Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
10_Курсова_ГК.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
01.12.2018
Размер:
175.1 Кб
Скачать

Черкаси 2011

Додаток В

ЗМІСТ

ВСТУП ……………………………………………………………………….…………....

РОЗДІЛ 1. СУТНІСТЬ ГРОШЕЙ, ЇХ ФУНКЦІЇ ТА РОЛЬ В РИНКОВІЙ ЕКОНОМІЦІ……………………………………………………………………………...

1.1. Сутність грошей, визначення їх вартості …………………………………………...

1.2. Функції грошей, їх взаємозв’язок …………………………………………………...

1.3. Роль грошей в ринковій економіці …………………………………………….........

РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ СТАНУ ГРОШОВОГО ОБІГУ В УКРАЇНІ …………………

2.1. Динаміка та структура грошової маси в Україні …………………………………...

2.2. Вплив грошової маси на розвиток інфляції в Україні ……......................................

РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ГРОШОВОГО ОБІГУ В УКРАЇНІ………………………………………………………………………………...

3.1. Сучасні методи регулювання грошової маси ………………………………………

3.2. Розвиток платіжних систем, як засіб зниження готівкового обігу………………..

ВИСНОВКИ.…………………………………………………………………………........

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ………………………………………………

ДОДАТОК

3

6

6

11

15

19

19

25

31

31

38

41

45

Додаток д вступ

Актуальність теми. Гроші відіграють важливу роль у господарській діяльності підприємств, у функціонуванні органів держави, у посиленні зацікавленості людей у розвитку і підвищенні ефективності виробництва, ощадливому використанні ресурсів. Значну роль в цьому процесі відіграє готівка – невід’ємна складова частина грошового обороту. Тому від рівня організації системи готівкового обігу, її досконалості та сучасності, в значній мірі залежить рівень розвитку виробництва, функціонування банківської системи, соціальний рівень населення тощо. Таким чином питання організації готівкового обігу в державі, ролі готівки в діяльності комерційних банків є досить актуальними.

Теоретичне і практичне значення теми. Тема дослідження має важливе як теоретичне так і практичне значення. Це пояснюється тим, що питання організації готівкового обігу, підвищення його ефективності в сучасних умовах господарювання мало висвітлені як в вітчизняній, так і зарубіжній літературі. Разом з тим практика потребує досконалого вивчення цього питання з метою підвищення ефективності як готівкового обігу зокрема, так і грошового обігу в цілому.

Мета і задачі роботи. Метою курсової роботи є визначення значимості готівкового обігу для становлення ринкових відносин в економіці України, вивчення форм готівкових грошей, які функціонують у сучасних платіжних системах, вивчення порядку організації готівкового обігу в комерційних банках. До основних задач дослідження відноситься: вивчення структури та динаміки готівкового обігу в державі, організації касової роботи, планування готівкового обігу тощо.

Структура роботи. Виходячи з мети і задач дослідження структура роботи включає два розділи. Перший розділ присвячено визначенню економічної сутності готівкового обігу, ролі готівкового обігу в економіці України, інструментам його проведення. Другий розділ присвячено організації проведення готівкового обігу в Україні, аналізу стану готівкового обігу, та визначенню проблем, що виникають в процесі проведення готівкового грошового обігу в Україні.

Огляд джерел що використані в роботі. В роботі використані нормативні документи України, наукові розробки та навчальні посібники, періодична література, а також матеріали, що відображають готівкового грошового обігу в Україні. Як основні, в роботі використані наукові розробки наступних авторів: Мороза А.М., СавлукаМ.І., Пуховкіної М.Ф., Жукова Е.Ф., та інших.