Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Міністерство освіти і науки.doc
Скачиваний:
36
Добавлен:
03.11.2018
Размер:
364.03 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту

Національний університет харчових технологій

Реферат

На тему: «Історія виникнення барів. Походження назви "коктейль"»

Виконала:

студентка групи 3-5

Бережна Марина

2011

План:

Вступ.....................................................................................................3

1. Історія виникнення барів...................................................................................4

1.1 Види і класифікація барів............................................................................4

1.2. Історія пабів.................................................................................................4

2.Історія коктейлю.................................................................................................5

2.1. Класифікація коктейлів................................................................................6

3. 10 найбільш знаменитих коктейлів у світі..........................................................9

Використана література...........................................................................18

Вступ

Бар - це питний заклад, в якому продаються алкогольні напої для їх негайного застосування. Немає принципової різниці між такими питущими закладами, як бар, паб, таверна або закусочна, тому що метою всіх цих підприємств є отримання комерційної вигоди за допомогою продажу алкоголю.

У деяких барах подається їжа, а так же бар може являтся частиною ресторану. «Бари», що є частиною готелю іноді відомі під іншими назвами: «long bars» (лон барс) або «hotel lounges».

Термін «бар» походить від назви спеціалізованої стійки, за якої наливають алкоголь. Найчастіше, позаду барної стійки, поза межами досяжності клієнта, знаходяться декоративні полички (т. зв. «Задній бар»), заставлені келихами і пляшками з алкоголем. Найчастіше, сидячи прямо за барной стійкою, можна замовляти різноманітні страви з меню, навіть якщо бар є частиною ресторану і основний замовлення робиться в іншій зоні закладу.

1. Історія виникнення барів

Історія виникнення бару починається з 17 століття і веде до дальнього захід Сполучених Штатів. Господарі трактирів тоді не без підстави відгороджувалися від відвідувачів міцним бар'єром, виставляючи на масивну стійку старателям, ковбоям і різного роду мандрівникам келих напою, сандвіч або гірку смажених земляних горіхів.

За багато років бари зазнали ряд змін, але сам спосіб обслуговування в барах «без затримки »закріпився за цим видом закладу.

В даний час бар - це підприємство, яке організовує відпочинок відвідувачів в затишній обстановці, де можна замовити напої, закуски, коктейлі, послухати музику, подивитися виступ артистів вар'єте, організувати банкет і т.д.

Залежно від асортименту реалізованих напоїв і закусок бари діляться на пивні, винні, коктейль-бари та ін

У Сполучених Штатах Америки часто існують юридичні відмінності між ресторанами, барами, і навіть типами барів. Ці відмінності різні в різних штатах, і навіть у різних муніципалітетах. Пивних барам (іноді звані тавернами або пабами) офіційно дозволено продавати тільки пиво, іноді вино, сидр і інші слабо-алкогольні напої. Лікерні бари продають все, починаючи пивом і закінчуючи сильно-алкогольним лікером.

1.1 Види і класифікація барів

Бари за рівнем обслуговування і номенклатурі послуг поділяються на три класи - «люкс», вищий і перший.

Бари класу «люкс» і вищої категорії характеризуються високим рівнем архітектурно-художнього оформлення залу, їх технічного оснащення. У асортимент напоїв повинні входити як вітчизняні, так і зарубіжні вироби, а в асортимент страв - страви фірмового приготування.

Штат барів «люкс» і вищої категорії укомплектовують висококваліфікованими метрдотелями, барменами, офіціантами. У штаті гриль-барів та інших видів барів, мають своє виробництво і розширений асортимент кулінарних виробів, може бути кухар.

Весь обслуговуючий персонал повинен мати одяг та взуття фірмового стилю і єдиного зразка, відповідних колориту підприємства.

Фірмові обкладинки меню, рекламні проспекти, запрошення, сувеніри, значки з емблемою підприємства виготовляють російською та іноземними мовами.

Бари першої категорії пропонують відвідувачам комфортність інтер'єру, вибір послуг, різноманітний асортимент фірмових страв, закусок і напоїв нескладного приготування - коктейлі. Обслуговування відвідувачів - барменами і офіціантами.

1.2. Історія пабів

Жителі Великобританії та Ірландії пили пиво починаючи з Бронзового століття. Паби ж почали з'являтися з прибуттям римлян і створення римської дорожньої мережі. Саме тоді були засновані перші готелі, в яких стомлені мандрівники могли відпочити. Коли ж римляни пішли, нові паби продовжували відкриватися. Паби того часу також прийнято називати «alehouse» (ельхаус, буквально «Будинок елю»). Їх стало настільки багато, що в 965 році Король Едгар видав декрет, що встановив що в одному селі не може бути більше одного паба. (Паб «Англійська Королівський Стандарт» The Royal Standard of England, що знаходиться недалеко від Беконсфілда, є сучасним действущіе пабом, які виросли з Саксонського ельхауса).

Саксонська господиня ельхауса (а в давнину господарями пабів були переважно жінки) закріплювала пучок зелених гілок на жердині або стовпі, що дозволяло людям знати про те, що ель в ельхаусе готовий, і можна приходити його пити. Так само, як міцний ель, слабкий ель («small ale» - букв. Малий ель) вживався для пиття замість води, яка вважалася брудною і небезпечною. У ранньому Середньовіччі мандрівники зупинялися на нічліг в монастирях, але пізніше попит на готелі став рости разом із зростанням популярності паломництв та подорожей. Готельєри Лондона були удостоєні статусу гільдії в 1446 році, а в 1514 році гільдією стало «Worshipful Company of Innholders» - Товариство власників трактирів

Нікому достеменно невідомо, коли і за яких обставин з'явився на світ перший коктейль. Однак існують, як мінімум, три легенди, які приходять на допомогу історії.