Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звітний матеріал (зразки).doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
23.11.2018
Размер:
139.78 Кб
Скачать

Оформлення контрольної роботи

Матеріали, що входять до складу контрольної роботи, виконуються особисто слухачем. Оформлення роботи здійснюється відповідно до правил та вимог ведення діловодства та чинних стандартів.

Матеріали та документи в роботі слід розташовувати в такому порядку: титульний аркуш; план; вступ; основна частина роботи з таблицями, схемами, діаграмами та іншим ілюстративним матеріалом; закінчення (висновки та рекомендації); список літератури, яка використовувалася; додатки.

Сторінки контрольної роботи, а також таблиці, додатки повинні бути пронумеровані. При цьому нумерація повинна бути наскрізною, арабськими цифрами. У разі наявності більше ніж одного додатку, вони нумеруються.

Текстуальна частина роботи повинна бути виконана на облікованих аркушах (210 х 297 мм) тільки на одному їхньому боці, при цьому необхідно залишати поля: зліва – 30 мм, справа – 15 мм, зверху та знизу – по 20 мм.

Обсяг контрольної роботи – 25 – 30 сторінок (1 друкований аркуш.

Зміст роботи поділяється на розділи або питання (які визначаються в завданні), підрозділи (підпитання), пункти та підпункти з указуванням номера сторінки, з якої вони починаються.

Розділи або питання нумеруються арабськими цифрами, (наприклад, 1. Умови підготовки інформаційної операції ). Підрозділи (підпитання) мають номери в межах розділу й визначаються номером розділу і порядковим номером підрозділу (наприклад, 1.1. Загальна та часткова морально-психологічна обстановка). Якщо текст поділяється на пункти, то вони нумеруються у межах підрозділу (наприклад, 1.1.1. Стан бойової готовності підрозділів психологічних операцій противника). Якщо текст поділяється ще й на підпункти, то вони нумеруються у межах підрозділу (наприклад, 1.1.1.1. Стан бойової готовності підрозділів сухопутних військ психологічних операцій противника). Підрозділи відокремлюються від розділів інтервалом у два рядки, а один від одного – в один рядок.

По всьому тексту необхідно дотримуватися єдиної термінології та позначок.

В разі посилання на літературу необхідно вказувати її порядковий номер у списку літератури, яка використовувалася, проставляючи її номер, узятий у квадратні дужки із зазначенням сторінок посилання (наприклад: «як сказано в [5, с. 23-25]»). У разі посилання на матеріал, що відпрацьований у роботі, необхідно вказувати розділ і підрозділ.

Цитати із інформаційних джерел відокремлюються в тексті лапками, після чого вказується література, з якої вони наведені.

Таблиці до одного аркуша розташовуються в тексті. Якщо таблиці розміром більші одного аркуша, то вони виносяться в додаток. Нумерація таблиць має бути наскрізною для всієї роботи. У разі посилання на таблиці вказується її номер і сторінка, де вона розташована (табл. 1, с. 10).

Усі графічні документи (малюнки, графіки, схеми, креслення, які входять до роботи) виконуються згідно з вимогами чинних державних стандартів, керівних документів.

Підпис, номер малюнка, таблиці, графіка, схеми чи креслення та їх найменування виконується під (над) ними на ближньому рядку, нумерація їх здійснюється арабськими числами (наприклад: Таблиця 2, Схема 5).

До списку літератури заноситься вся література, на яку є посилання в тексті роботи. Літературні джерела наводяться в алфавітному порядку, спочатку вказуються Закони України, укази Президента України, постанови Кабінету міністрів України, накази та директиви Міністра оборони України та начальника Генерального штабу Збройних Сил України, статути, настанови, а потім підручники, посібники, статті й таке інше. Для кожного з них вказується: ініціали та прізвище автора, найменування, видання, місто, рік, кількість сторінок.