Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Vidpovidi_do_Buhgalterskogo_Obliku.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
19.12.2018
Размер:
260.1 Кб
Скачать

26. Правила ведення облікових регістрів

  • Облікові реєстри повині складатися на основі правильно заповнених первиних документів

  • Облікові реєстри повинні заповнюватися в міру надходження первиних документів до місця опрацювання

  • Відповідальність за правильність заповнення облікових реїстрів несуть особи які їх підписали

  • Записи в облікових реїстрах можуть бути простими та копіювальними

  • Облікові реєстри мають містити назву ,період реєстрації господарських операцій

  • Наприкинці кожного місяця облікові реєстри закриваються шляхом підрахунку оборотів за дебетом та кредитом та виведення сальдо на кінець звітного періоду

27. Способи виправлення помилок в облікових регістрах Виправлення помилок у первинних документах та облікових регістрах

4.1. У тексті та цифрових даних первинних документів, облікових регістрів і звітів підчистки і необумовлені виправлення не допускаються.4.2. Помилки в первинних документах, облікових регістрах і звітах, що створені ручним способом, виправляються коректурним способом, тобто неправильний текст або цифри закреслюються і над закресленим надписується правильний текст або цифри. Закреслення здійснюється однією рискою так, щоб можна було прочитати виправлене.4.3. Помилки в облікових регістрах за минулий звітний період виправляються способом сторно. Цей спосіб передбачає складання бухгалтерської довідки, в яку помилка (сума, кореспонденція рахунків) заноситься червоним чорнилом, пастою кулькових ручок тощо або із знаком "мінус", а правильний запис (сума, кореспонденція рахунків) заноситься чорнилом, пастою кулькових ручок тощо темного кольору. Внесенням цих даних до облікового регістру у місяці, в якому виявлено помилку, ліквідується неправильний запис та відображається правильна сума і кореспонденція рахунків бухгалтерського обліку.4.4. Виправлення помилки повинно бути обумовлено надписом "виправлено" та підтверджено підписами осіб, що підписали цей документ, із зазначенням дати виправлення.4.5. У документах, якими оформлені касові і банківські операції та операції з цінними паперами, виправлення не допускається.

28. Книжкова (журнальна) форма бухгалтерського обліку та їх характеристика

Форма організації бухгалтерського обліку — це певна система взаємопов’язаних облікових реєстрів (хронологічних та системних) певної форми і змісту для здійснення обліку наявності та руху майна (засобів) правовласників та зміни правових відносин, а також процесів господарської діяльності.Форма бухгалтерського обліку Журнал-головна є спрощеним варіантом меморіально-ордерної форми і застосовується на невеликих за обсягом діяльності підприємствах і в організаціях, план рахунків яких передбачає незначну кількість рахунків синтетично­го обліку (малі підприємства, бюджетні установи та ін.).Свою назву ця форма обліку одержала від основного її регістру синтетичного обліку — книги Журнал-головна.Особливістю форми бухгалтерського обліку Журнал-головна є суміщення хронологічного і систематичного обліку по син­тетичних рахунках в одному комбінованому обліковому регістрі — книзі Журнал-головна, яка поєднує у собі реєстраційний журнал і Головну книгу. У лівій частині книги (перші чотири графи) ведуть хронологічну реєстрацію здійсню­ваних господарських операцій, оформлених відповідними доку­ментами. В них записують дату, номер, зміст операції, суму. Ця частина книги замінює реєстраційний журнал. Права частина книги поділена на кілька подвійних граф і призначена для систематизації зареєстрованих господарських операцій по дебету і кре­диту відповідних синтетичних рахунків. Ця частина книги заміняє головну книгу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]