Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
10_Курсова_ГК.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
01.12.2018
Размер:
175.1 Кб
Скачать

Ілюстрації

Ілюстрації (малюнки, графіки, схеми, діаграми) позначають словом “рис.”(рисунок). Ілюстрації містяться або відразу за текстом із посиланням на них, або, якщо не дозволяють їхні розміри, на наступній сторінці. Нумерація ілюстрацій проводиться арабськими цифрами в межах розділу, наприклад: Рис. 1.2 (другий рисунок першого розділу), за винятком ілюстрацій поданих у додатках. Якщо в роботі одна ілюстрація, її нумерують а загальними правилами.

Ілюстрації треба розміщувати так, щоб їх можна було розглядати не розвертаючи роботи. Якщо так не виходить - щоб для розгляду ілюстрації роботу треба було повертати по годинниковій стрілці

Якщо ілюстрація не поміщається на одній сторінці, її можна перенести на інші сторінки при цьому назву поміщають на першій сторінці, поясняючи данні на кожній сторінці, і під ними вказують: “Рис.” ____”, лист _____”.

Не допускається розміщення ілюстрацій на листках більшого формату, ніж А4.

На всі ілюстрації повинні бути посилання в тексті

ТАБЛИЦІ

Цифровий матеріал, як правило, групують в вигляді таблиць.

Таблицю слід розміщувати одразу після тексту, в якому вона згадується вперше, або на наступній сторінці. На всі таблиці повинні бути посилання в тексті.

Кожна таблиця повинна мати назву, яку треба писати строчними літерами (крім першої прописної) по середині сторінки і розміщувати над таблицею. Назва повинна бути короткою і повністю відображати зміст таблиці. Назва таблиці не підкреслюється і в лапки не береться.

Всі таблиці нумеруються арабськими цифрами в межах розділу. Номер таблиці складається з номера розділу і порядкового номера таблиці, між якими ставиться крапка, наприклад: “Таблиця 2.3” (третя таблиця другого розділу). Номер таблиці розміщується над правим верхнім кутом таблиці після надпису «Таблиця». Якщо в роботі одна таблиця, її нумерують за загальними правилами.

Заголовки граф таблиць починаються з прописних літер, а підзаголовки - із строчних, якщо вони складають одне речення із заголовком. Підзаголовки, які мають самостійне значення, пишуть з прописної літери. В кінці заголовків таблиць розділові знаки не ставляться. Заголовки вказуються в одиничному числі.

Для скорочення тексту заголовків і підрозділів граф окремі поняття допускається заміняти літерними позначеннями, якщо вони пояснені в тексті, або приведені на малюнках.

Діагональне ділення головки таблиці не допускається. Висота строчок таблиці повинна бути не менше 8 мм.

Якщо строчки або графи таблиці виходять за формат сторінки, таблицю ділять на частини, розмішуючи одну частину під другою або поряд, або переносять частину таблиці на наступну сторінку. При цьому в кожній частині таблиці повторюють головку і боковий стовпець. При діленні таблиці на частини допускається її головку або боковий стовпець замінювати відповідними номерами граф і строчок. При цьому нумерують арабськими цифрами графи або строчки першої частини таблиці. Слово «Таблиця» вказують один раз справа над першою частиною таблиці, над іншими частинами пишуть «Продовження таблиці» з посиланням на номер таблиці.

Горизонтальні і вертикальні лінії, які розмежовують строчки та графи таблиці, можна не проводити, якщо їх відсутність не завадить користування таблицею. Графу «№ п/п» в таблицю не включають. При необхідності нумерації показників або інших даних, порядковий номер вказується в боковику таблиці перед їх назвами.

Якщо цифрові дані в графах таблиці виражені в різних одиницях виміру, то їх указують в заголовках кожної графи. Якщо всі показники розміщені в таблиці, виражені в одній і тій же одиниці виміру, скорочене визначення одиниці виміру розміщають над таблицею в заголовку.

Включати в таблицю окрему графу «Одиниця виміру» не допускається.

Слова «більше», «не більше», «менше», «не менше», «в межах» слід розміщувати поряд з назвою відповідного показника, або в заголовку графи.

Якщо текст, що повторюється в графі таблиці складає одне слово, то замість нього ставлять лапки, якщо із двох і більше слів то при першому повторі пишуть “те ж”, а потім ставлять лапки. Ставити лапки замість цифр, знаків, математичних символів, які повторюються, не допускається. Якщо цифрові, або інші дані в таблиці не приводяться, замість них ставлять прочерк.

Цифри в графах таблиці треба розміщувати так, щоб числа у всіх графах були точно один над другим.

Числові значення величин в одній графі повинні мати однакову кількість десяткових знаків. Дрібні числа проводяться в вигляді десяткових дробів.

Робота обов’язково повинна мати таблиці.