font – шрифт символів;

  • FormulaR1C1 – формула у форматі R1C1.

Cells(3, 2).FormulaR1C1 = "=R[-2]C+R[-1]C"

у чарунку В3 вводиться формула =В1+В2. Адреса чарунки В1 визначається так: чарунка на 2 рядка вище поточної чарунки В3 і того ж рядка.

Вивести панель елементів за допомогою інструмента Элементы управления на панелі інструментів Visual Basic або виконавши команду меню ВидПанели инструментов - Элементы управления.

Обрати елемент Кнопка і при натиснутій лівій кнопці миші визначити розмір і місце розташування об’єкту на листі Microsoft Excel. Коли користувач знаходиться у режимі конструктору (натиснута кнопка на панелі елементів) можна переміщувати кнопку по листу робочої книги, змінювати її розмір, властивості.

Перейти до режиму конструктору, активізувати кнопку та вивести вікно властивостей Properties за допомогою інструменту Свойства на панелі елементів або команди контекстного меню Свойства.

Після створення процедури можна активізувати робочий лист, на якому створено кнопку “Розрахунок сум”, вийти з режиму конструктору, виділити будь-який діапазон чарунок і натиснути на кнопці “Розрахунок сум” для перевірки правильності виконання розрахунків.

·· Колонтитул – текст, який друкується на кожній сторінці багатосторінкового документа. Це може бути, наприклад, прізвище автора, назва глави і т.ін. Колонтитулами також є номери сторінок.

51