Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Skladannya_protsesualnih_akt_v_u_krim_nalnih_sp....doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
05.11.2018
Размер:
1.09 Mб
Скачать

3. Затримання і запобіжні заходи Протокол затримання підозрюваного у вчиненні злочину

м. Енськ Дата

(з вказівкою

години і хвилин)

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А.Р., у відповідності зі ст. 115 КПК України затримав громадянина України Купришка Степана Івановича, 1939 р. народження, який мешкає в м. Енську по вул. Кільцевій, 7, кв 13, працює начальником відділу кадрів Енського міськторгу.

Купришко С.1. був застигнутий в своїй автомашині "ВАЗ-210І" на обочині Кільцевої дороги в районі тарного складу № 2 громадським автоінспектором Шелестом Дмитром Петровичем при згвалтуванні неповнолітньої Бобко Світлани Іванівни і доставлений в міське управління міліції в 22 години ЗО хвилин, де потерпіла Бобко С.І. прямо вказала на Купришка. С.І., як на особу, котра вчинила згвалтування. Ці дані дають підставу для підозри Купришка С.І. у вчиненні згвалтування, за яке може бути призначене покарання у вигляді позбавлення волі.

Обставини вчиненого не виключають того, що підозрюваний Купришко С.1. може сховатися від слідства і буде перешкоджати встановленню істини у справі, що і є мотивом для його затримання.

Затриманому Купришку С.І. відповідно до ст. 43' КПК роз'яснено, що він підозрюється в згвалтуванні неповнолітньої Бобко Світлани Іванівни, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. З ст. 117 КК України, і що він, як підозрюваний, має право давати пояснення, пред'являти докази, заявляти клопотання і відводи, мати захисника, вимагати перевірки прокурором правомірності затримання, оскаржувати дії і рішення органів дізнання, слідчого і прокурора.

Затриманий Купришко С.1. пояснив:

"Бобко Світлану знаю як продавця. Вона давно просила покатати її на автомашині. Сьогодні ми поїхали по Кільцевій дорозі за місто. Біля тарного складу, в автомашині, я, з її згоди, вступив а нею в статевий зв'язок. Потім Світлана стала кричати, нас затримали. Про те, що вона неповнолітня, я не знав. Прошу це врахувати. Те, що мене затримали, — непорозуміння."

Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-ГО класу (підпис)

Затриманий (підпис)

Письмове повідомлення про затримання Купришка С.І. як підозрюваного у вчиненні згвалтування неповнолітньої Бобко С.1. направлено прокуророві м. Енська, раднику юстиції Перушко С.А.

Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2- (підпис)

Постанова про застосування запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд

м. Енськ Дата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А.Р., розглянувши матеріали кримінальної справи, порушеної щодо Юрченка Івана Семеновича за ознаками злочину, передабченого ч. 2 ст. 149 КК України,

встановив:

Під час проведення обшуку на квартирі Юрченка 1.С. був знайдений самогонний апарат і дві скляні трилітрові банки самогону. Юрченко І.С. виготовляв і зберігав його з метою збування.

Із довідки Бюро по працевлаштуванню населення Енського міськвиконкому видно, що Юрченко 1.С. повинен виїхати в Тюменську область на нафторозробки. Беручи до уваги можливість ухилення Юрченка Г.С. від слідства і перешкодження встановленню істини у кримінальній справі, а також враховуючи, що він в м. Енську має постійне місце проживання, працює в тресті їдалень водієм, раніше судимий не був, керуючись статтями 148—150 КПК України,

постановив:

Застосувати щодо підозрюваного Юрченка Івана Семеновича, 195_ р. народження, с. Соснівка Ольховського району Енської області, запобіжний захід — підписку про невиїзд зі свого місця проживання в м. Енську, про що його повідомити.

Слідчий прокуратура м. Енська,

юрист 2-го класу (підпис)

Постанову мені оголошено 16 січня 199_ р

Підозрюваний (підпис)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]