Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДИПЛОМЙ.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
27.10.2018
Размер:
799.74 Кб
Скачать

1 .2. Аналіз динамічних властивостей об'єкта

В наслідок експериментального аналізу характеристик об'єкта управління отримали графік кривої розгону об'єкта, за якою можна визначити динамічні характеристики об'єкта.

Основні динамічні параметри:

Т1= 540-250 = 290 сек.

Т2= 600 – 540 = 60 сек.

Т3= т + Т = 290 + 60 = 350 сек.

Т= 1 200 -600 =600 сек.

2. Технологічна частина

2.1. Опис технологічного процесу

Даний технологічний процес являє собою процес підготовки повітря в приміщенні.

Свіже повітря через забірний пристрій по повітропроводу надходить до центрального кондиціонеру. На вході кондиціонера воно змішується у заданій пропорції із рециркулятивним повітрям. Отримана суміш повітря пропускається через фільтр тонкої очистки. Далі, за допомогою нагрівача і охолоджувача повітря доводиться до заданої температури і вологості, після чого за допомогою вентилятора п одається у приміщення по системі повітропроводів.

Повітря з приміщення самотоком витягується через витяжні забірні пристрої у приміщенні і потрапляє у систему витяжних повітропроводів. Частина витяжного повітря потрапляє у змішувач перед входом у кондиціонер, а решта через викидний пристрій викидається на вулицю. Співвідношення свіжого і рециркулятивного повітря регулюється заслонкою на вході кондиціонера.

2.2. Вибір параметрів, які підлягають автоматичному контролю.

Щоб дана система автоматичного контролю і регулювання працювала так, як слід, необхідно постійно контролювати температурний режим у приміщенні, температуру витяжного повітря, температуру навколишнього середовища, а також температуру повітря, яке подається безпосередньо у приміщення.

Для контролю за роботою притомної установки необхідно мати інформацію про стан фільтра очищення повітря. Для цього необхідно постійно контролювати перепад тиску перед фільтром і після нього. Контроль за роботою вентилятора здійснюється вимірюванням перепаду тиску до і після вентилятора.

2.3. Обґрунтування вибору приладів контролю

Для вимірювання температури навколишнього середовища застосовується термоперетворювач ог юру типу ЕОС), який являє собою датчик із захищеним від опадів і механічних уражень корпусом.

Для вимірювання температури у повітропроводах використовуються термоперетворювачі типу ЕОЬ, які являють собою датчики канального типу.

Для вимірювання температурі і у приміщенні застосовується термоперетворювач опору типу ЕОКІ.., який має корпус з декоративний корпус.

Для вимірювання перепаду тиску повітря використовується мембранний дифманометр типу К5500.

Сигнали від вище зазначених пристроїв надходять на програмний контролер типу ОВЕН МР1.