Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПРАКТИКУМ. Ч.1 doc.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
06.11.2018
Размер:
2.15 Mб
Скачать

Навчальні завдання для самостійної роботи

XV. D Виконайте практикуючу вправу “Як робиться бізнес” [1(c. 28)] (на основі уривка з книги К. Хесса «Так устроен мир» (перек. з англ.). М.: Дело, 1992. – с.25).

Будь-якому конкретному бізнесу передує наявність незадоволеної людської потреби. Наприклад, людина прагне вибудувати приватний будинок і володіє для цього необхідними заощадженнями. Вона звертається до будівельної організації чи до архітектурного бюро зі своїм проханням. Пропозиція розглядається уповноваженою особою (представником) і уточнюються умови угоди. Представник демонструє потенційному замовнику вже готові будинки та споруди, інформує його про можливості фірми й вартість її робіт та послуг. Якщо ціна, якість та інші характеристики майбутнього будинку влаштовують замовника, угода підписується й стає обов’язковою для виконання. Хто і що отримає в результаті виконання угоди?

XVI. D Самостійно опрацюйте матеріал прослуханих лекцій з теми “Сутність, роль та методологічні основи менеджменту”(складіть їх схеми-конспекти).

ХVІІ. D Напишіть конспект з питання, винесеного на самостійне опрацювання “Спільне та відмінне між менеджером та підприємцем”.

XVIIІ. D Дослідіть самооцінку особистості за відомим тестом:

Уважно прочитайте перелік рис особистості, наведений у стовпчику № 2. Рисі, яка у Вас найбільше виражена, присвойте № 1 і поставте цей номер рангу в перший стовпчик. Так само виставте номери рангів навпроти кожної риси особистості. Після цього дайте свою таблицю із записами комусь із Ваших друзів і нехай вони проранжують Ваші риси особистості (стовпчик № 3). Потім Вам потрібно зробити необхідні розрахунки й заповнити стовпчики № 4 і № 5.

Список номерів рангів № 1

Риси особистості

Список номерів рангів № 2

d (різниця номерів рангів за кожною рисою особистості)

d2

1

2

3

4

5

Поступливість

Сміливість

Запальність

Нервозність

Терпимість

Захоплюваність

Пасивність

Холодність

Ентузіазм

Обережність

Вередливість

Повільність

Нерішучість

Енергійність

Життєрадісність

Помисливість

Упертість

Безпечність

Соромливість

Відповідальність

å d2 =