Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
INTOSAI це міжнародна організація Вищих контрол....doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.04.2019
Размер:
224.77 Кб
Скачать

Стратегічна ціль 3 Обмін знаннями

 

Заохочення співробітництва між ВКО та його постійне удосконалення шляхом обміну досвідом, атестаційних заходів, вивченню передового досвіду та проведенню досліджень з питань, що становлять спільний інтерес.

Існуючі стратегії та програми

Комунікації, співробітництво та взаємо підтримка були ознаками INTOSAI з часу її створення у 1953 році. Протягом років ці положення підтверджували девіз INTOSAI "Спільний досвід на користь всім", INTOSAI дотримується цих положень у кілька способів. Спеціалізовані комітети та робочі групи були встановлені для здійснення досліджень, розробки та публікації методологій, керівних принципів та посібників за різними галузями такими як інформаційні технології, державний борг, навколишнє середовище, приватизація та оцінювання програм. Крім того, спеціальні групи були створені для розгляду таких питань як аудит міжнародних організацій та відмивання грошей.

INTOSAI поширює друковані видання, такі як Міжнародний журнал державного аудиту і циркуляри INTOSAI, та здійснює підтримку веб-сайту INTOSAI і інших електронних інформаційних джерел, такий як форум Програми розвитку INTOSAI для фахівців у галузі навчання.

Сім регіональних груп INTOSAI є важливими компонентами організації, що пропонують численні послуги та друковані видання створені для обміну знаннями та забезпечення співробітництва в межах кожного регіону. Цей план визнає як важливість організаційної автономії цих груп всередині INTOSAI, так і тривалі вигоди, які вони приносять своїм членам. Цей план жодним чином не посягає або якось обмежує автономність регіональних робочих груп. Навпаки, ціль 3 пропонує поширити здобутки регіональних робочих груп шляхом прискорення процесу додаткового розподілу основної роботи, успіхів та отриманого досвіду з іншими регіональними робочими групами. У цьому випадку, відбудеться горизонтальний та вертикальний розподіл інформації. Наприклад, деякі регіони розробили власні стратегічні плани, з якими можна було б ознайомити інші регіони.

Рекомендовані стратегії

Виклики та можливості взаємозалежного світу та нових технологій пропонують кілька шляхів здійснення комунікації та обміну досвідом між членами INTOSAI та її партнерами. Новий порядок здійснення навчальної діяльності (обмін, створення та використання знань або певного типу надання певної інформації певним особам у певний час) підтримує вільний потік інформації та знань і може бути потужним інструментом для досягнення цілі 3.

1. Створення нових та утримання існуючих робочих груп

Робочі групи складаються з досвідчених професіоналів, які здійснюють обмін знаннями з певних питань для прийняття спільних рішень. Такі групи грають важливу роль в обміні знаннями та існують в рамках INTOSAI як спеціалізовані робочі групи. Групи експертів можуть допомагати при здійсненні моніторингу та звітуванні щодо впровадження рекомендацій затверджених конгресами INTOSAI. Окремі приклади груп експертів, які може створити INTOSAI:

a. Існуючі комітети, робочі групи та спеціальні групи що розглядають окремий напрямок або мають окрему функцію.

b. Групи, що формуються відповідно до рекомендацій на основі тем Конгресу та діють протягом певного часу.

c. Управління міжнародних зв´язків в структурі ВКО, якщо вони створять глобальну мережу, значно сприятимуть розвитку комунікацій та співробітництва.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]