Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
офигенная шпора по университетскому 5 шрифтом.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
25.11.2018
Размер:
108.44 Кб
Скачать

45. Что вы понимаете как учебный план студента

. Навчальний план – це основний нормативний документ закладу освіти, за допомогою якого здійснюється організація навчального процесу. Навчальний план складається на підставі СЛС і містить у собі розподіл залікових кредитів між циклами дисциплін, нормативними та вибірковими навчальними дисциплінами, графік навчального процесу, а також план навчального процесу за семестрами, який визначає перелік, обсяг та послідовність вивчення нормативних навчальних дисциплін, перелік та обсяг пропонованих закладом освіти вибіркових навчальних дисциплін, форми проведення поточного та підсумкового контролю, державної атестації. Навчальний план підписують проректор з навчальної роботи, декан факультету, завідувач профілюючої кафедри і затверджує ректор закладу освіти.

46. Графік навчального процесу передбачає розподіл навчального року на семестри, кожен з яких розподіляється на 2 модульні цикли. Кожен модульний цикл при укладанні навчального плану може містити по 15 кредитів навчальної роботи і завершується атестаційним тижнем. Наприкінці кожного семестру планується екзаменаційна сесія. Таким чином, навчальний рік містить 60 кредитів, а семестр – 30 кредитів навчальної роботи студента.

Графік навчального процесу коригується щорічно навчальним відділом академії.

47. Атестаційний тиждень передбачений для проведення контрольних заходів (підсумкового модульного контролю з навчальної дисципліни семестрового модуля), дозволяє упорядкувати їх і відповідно підвищити ефективність. На кожен день атестаційного тижня плануються контрольні заходи з однієї - двох навчальних дисциплін.

48. Індивідуальний навчальний план студента (далі – ІНПС) – є робочим навчальним документом, який формується на основі навчального плану, з метою індивідуалізації навчального процесу – максимального урахування індивідуальних потреб студентів щодо своєї фахової підготовки та вимог ринку праці.

ІНПС відображає структурно-логічну схему підготовки фахівця з певної спеціальності (перелік навчальних дисциплін, що передбачені програмою підготовки, та форми організації навчання), обсяги навчального навантаження студентів з усіх видів навчальної діяльності та містить оцінку поточної, підсумкової успішності та державної атестації випускника.

Індивідуальний навчальний план студента розробляється відповідно до вимог наказу Міністерства освіти і науки України від 30.12.2005р. №774 “Про впровадження кредитно-модульної системи організації навчального процесу” та відповідно до “Положення про “Індивідуальний навчальний план студента та результати його виконання” (Додаток 1).

Місце і значення навчальної дисципліни, її місце в структурно-логічній схемі підготовки фахівців визначаються в робочій навчальній програмі дисципліни.

.(49) . Робоча навчальна програма дисципліни розробляється на основі нормативно-методичних документів академії і містить виклад конкретного змісту дисципліни, послідовність, обсяги та організаційні форми її вивчення, визначає форми та засоби поточного і підсумкового контролю якості знань студентів.

Робоча навчальна програма дисципліни розробляється відповідно до “Положення про робочу навчальну програму дисципліни та методичні рекомендації до її розробки”. (Додаток 2).

За відповідність рівня підготовки вимогам навчальних програм підготовки фахівців відповідають особисто студенти та керівники структурних підрозділів академії.

50. Контрольні заходи включають поточний та підсумковий контроль:

- поточний контроль здійснюється протягом семестру з метою перевірки розуміння та засвоєння певного матеріалу, вироблених навичок проведення розрахункових робіт, умінь самостійно опрацьовувати тексти, здатності осмислити зміст теми змістового модуля чи розділу залікового кредиту, умінь публічно чи письмово представити певний матеріал тощо;

- підсумковий контроль проводиться з метою оцінки результатів навчання на певному освітньо-кваліфікаційному рівні або на його окремих завершених етапах і включає семестровий контроль та державну атестацію.

Семестровий контроль в академії здійснюється у формі іспиту та поточного модульного контролю:

семестровий іспит – це форма підсумкового засвоєння студентами теоретичного та практичного матеріалу з окремої навчальної дисципліни, що проводиться як контрольний захід.

Завданням іспиту є перевірка розуміння студентом програмного матеріалу в цілому, логіки та взаємозв'язків між окремими розділами, здатності творчого використання накопичених знань, уміння сформувати своє ставлення до певної проблеми навчальної дисципліни тощо;

поточний модульний контроль (ПМК) – це форма підсумкового контролю, що полягає в оцінці засвоєння студентом навчального матеріалу виключно на підставі результатів поточної успішності студентів.

Завданням поточного контролю є перевірка розуміння та засвоєння певного матеріалу, вироблених навичок проведення розрахункових робіт, умінь самостійно опрацьовувати тексти, здатності осмислити зміст теми чи розділу, умінь публічно чи письмово представити певний матеріал (презентація).

Порядок поточного і підсумкового оцінювання знань студентів академії здійснюються відповідно до “Положення про порядок оцінювання знань студентів в державному вищому навчальному закладі “Українській академії банківської справи Національного банку України з урахуванням вимог Болонської декларації” (Додаток 5) та “Методики переведення шкали оцінювання знань студентів, що застосовується в державному вищому навчальному закладі “Українській академії банківської справи Національного банку України в шкалу системи ЕСТS”. (Додаток 6).

51. Державна атестація студента – це форма підсумкового контролю, що проводиться на завершенні певного освітньо-кваліфікаційного рівня з метою визначення фактичної відповідності підготовки випускників нормативним освітньо-кваліфікаційним вимогам.

В академії державна атестація студентів на бакалаврському рівні проводиться у формі державних іспитів з нормативних дисциплін професійної підготовки, розв’язання завдань виробничих ситуацій, проведення ділових ігор чи тренінгів в обсязі діючих навчальних програм; на магістерському рівні у формі захисту дипломної роботи.

Основні вимоги щодо проведення державної атестації студентів Української академії банківської справи Національного банку України визначені в “Положенні про організацію навчального процесу у вищому навчальному закладі”, затвердженого Наказом Міністерства освіти і науки України від 2 червня 1993 року № 161 і рекомендацій про порядок створення, організацію і роботу державної екзаменаційної комісії в вищих навчальних закладах України від 29 грудня 1993 року № 83-5/1259.