Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
INTOSAI це міжнародна організація Вищих контрол....doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.04.2019
Размер:
224.77 Кб
Скачать

2. Сприяння вивченню передового досвіду, з урахуванням відмінностей та незалежності вко

Іноді ВКО буває складно обґрунтувати необхідність отримання додаткових ресурсів, оскільки в державах не існує органів з якими можна було б порівняти ефективність діяльності ВКО. Започаткування процесу за допомогою якого окремі елементи діяльності ВКО можуть бути порівняні з відповідними елементами діяльності інших ВКО може сприяти визначенню потенціальних напрямків що потребують розвитку та удосконалення. До напрямків діяльності що можуть сприяти таким дослідженням варто віднести наступні:

a. Визначення напрямків діяльності ВКО які потребують вивчення.

b. Визначення найкращих методик.

c. Підтримка порівняльних досліджень основних елементів діяльності ВКО.

3. Розробка програми та стратегії глобальних комунікацій

a. Створення бази даних різноманітних механізмів комунікації, що використовуються ВКО-членами INTOSAI.

b. Розробка узгодженої та комплексної комунікативної політики INTOSAI на основі існуючої системи та з використанням сучасних технологій, яка відповідає прийнятим вимогам та підходам у відносинах між ВКО а також з іншими партнерами (особливо тими, що зазначені в рамках цілей 1 та 2). Особлива увага потрібна для визначення шляхів використання Міжнародного журналу державного аудиту для забезпечення досягнення цієї стратегічної цілі.

4. Здійснення постійного співробітництва з науково-дослідними установами, з урахуванням вимог intosai до рівня незалежності

INTOSAI повинна здійснювати заходи щодо забезпечення співробітництва з науковими колами для вивчення питань аудиту державного сектору, бухгалтерського обліку та підзвітності.

a. Для створення конкуренції при проведенні досліджень INTOSAI може запросити для участі в них експертів ВКО та науковців з головних академічних центрів світу.

b. Організація навчальних програм (вища освіта, аспірантура) за спеціальністю аудит державного сектору у коледжах та університетах для підготовки професіоналів високого ґатунку відповідно до вимог системи. Дослідження можливостей розвитку програм обміну між університетами і ВКО.

Таким чином, ціль 3 будується на дотриманні відкритості, обміну інформацією та здійснення співробітництва, тобто тих факторах, які зробили INTOSAI успішною організацією.

Очікувані результати:

- Виділення такого підходу до обміну знаннями, який базується на існуючих структурах і дозволяє розвивати експертні групи у тих сферах, які підтримуються всіма членами

- Сприяння покращенню комунікацій як всередині INTOSAI так і зовні, відповідно до потреб членів

- Створення інформації про методики у сферах діяльності ВКО для тих членів, які бажають брати участь у цій діяльності

- Активізація професійних зв´язків

Стратегічна ціль 4 Зразкова міжнародна організація

 

Організація роботи та управління в INTOSAI шляхами, що сприяють економності та ефективності діяльності, своєчасному прийняттю рішень та ефективності управління з належною увагою до збереження автономії та рівноправності між регіонами та різними моделями та системами діяльності ВКО-членів.

Для досягнення цієї мети, базовим є приділення уваги до удосконалення професійних стандартів, інституційного розвитку та обміну знаннями між членами організації, що повинно виявити її можливості у досягненні цих стратегічних цілей.

Створюючи основний базис для членів, INTOSAI сподівається, що цими основними елементами будуть керуватися, як прикладом. Ці елементи враховують забезпечення економії, ефективності та результативності своїх операцій та життєздатність бюджету. Ці обов´язки відображені у четвертому стратегічному завданні INTOSAI: прагненні стати моделлю міжнародної організації. Робоча група усвідомлює, що завдання 4 відрізняється за змістом та природою від інших стратегічних завдань і, тому не може бути реалізована схожими методами із завданнями 1, 2 та 3. Не дивлячись на те, що завдання 1, 2 та 3 відносяться до особливих сфер діяльності INTОSAI, завдання 4 навмисно відображає організацію INTOSAI у цілому та створює умови для реалізації інших завдань. Тому завдання 4, є більш фундаментальним досягненням стратегічних завдань 1, 2 та 3.

Керівні принципи

З реалізацією завдання 4, INTOSAI розпочинає процес постійного удосконалення. На основі принципу INTOSAI "Спільний досвід на користь всім", Робоча група пропонує наступні принципи керування INTOSAI у майбутньому адміністративному та організаційному розвитку:

а) Повинна існувати чітка узгодженість стратегічних завдань у всіх сферах діяльності INTOSAI;

б) INTOSAI повинна приймати організаційні та адміністративні принципи, що підтримують найширші можливості залучення членів ВКО до співпраці;

в) INTOSAI повинна мати таку структуру прийняття рішень, що буде балансом своєчасності та важливості і буде забезпечувати широку підтримку членів у прийнятті ключових рішень;

г) Повинна існувати більш ефективна відповідальність Ради керуючих та більш тісні стосунки між Радою керуючих та Комітетами, Робочими групами та Цільовими групами, призначених керувати роботою INTOSAI;

д) INTOSAI повинна фінансуватися шляхом, що гарантує життєздатність бюджету та збільшення ефективності імплементації цього плану, продовження існування організації;

е) Підтримка Секретаріатом членів Ради у прийнятті стратегічного плану повинна збільшуватись.

Рекомендовані стратегії

Базуючись на цих керуючих принципах, у плані розроблено принципи, вказані у завданнях 1, 2 та 3, що можуть впливати на структуру організації INTOSAI. План приділяє увагу наступним факторам:

- Цілеспрямованість: чи забезпечує існуюча організаційна структура відповідною цілеспрямованістю чи керуванням, що формує стратегічні напрямки розвитку;

- Потенціал: чи має INTOSAI достатній потенціал для врахування усіх запропонованих стратегічних дій;

- Результативність та вчасність: чи має змогу INTOSAI приймати рішення та відповідати за результати з відповідною результативністю та швидкістю.

Поки зрозуміло, що існуюча структура працює добре, цим планом визнано, що більшу кількість організаційних рішень потрібно направити на забезпечення ефективності, економності та результативності досягнень стратегічних показників. Ці рішення є значними та план презентує наступні рекомендації визнаючи, що (1) вони враховують коротко - та довгострокові пропозиції, (2) терміни їхньої реалізації будуть обов´язково варіювати; (3) план, який розраховано на 2005-2010 роки, буде поділено на періоди, виходячи з наявних фінансових та інших ресурсів, які будуть перерозподілені таким чином, щоб їх вирівняти з планом; та (4) Рада керуючих та всі пов´язані з нею інституції будуть продовжувати проведення консультацій та надання допомоги відповідальним сторонам (наприклад, Генеральним секретарем, секретаріатами регіональних робочих груп, головами комітетів/робочих груп тощо) з питань основних змін після прийняття цього плану або переглянутого плану до Конгресу в Будапешті у 2004 році. Як і в ситуації із самим планом, пропозиції до цілі 4 були суттєво допрацьовані завдяки коментарям Ради керуючих та всіх членів організації протягом процесу розробки проекту документу. У зв´язку з цим, Рада керуючих розпочне адресувати різноманітні питання з реалізації на своїх засіданнях відразу після Конгресу у Будапешті. Крім того, передбачається проведення навесні 2005 року спеціального засідання Ради, на якому будуть розглянуті питання висунення кандидатів на запропоновану посаду Директора зі стратегічного планування та питання, пов´язані з асоційованими членами тощо.

І. Налагодження організаційної цілеспрямованості стратегічних завдань INTOSAI

Як очікується, не буде роботи Комітетів та Робочих груп спрямованої тільки на реалізацію завдань 1, 2 та 3, вказаних у цьому плані. Існує щонайменш чотири Комітети та Робочі групи залучені до розробки професійних стандартів; не має Комітету, якому доручено займатися плануванням роботи; поки що залучено декілька Робочих груп та Комітетів, що обмінюються досвідом з цих питань. Планом передбачено, що потрібно: (а) раціоналізувати номенклатуру та статус Комітетів та інших груп; (b) розглянути їх відносини з Радою Керуючих та (c) проаналізувати роботу Комітетів та Робочих груп на шляху досягнення цілей стратегічного плану. (Дивіться додаток ІІІ для рекомендованої організаційної схеми, в якій відображено ці пропозиції; для порівняння у додатку ІІ міститься сучасна організаційна схема INTOSAI).

(а) Номенклатура та статус Комітетів

- Комітети. Комітети INTOSAI (наприклад, стандартів аудиту та бухгалтерських стандартів та внутрішнього контролю) сформовані організаційно так, щоб визначати важливі завдання, звертатися до інтересів всіх членів (наприклад підготовка стандартів та керуючих положень, що підходять для всіх членів INTOSAI). Таким чином, Комітети повинні мати ідеальний баланс уявлення членства організації та мати чіткі директиви від Ради керуючих.

- Робочі групи. Створення Робочих груп стало традиційним результатом тематики та пропозицій INCOSAI, які мали на меті висвітлення інтересів ВКО з конкретних питань (наприклад, сучасні Робочі групи з приватизації, екологічних питань, державного боргу тощо), і їхні досягнення можна оцінити кількістю ВКО, що приймають участь в їхніх засіданнях, та розробленими ними керівними положеннями. Ці Робочі групи не потребують прямого контролю з боку Ради керуючих INTOSAI тому, що члени вільні у виборі своїх інтересів, їм не потрібно вказувати чи відображати регіональні або інші фактори представлення.

- Спеціальні групи. У додаток до Комітетів та Робочих груп, спеціальні групи формуються Конгресом та Радою керуючих, якщо є необхідність опрацювати певне питання, що зацікавило багатьох членів ВКО. Цільові групи існують тільки протягом певного періоду та анулюються, Конгресом чи Радою керуючих, що створили їх, коли покладене на них завдання (окреслені Конгресом чи Радою керуючих) виконано. Подібно Комітетам, Цільові групи повинні мати ідеальний баланс презентаційного та організаційного членства.

(b) Цілі Комітетів та Робочих груп повинні збігатися з стратегічним планом.

План пропонує відійти від існуючої структури комітету до тієї, яка (1) відображає погоджені цілі організації, (2) буде встановлювати відповідний контроль з боку Ради керуючих та (3) слідкувати за відповідністю стратегічним завданням 1, 2 та 3, що вказані далі у цьому плані. Ці процеси вже розпочалися з обговорення питання можливого об´єднання Комітету з ведення бухгалтерського обліку та звітування і Комітету з стандартів аудиту (ціль І). Крім того, на XVIIІ Конгресі INTOSAI будуть обговорюватися питання розвитку можливостей, результатом чого може стати створення нового комітету, пов´язаного з ціллю ІІ.

Голови комітетів, робочих груп та спеціальних комісій за всіма чотирма цілями (дивіться рекомендовану організаційну схему) будуть консультуватися, де необхідно, з Головою Ради керуючих, Генеральним секретарем та рекомендованими Координаторами цілей (дивіться 1 с), щоб гарантувати, що їхні плани та діяльність загалом відповідають цьому плану. Передбачається, що голови комітетів, робочих груп та спеціальних комісій будуть запрошуватися на засідання Ради керуючих, принаймні раз на рік, з питань їхньої діяльності. Як альтернатива, такі голови, якщо вони цього забажають, можуть попросити їхніх Координаторів представити Раді керуючих свої звіти.

Цим планом передбачається створення Комітету з професійних стандартів, який буде виконувати функцію існуючих Комітетів з ведення бухгалтерського обліку і звітування та з стандартів аудиту. У майбутньому, якщо відповідні сторони нададуть свою згоду, Комітет з професійних стандартів міг би виконувати як функції Комітету з внутрішнього контролю, так і роботу, необхідну для просування результатів Робочої групи з аудиту міжнародних організацій. Більш точно, спосіб, у який плани роботи існуючих комітетів будуть реалізовуватися, стане питанням для обговорення між головами комітетів та Головою Ради, з можливим створенням підкомітетів. (Дивіться додаток IV про ілюстрований приклад того, як можна структурувати Комітет з професійних стандартів, щоб він забезпечив багатьом ВКО різного розміру та розвитку можливість приймати активну участь у проектах Комітету).

Стосовно цілі ІІ, план передбачає створення комітету з інституційного розвитку, який буде важливим для більшості членів INTOSAI. Це стане предметом Теми І на XVIII Конгресі INTOSAI, та буде обговорюватися всіма членами. Це може стати областю для подальшого вивчення та надання пропозицій щодо балансування представництва серед членів.

Стосовно цілі ІІІ, яка складається з низки робочих груп та Міжнародного журналу з державного аудиту, цим планом не передбачається потреба у створенні нового комітету з широкою відповідальністю для цілі ІІІ.

Стосовно цілі IV, цей план трансформує існуючий фінансовий комітет в Комітет з питань фінансів та адміністрації, щоб відобразити обсяг необхідної роботи, та збільшує кількість його членів з трьох та п´яти членів з правом голосу.

Комітет з питань фінансів та адміністрації буде очолювати другий Віце-Президент Ради, оскільки призначення на цю посаду відбувається Радою керуючих; крім того, Голова також буде виконувати функцію Координатора цілі IV. П´ять членів Комітету з правом голосу (включаючи Голову) будуть обиратися з числа членів Ради керуючих. Крім п´яти членів з правом голосу, Генеральний секретар буде виконувати функцію члена за посадою Комітету. Директор зі стратегічного планування не буде членом, але буде запрошуватися на засідання Комітету. Подальша інформація щодо запропонованої компетенції Комітету з фінансів та адміністрації описана у розділі ІІ (а) цілі IV.

(с) Відносини між Комітетами, Робочими групами, спеціальними групами та Радою керуючих.

Заходи, запропоновані у цілях І, ІІ та ІІІ, вимагатимуть тісної співпраці між комітетами, робочими групами, спеціальними комісіями та Радою керуючих. Цим планом визнається, що Рада повинна допомагати створити тісніші відносини між зазначеними інституціями, не створюючи додаткового прошарку бюрократії, шляхом встановлення одного Координатора цілі для кожної стратегічної цілі, представленої у цьому плані. Координатори будуть консультуватися зі всіма головами інституцій INTOSAI з метою: (1) допомоги у прискоренні комунікацій та обізнаності всередині та між сферами стратегічних цілей і всередині регіональних робочих груп, та (2) встановлення сильніших зв´язків всередині Ради керуючих, комітетів, робочих груп та цільових груп. Координатори цілей не будуть керувати, управляти або втручатися в функціонування комітетів, робочих груп, цільових груп або регіональних робочих груп. Навпаки, вони будуть слугувати в якості каталізаторів та ініціаторів тривалого розвитку.

Голови комітетів, робочих груп або спеціальних комісій в межах цілей І, ІІ та ІІІ повинні консультуватися з їхніми відповідними членами для висунення одного або більше членів Ради керуючих на посаду Координаторів з цільової сфери. Ці номінації з числа членів Ради керуючих повинні подаватися на розгляд її Голови, та Рада відбере з числа домінантів Координатора для кожної цілі. Як зазначалося в обговоренні цілі IV (пункт с), другий Віце-Президент Ради керуючих, обраний всіма членами Ради, буде керувати Комітетом з питань фінансів та адміністрації і стане Координатором завдання 4. І далі триватиме процес запрошення комітетів, робочих груп та спеціальних комісій на засідання Ради керуючих із презентацією їхніх звітів. Проте, як зазначалося раніше, ці голови можуть за власним бажанням делегувати презентацію звітів Координаторам цілей, у випадку, якщо голова не відвідає засідання Ради. До проведення XIX INCOSAI у 2007 році Рада керуючих перегляне, чи слід залишити посаду Координатора чи ні, також вона виробить рекомендації до дій для членів.

Координатори цілей будуть висуватися (як зазначалося раніше) та призначатися Радою керуючих на запропонованому позачерговому засіданні навесні 2005 року. Ці Координатори будуть працювати до засідання Ради керуючих, яке відбудеться відразу після XIX INCOSAI у 2007 році. Починаючи з 2007 року, Координатори будуть висуватися та призначатися на засіданні Ради керуючих відразу після проведення чергового Конгресу.

ІІ. Посилення внутрішніх можливостей INTOSAI для розгляду стратегічних питань цього плану

План враховує можливості організації у вирішенні всіх запропонованих питань у стратегічному плані. Зокрема, планом передбачено, що питання організаційної фінансової структури та додаткових затрат треба доручити Секретаріату INTOSAI.

(а) Фінансування заходів INTOSAI

INTOSAI фінансується за рахунок щорічних та добровільних внесків від членів - INTOSAI. Додаткове фінансування формується за рахунок значних внесків від Австрійської ВКО, яка виконує роль Секретаріату INTOSAI та від ВКО, які є головами комітетів, робочих груп та спеціальних комісій; організовують зустрічі або надають іншу безпосередню допомогу різним програмам та заходам INTOSAI.

Стратегічний план є реальним та бажаним і не рекомендує збільшення розміру відрахувань членів на цьому етапі. Більшість заходів, передбачених планом, досягається в межах наявного рівня ресурсного забезпечення, оскільки можна досягти більшого шляхом економії та ефективності операцій INTOSAI і перерозподілу наявних ресурсів з метою їхньої відповідності стратегічним цілям. Більше того, слід розглянути інші можливості для підвищення рівня доходів крім традиційного збільшення внесків (наприклад, платежі від експонентів). Загальний успіх INTOSAI залежатиме як від ефективності ресурсів, отриманих в результаті оцінки фінансового становища INTOSAI, так і від продовження сплати щедрих внесків до організації. Це особливо є актуальним, оскільки купівельна спроможність щорічних членських відрахувань постійно та суттєво піддавалася зменшенню та випередженню інфляцією, бо розміри відрахувань були встановлені більше, ніж 20 років тому. Крім того, у деяких членів накопилася значна заборгованість по сплаті відрахувань. Тим часом, навіть та мала кількість членів забезпечує зростаючу частку фінансових та нефінансових ресурсів INTOSAI. На цьому фоні доцільно вивчити декілька моментів, пов´язаних з фінансами організації та рекомендувати Раді керуючих деякі покращення.

План рекомендує Комітету з фінансів та адміністрації провести дослідження згідно належних фінансових правил та процедур INTOSAI, а саме:

1. Переглянути фінансову ситуацію INTOSAI та визначити можливості щодо додаткової економії та ефективності;

2. Визначити можливі додаткові джерела фінансування та можливості стратегічного партнерства з зовнішніми організаціями, згідно незалежних стандартів INTOSAI, не обмежуючи в наступному :

а. Дозволити членам INTOSAI вільну реєстрацію на конгреси та конференції, стягуючи членські внески за додаткових делегатів.

б. Вести пошук вкладів та дотацій від організацій-донорів.

в. Дозволити продаж публікацій INTOSAI.

г. Стягувати плату з експонентів на конференціях та конгресах.

д. Стягувати штрафи з ВКО, які не виплачують членські внески більш, ніж два роки.

3. Перед кожним Конгресом визначити, якщо є в цьому потреба, яку кількість додаткових ресурсів потребує INTOSAI для виконання стратегічного плану, що можливо потребуватиме збільшення внесків.

а. Розпочинаючи діяльність з 2007 року, Комітет вироблятиме кожні 3 роки рекомендації Раді керуючих з приводу того, чи слід збільшувати відрахування членів, і якщо, так, то до якого рівня. Завчасно до кожного Конгресу у випадку прийняття Комітетом рішення про потребу у збільшенні відрахувань, виробити спеціальні рекомендації Раді керуючих. Рада керуючих діятиме у відповідності з пропозиціями Комітету, та будь-які остаточні рекомендації будуть доведені Генеральним секретаріатом всім членам INTOSAI принаймні за 3 місяці до проведення Конгресу, щоб останні мали змогу обговорити та схвалити ці рішення. Наприклад, якщо на Конгресі у 2007 році буде схвалено рішення про збільшення членських внесків, то вони будуть введені в дію з початку фінансового 2009 року (1 січня 2009 року).

б. Рекомендувати доцільні структуру/рівні відрахувань для запропонованої категорії асоційованих членів. Дивіться розділ ІІІ для процедур, пов´язаних з ініціалізацією відрахувань та внесків для асоційованих членів.

4. Переглянути бюджет INTOSAI відносно стратегічного плану. Наприклад, визначити пропорційне розміщення бюджету та вирішити, чи раціонально було виконано розподіл поточного бюджетного плану INTOSAI на учбові програми, семінари INTOSAI та на роботу Секретаріату INTOSAI у контексті стратегічного плану INTOSAI.

5. Переглянути затрати (такі, як витрати на переклад) на заходи INTOSAI (Конгреси, засідання Ради Керуючих, засідання комітетів) в рамках зменшення затрат та збільшення ефективності. Проведення таких заходів вимагає багато затрат, як фінансових так і людських ресурсів, які ВКО не можуть забезпечити в повному обсязі.

6. Вивчити та рекомендувати у співпраці з відповідними органами INTOSAI, як можна отримати більшу корись від сучасних технологій для прискорення прийняття рішень протягом часу між щорічним засіданням Ради та конгресами, що відбуваються кожні три роки.

(b) Розширення можливостей INTOSAI досягати стратегічні цілі

Країни-члени INTOSAI щиро вдячні за значні фінансові внески, зроблені ВКО Австрії, Норвегії (за підтримки IDI), Сполучених Штатів Америки (за підтримки Міжнародного Журналу з Урядового аудиту) та інших ВКО, які очолюють Комітети. Надаючи таку щиру підтримку, INTOSAI не повинна сподіватись, що така мала кількість країн - членів покриє затрати стратегічного плану без додаткової допомоги від інших членів INTOSAI.

Щодо розширення можливостей INTOSAI у досягненні стратегічних цілей, план пропонує:

1. Затвердити, що Генеральний Аудитор Австрії залишиться на посаді Генерального Секретаря INTOSAI та головні управління Секретаріату INTOSAI залишаться у Відні.

2. Стимулювати асигнування, виходячи з потреби втілення цього стратегічного плану, від низки ВКО - членів, щоб покрити поточні ресурси Секретаріату та INTOSAI. Залежно від характеру функцій, які плануються до реалізації, відряджений персонал може залишатися в їхніх ВКО. Проте, певна кількість такого персоналу повинна перебувати у Відні. У всіх випадках, Генеральний секретаріат шляхом попередніх консультацій та схвалення вирішуватиме питання відряджень. Всі витрати, пов´язані з оплатою персоналу та проживанням, будуть покриватися ВКО, який надсилає таких спеціалістів.

3. Забезпечити створення посади Директора зі стратегічного планування з метою забезпечення тривалого організаційного фокусу на стратегічних цілях та ефективної координації і втілення стратегічного плану.

а. Директор зі стратегічного планування буде сприяти забезпеченню тривалості шляхом приділення значної уваги втіленню у часі стратегічного плану. Наприклад, Директор буде зосереджувати свою увагу на забезпеченні інтеграції всіх елементів стратегічного плану та - консультуючись з Генеральним секретарем - тісно співпрацюватиме з Головою Ради, Координаторами цілей, регіональними секретаріатами та іншими органами (наприклад, IDI, Міжнародний журнал з державного аудиту. Метою цієї співпраці буде гарантування того, що стратегічні цілі досягаються.

б. Директор буде підзвітним Генеральному секретареві та постійно і безпосередньо йому звітуватиме. Генеральний секретар, якщо необхідно, включатиме такі звіти до власного звіту Раді керуючих.

в. Цю нову та надзвичайно важливу посаду обійме досвідчений член персоналу, відкомандирований ВКО (включаючи Австрію як місце розташування Генерального секретаріату), або на повній або частковій зайнятості на термін до 3 років. Було б бажано, але це не вимагається, щоб ця особа розташовувалася у Відні. Члени INTOSAI висуватимуть кандидатів на цю посаду для подальшого їхнього розгляду та відбору Радою керуючих. Кандидати мають мати довід перебування на вищих управлінських позиціях разом із знаннями аудиту державного сектору. Крім того, кандидати мають володіти принаймні двома з п´яти офіційних мов INTOSAI, причому однією з них має бути широко вживана офіційна мова. Передбачається, що розгляд питання номінації на цю посаду відбудеться на позачерговому засіданні Ради керуючих навесні 2005 року.

4. На XIX INCOSAI у 2007 році члени INTOSAI розглянуть питання доцільності посади Директора зі стратегічного планування.

Вищезазначені рекомендації щодо організаційних цілей та внутрішніх можливостей, поліпшать ефективність, прискорять вирішення питань та своєчасну інтеграцію з іншими міжнародними партнерами, прискорять досягнення мети становлення моделі міжнародної організації.

ІІІ. Членство

План визнає можливості розширення партнерства з найбільш зацікавленими організаціями та не підзвітними установами, збільшити учбову базу INTOSAI.

Як результат, план рекомендує створити дві категорії членства:

1.Члени: національні та наднаціональні аудиторські офіси та вищі контрольні органи, які наділяються усіма членськими правами, що є у статутах.

2. Асоційовані члени: міжнародні, професійні та інші організації, які розділяють мету INTOSAI, не мають виборчих прав, але можуть приймати участь в програмах INTOSAI, сплачують членські внески. Також, від них може вимагатися сплата додаткових внесків для деяких заходів (наприклад, відвідання конгресів). Початковий розмір відрахувань та внесків буде встановлений Радою керуючих, базуючись на рекомендаціях Комітету з фінансів та адміністрації. У випадку звернення таких організацій до Ради за отриманням статусу асоційованого члена, Рада проведе консультації з ВКО, який представляє країну; Рада надасть вагу точкам зору такого ВКО - члена при розгляді питання асоціації.

План пропонує і надалі дозволяти ВКО вступ до кількох регіональних робочих груп, але кожен ВКО повинен визначити одну регіональну робочу групу, яка була б "основною", і відповідно до членства у якій відбувалася діяльність ВКО на рівні INTOSAI, наприклад призначення до Ради керуючих, фінансування регіональних програм Програми розвитку INTOSAI та інших навчальних проектів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]