Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1_Harakteristika_pidpriyemstva_ODZZZZZZ.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
18.12.2018
Размер:
224.26 Кб
Скачать

22

Міністерство освіти, науки, молоді і спорту України

Конотопський Інститут СумДУ

Кафедра економіки та управління

ІНДИВІДУАЛЬНЕ ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ

з дисципліни «Маркетинг»

на тему: «Дослідження ринку лікарських засобів

( Група ЗАТ «Фармацевтична фірма» Дарниця »)

Студентки групи Ф-91

Королевської Я.А.

Керівник:

Викладач Ігнатенко Л.І.

Конотоп – 2011

ЗМІСТ

1 Характеристика підприємства, продукції та відповідної галузі 3

2 Дослідження ринку, конкурентів, споживачів 5

3 Аналіз товарної політики 10

4 Аналіз цінової політики 15

5 Аналіз інструментів маркетингових комунікацій 17

6 Аналіз політики розподілу 19

Список використаної літератури 22

1 Характеристика підприємства, продукції та відповідної галузі

ЗАТ „Фармацевтична фірма „ Дарниця ”має багату, більш ніж 70-літню історію свого розвитку, в основі якої лежить філософія служіння людині та її здоров'ю. У 1930р. був створений Київський філіал Українського інституту експериментальної ендокринології. Першими препаратами, які вироблялися Київським філіалом вже в 1932р., були гематоген рідкий і гематоген в таблетках.

У 1938р. побудовано та введено в експлуатацію нові виробничі корпуси за адресою: Київ, вул. Ілліча, 48 (в районі Дарниці). Особливо швидкими темпами зросло виробництво медикаментів в період 1938-1941рр. Так, в 1940р. філія виробляла понад 4 млн. од. продукції, на суму близько 5 млн. грн. У серпні 1950р. філія повністю переїхала в нову будівлю в Дарницю. Випуск продукції в 1952р. вже складав 15 млн.190 тис. одиниць. Обсяг виробництва деяких препаратів, зокрема йоду-гіперсоля досягав 3 млн. од., Що давало можливість задовольнити потреби в цьому препараті всього Радянського Союзу.

У 1958р. вібувся випуск першого ампульованого лікарського препарату (АТФ у вигляді 1% розчину динатрієвої солі). У 1959р. спільно з Київським інститутом ендокринології було освоєно виробництво нового ін'єкційного препарату для лікування токсикозів, променевих уражень і захворювань при вагітності-спленина, що отримується з селезінки великої рогатої худоби.

14 січня 1976 р. створення Київського виробничого фармацевтичного об'єднання "Дарниця". До складу КПХФО "Дарниця" увійшли як виробничі одиниці: Дарницький хіміко-фармацевтичний завод - головне підприємство, Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод і Київський вітамінний завод.

11 липня 1991р. Київське виробниче хіміко-фармацевтичне об'єднання "Дарниця" реорганізовано в Орендне київське виробниче хіміко фармацевтичне об'єднання "Дарниця.

У 2004р. ЗАТ „Фармацевтична фірма „ Дарниця ”створила 2 спеціалізовані виробництва: макролідних антибіотиків та лікарських препаратів у формі крапель.

У березні 2006р. здані в експлуатацію нові лабораторії ОКК, що включають мікробіологічні лабораторії для контролю стерильності та мікробіологічної чистоти. Лабораторії спроектовані і побудовані відповідно до вимог належної виробничої практики і стандарту ISO / IEC 17025-2001 Міжнародної організації зі стандартизації, Рекомендацій рН 2 / 95 Конвенції фармацевтичних інспекцій (PIC / S) і ВООЗ (WHO TRS № 902).Наприкінці березня лабораторії атестовані на право проведення контролю якості Державною службою Міністерства охорони здоров'я. Це означає, що лабораторії компетентні у виконанні вимог належної практики контролю якості GCLP (Good Control Laboratory Practice).

15-19 грудня 2006р. Державною службою лікарських засобів і виробів медичного призначення МОЗ України проведена інспекція виробництва лікарських засобів у формі крапель ЗАТ„Фармацевтична фірма „ Дарниця” на відповідності стандартам Good Manufacturing Practice (GMP). За результатами інспекції 29 грудня 2006 фірма отримала Сертифікат GMP[4].

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]