Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
енология шпоры.docx
Скачиваний:
156
Добавлен:
16.12.2018
Размер:
98.12 Кб
Скачать

16.Найвідоміші виробники вин в Україні.

1.Чізай Яскравий представник закарпатського виноробства - «Чизай» однойменної торгової марки. Це вино поставлялося до столу французьких аристократів, і Людовик XIV назвав його «королем вин та вином для королів». Закарпатські винороби довели це вино до досконалості.

2. Троянда Карпат Королева закарпатських вин «Троянда Закарпаття» - марочне вино дуже високої якості з винограду сорту Трамінер рожевий. Це напій світло-бурштинового кольору з ароматом чайної троянди, з глибоким маслянистим смаком. Теж лауреат багатьох Міжнародних конкурсів вин.

3.: Вина Most Wine Прикарпаття теж має свої традиції у виробництві вин, і лідером прикарпатських виноробів вважається виноробня Most Wain, розташована в місті Мостиська Львівської області. Тут роблять чудові вермути і прекрасне Каберне Совіньн.

4. Один з найбільших виробників вина в Україні - ТМ «Колоніст» - вирощує на своїх виноградниках знамениті європейські сорти винограду: Шардоне; Мерло; Рислінг; Каберне. Особлива увага приділяється сухим винам, яке традиційно не люблять винороби України. Це сімейний бізнес. Виноробня працює на власній сировині, і успіхи її безсумнівні. Багато знаменитих сомельє недвозначно заявляють, що вино цієї марки досить високої якості, і є тенденція до поліпшення. Виноградники ще молоді і не увійшли в той вік, коли ягоди розкривають весь свій смаковий букет. В арсеналі колоністів два бренди вітчизняного вина: «Сухолиманське біле»; «Одеське Чорне».

5. Торгова марка «Шабо» використовує в своїй виноробні більше 20 сортів винограду, що вирощується в Білгород-Дністровському районі Одеської області. Село Шабо, яке заснували переселенці з Франції, і вони ж насадили свого часу виноградники.Ця торгова марка випускає: ігристі; витримані класу «Преміум»; вермут; коньяки; бренді.

6.Торгова марка «Французький бульвар. Тут виробляються напої наступної лінійки: коньяки; шампанське; молоді вина. Продукція затребувана і гідної якості. Слід також зазначити молоді розвиваються, але вже багатообіцяючі виноробні господарства, такі як «Вина Гулієвих», «Француз», які вже досить голосно заявили про себе, незважаючи на юний виноробний вік. Є бажання розвиватися, і є тенденція до зростання. Це підтверджують відомі сомельє, визнають вино цих торгових марок гідним.

7. З численних винних господарств Херсонської області пильної уваги заслуговує виноробний холдинг «Князь Трубецькой». ТМ «Князь Трубецькой» випускає в асортименті: Сортові - Каберне, Каберне Совіньон, Шардоне, Аліготе, Піно Нуар; Купажні - Prince Trubetskoy. Шато князя Трубецького Основні сухі червоні і білі вина. І це особливо цінно, тому що саме цей напій - вищий пілотаж виноробів, вони особливо високо цінуються на міжнародних виставках.

З жалем доводиться констатувати, що українські вина неконкурентоспроможні і на світовому ринку не котируються. Не те щоб вино на Україні зовсім не виробляють. Проводять, і навіть в промислових масштабах. Але клас і якість цього вина розраховані на невибагливого покупця, для якого важливий сам факт споживання вина, а не його смакові якості і аромат.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]