Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
бух.обл. курсова робота.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
188.93 Кб
Скачать

4. Правила оформлення курсової роботи

4.1. Загальні вимоги

Курсова робота оформлюється на комп'ютері. Текст оригіналу повинен бути віддрукований з одного боку стандартного аркуша білого паперу формату А4 (210x297 мм), через півтора міжрядкових інтервали. Розмір шрифту у текстовому редакторі Times New Roman – 14 мм.

Текст курсової роботи необхідно друкувати, залишаючи поля таких розмірів: зліва – 25 мм, справа – 10 мм, зверху та знизу – 20 мм. Шрифт повинен бути чітким, стрічка – чорного кольору середньої жирності. Щільність тексту повинна бути однаковою.

Вписувати у текст роботи окремі іншомовні слова, формули, умовні позначки можна чорнилом, тушшю, пастою чорного кольору. При цьому щільність вписаного тексту повинна бути якомога більше наближеною до щільності основного тексту.

Виявлені друкарські помилки, описки, графічні неточності можна виправляти підчищенням або зафарбуванням спеціальною білою фарбою і нанесенням у тому ж місці або між рядками виправленого тексту.

Текст основної частини курсової роботи поділяють на параграфи.

Заголовки структурних частин роботи «ЗМІСТ», «ВСТУП», «ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ», «СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ», «ДОДАТКИ» та заголовки параграфів друкують великими літерами симетрично до тексту по центру сторінки без крапки. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою. Відстань між заголовком та текстом повинна дорівнювати одному інтервалу.

Кожну структурну частину курсової роботи потрібно починати з нової сторінки.

4.2. Нумерація

Нумерацію сторінок, параграфів, рисунків, таблиць наводять арабськими цифрами без знака №.

Титульний аркуш, зміст, вступ (перша сторінка) включаються до нумерації, але номер сторінки не ставиться. Номери наступних сторінок проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки.

Після номера параграфа, перед його назвою ставлять крапку.

Пункти параграфів нумерують у межах кожного параграфа. Номер пункту складається з номера параграфа і порядкового номера пункту, між якими ставлять крапку. В кінці номера пункту повинна стояти крапка, наприклад: «2.3.» (третій пункт другого параграфа).

Ілюстрації (схеми, графіки, рисунки, інші) й таблиці у курсовій роботі необхідно подавати безпосередньо після тексту, де вони згадані уперше, або на наступній сторінці. Ілюстрації і таблиці, розміщені на окремих сторінках роботи, включають до загальної нумерації сторінок. Таблицю, рисунок або схему, розміри яких перевищують формат А 4, враховують як одну сторінку та розміщують у відповідних місцях після згадування у тексті або в додатках.

Ілюстрації позначають словом «Рис.» і нумерують послідовно у межах параграфів усієї роботи (за винятком ілюстрацій у додатках).

Номер ілюстрації, її назва і пояснювальні підписи розміщують послідовно під ілюстрацією, наприклад: «Рис. 2.1. Взаємозв'язок документів з обліку праці та її оплати» (перший рисунок з другого параграфу)

Цифровий матеріал у роботі подається у формі таблиці, кожна з яких повинна мати змістовний заголовок, який розміщують під словом «Таблиця». Графи у таблиці нумерують тільки тоді, коли у тексті є на них посилання або коли таблицю необхідно перенести (продовжити) на наступну сторінку. У такому випадку на наступній сторінці роботи у правому верхньому куті пишуть «Продовження табл.__» і зазначається її номер. Нумерація таблиць здійснюється так само, як і нумерація ілюстрацій курсової роботи.

У правому верхньому куті над відповідним заголовком таблиці розміщують напис «Таблиця» із зазначенням її номера.

Формули нумеруються окремо від ілюстрацій та таблиць у межах параграфів чи наскрізним способом. Номери формул пишуть біля правого поля аркуша на рівні відповідної формули у круглих дужках, наприклад (7.1).