Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
M 2-2 ПМ.doc
Скачиваний:
43
Добавлен:
16.12.2018
Размер:
284.67 Кб
Скачать

3. Зняти зі ствола повертальну пружини. Утримуючи рамку правою рукою за рукоятку I обертаючи повертальну пружину на себе лівою рукою, зняти її зі ствола.

б) Збирання пістолета проводять у зворотній послідовності.

1). Надіти на ствол повертальну пружину. Узявши рамку за рукоятку в праву руку, лівою рукою надіти повертальну пружину на ствол обов'язково тим кінцем, в якому крайній виток має менший діаметр у порівнянні з іншими витками.

2). Приєднати затвор до рамки. Утримуючи рамку за рукоятку в правій руці, а затвор у лівій, ввести вільний кінець повертальної пружини в канал затвора (мал. 6) i відвести затвор у крайнє заднє положення так, щоб дульна частина ствола пройшла через канал затвора i виступила назовні (мал. 7). Опустити задній кінець затвора на рамку так, щоб повздовжні виступи затвора розташувались в пазах рамки, i, притиснувши затвор до рамки, вiдпустити його. Затвор під дією повертальної пружини енергійно повернеться в переднє положення. Вимкнути запобіжник (підняти прапорець вверх).

мал. 6. Введення вільного кінця повертальної пружини в канал ствола.

Мал. 7. Приєднання затвора до рамки.

Примітка. Для приєднання затвора д рамки не обов'язково відтягувати вниз i відводити спускову скобу. При цьому, при відводі затвора в крайнє заднє положення, необхідно припідняти його задній кінець вверх до відказу так, щоб не було утикання нижньої передньої стінки затвора в гребінь спускової скоби, яка обмежує рух затвора назад.

3. Вставити магазин в основу рукоятки. Утримуючи пістолет у правій руці, великим i вказівним пальцями лівої руки вставити магазин в основу рукоятки через нижнє вікно основи рукоятки (мал. 8). Натиснути на кришку магазина великим пальцем так, щоб защіпка (нижній кінець бойової пружини) заскочила за виступ на стінці магазина; при цьому повинен бути луск. Удари по магазину долонею не допускаються.

мал. 8. Вставлення магазину в основу рукоятки.

г) Перевірити вірність збирання пістолета.

Вимкнути запобіжник (опустити прапорець вниз). Відвести затвор у заднє положення i відпустити його. Затвор, пройде дещо вперед, стане на затворну затримку i залишиться в задньому положенні. Натиснути великим пальцем правої руки на затворну затримку, відпустити затвор. Затвор під дією повертальної пружини повинен енергійно повернутися в переднє положення, а курок повинен стояти на бойовому зводі. Вимкнути запобіжник (підняти прапорець вверх). Курок повинен зірватися з бойового зводу i заблокуватися.

Норматив

13

14

16

Відмінно

7”

9”

16”

Добре

8”

10”

17”

Задовільно

10”

12”

20”


Висновок:

Пістолет Макарова є простим в поводженні, має дуже мало деталей, що веде до швидкого і легкого його розбирання без застосування будь-якого інструменту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]