Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Skladannya_protsesualnih_akt_v_u_krim_nalnih_sp....doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
05.11.2018
Размер:
1.09 Mб
Скачать

Постанова про притягнення до справи особи як цивільного відповідача

м. Енськ Дата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А.Р., розглянувши кримінальну справу за обвинуваченням Васіної О.В. у вчиненні злочинів, передбачених статтями 86', 172, ч. З ст. 193 КК України.

встановив:

Водій автотранспортного підприємства № 1062 м. Енська Войчук І.П. 4 січня 199_ р. перевозив на закріпленій за ним автомашині ЗІЛ-150, держзнак КИС 53-76 описані у обвинуваченої Васіної О.В. меблі, телевізор й інше майно. О 15 год. ЗО хв. на перехресті вулиць Магістральної і Садової він допустив автопригоду, внаслідок чого розбився телевізор "Славутич Ц-202" вартістю (сума), на який був накладений арешт для забезпечення заявленого Енським міськторгом у даній справі цивільного позову.

Беручи до уваги викладене, і враховуючи те, що згідно з вимогами ст. 450 Цивільного кодексу України відповідальність за цю шкоду зобов'язані нести транспортні організації, та керуючись статтями 51, 124 КПК України,

постановив:

Притягнути до участі у справі як цивільного відповідача автотранспортне підприємство № 1062, про що повідомити його директора, і роз'яснити йому чи представникові відповідача права, передбачені ч. 2 ст. 51 КПК України.

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу (підпис)

Дана постанова мені оголошена 15 січня 199_ р. і надана можливість особисто вивчити текст ст. 51 КПК України, у якій вказані права цивільного відповідача, і уточнити їх у слідчого.

Ознайомившись з правами цивільного відповідача, висловлюю заперечення проти пред'явленого позову до авто-підприємства, яке я очолюю, і бажаю ознайомитись з матеріалами справи після закінчення попереднього слідства.

Заперечення проти позову нашим юристом буде подане у письмовій формі.

Директор АТП № 1062

(службове посвідчення № 17 від 13 грудня 199_р., видане (указати ким) (підпис)

Постанову оголосив і права роз'яснив.

Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-го класу (підпис)

штамп автопідприємства. Прокурору м. Енська

дата відправлення, Перушку С.А.

вихідний №

Заперечення проти пред'явленого позову

Слідчий прокуратури м. Енська Ільєнко А.Р. своєю постановою від 15 січня 199_ р. притягнув АТП № 1062 як цивільного відповідача у кримінальній справі за обвинуваченням Васіної О.В. в розкраданні профспілкових коштів в особливо великих розмірах і в інших злочинах.

Підставою до цього, як зазначено в постанові слідчого, стало те, що водій нашого автопідприємства Войчук І.П. 4 січня 199_ р. перевозив на склад міськторгу майно (меблі, телевізор тощо), на яке було накладено арешт для забезпечення заявленого цивільного позову, і в районі торговельно-економічного інституту допустив автоаварію, внаслідок якої був розбитий кольоровий телевізор вартістю (сума). Дорожньо-транспортна подія сталась через те, що безпосередньо перед рухомим автомобілем раптово вискочила дівчина, спіткнулась і упала. Водій Войчук І.П., намагаючись уникнути наїзду, крутнув кермо вправо і автомашина вдарилась об дерево, з кузова вилетів телевізор і розбився.

Ми заперечуємо проти рішення слідчого про притягнення АТП № 1062 як цивільного відповідача у кримінальній справі Васіної О.В., бо наше автопідприємство до злочинних дій цієї обвинуваченої не має ніякого відношення.

Своє заперечення ми мотивуємо тим, що слідчим порушено вимоги кримінально-процесуального законодавства, які полягають в тому, що згідно із статтями 28, 51 КПК України цивільний позов в кримінальній справі може бути пред'явлений до обвинуваченого або до осіб, які несуть майнову відповідальність, але тільки за злочинні дії обвинуваченого. В даній же справі водій АТП № 1062 Войчук І.П. до кримінальної відповідальності не притягається і до нашого автопідприємства ніхто із потерпілих ніяких матеріальних вимог не заявляє.

Крім того, з автопідприємством ніхто не укладав договору про перевезення майна, яке було описане у обвинуваченої Васіної О.В. За наказом № 87 директора АТП від З січня 199_ р. водій Войчук І.П. на автомашині повинен був 4 січня 199_ р. перебувати у відрядженні за межами м. Енська і не займатися самовільно перевезенням майна, яке не має ніякого відношення до АТП № 1062.

На підставі викладеного і керуючись ст. 51 КПК, дирекція АТП № 1062 заперечує проти притягнення нашого автопідприсмства як цивільного відповідача в кримінальній справі за обвинуваченням Васіної О.В.

Прокурора міста просимо скасувати постанову слідчого від 15 січня 199_ р.

Директор АТП № 1062 (підпис)

Заперечення склав

Юрисконсульт АТП № 1062 (підпис)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]