Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
консп лекций ИС фин Олифиров 2010.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
02.05.2019
Размер:
739.33 Кб
Скачать

7. Електронна пошта фінансових установ

План

  1. Програма Outlook Express. Початкове настроювання програми Outlook Express

  2. Одержання вхідної пошти

3. Підготовка і відправлення листів електронної пошти

4.Пересилка вкладених файлів по E-mail

5. Відповіді на листи, що прийшли, і їхня пересилка іншим адресатам

1. Програма Outlook Express. Початкове настроювання програми Outlook Express

Програма Outlook Express поряд із програмами Internet Mail, Eudora, The Bat і ін. призначена для відправлення і прийому поштових повідомлень по електронній пошті - найпоширенішому й економічно вигідному виду Інтернет - послуг.

Щ об запустити Outlook Express, достатньо виконати подвійний щиголь на значку "Outlook Express" на робочому столі Windows. Інакше програму Outlook Express можна викликати за допомогою послідовності меню Пуск->Програми ->Internet Explorer->Outlook Express.

Власне початковий процес настроювання Outlook Express, необхідний для функціонування сервісу електронної пошти, дуже простий, - при першому виклику програми Outlook Express завантажується Майстер підключення до Інтернету, що запросить у вас необхідні дані про поштові сервери й адресу електронної пошти, що ви повинні були одержати від викладача або системного адміністратора. У випадку, якщо Майстер підключення до Інтернету не завантажився, виберіть у вікні програми Outlook Express пункт меню Сервіс -> Облікові записи -> Додати ->Пошта.

1. У найпершому вікні треба буде увести ваше ім'я як абонента електронної пошти, що буде з'являтися в заголовку ваших листів, коли вони прийдуть до адресатів. Звичайно користувачі указують своє ім'я латинським шрифтом, щоб таким способом уникнути проблем неправильного відображення заголовків із російським шрифтом у ряді програм електронної пошти (які можуть бути встановлені у ваших закордонних адресатів).

2. У такому вікні необхідно увести вашу адресу електронної пошти. Як правило, адреса E-mail складається з вашого імені і доменного імені провайдера, з'єднаних за допомогою знака @. Приміром, це може бути адреса виду user@trade. donbass. com. Коли ви будете називати свою адресу кому-небудь уголос, те знак @ промовляється як словосполучення "ат", хоча росіяни користувачі частіше називають його сленговым терміном "собака".

3. Далі Майстер запросить у вас тип серверу вхідної пошти і доменні імена поштових серверів, призначених, відповідно, для вхідної (РОР3) і вихідної пошти (SMTP). Введіть ці адреси. У випадку підключення в 1 і 5 навчальних корпусах це mail. trade і relay. trade відповідно, для 4 навчальні корпуси mail. trade4 і relay. trade4. Що стосується типу серверу вхідної пошти, то по умовчанню лишіть РОР3.

4. Тепер у новому вікні зазначте відомості про обліковий запис вашого з'єднання - ім'я користувача і пароль, що ви можете одержати у викладача або в адміністратора, або з додатка до даних методичних указівок. У даному випадку ці відомості потрібні для того, щоб програма Outlook Express могла автоматично встановлювати з'єднання для відправлення і прийому електронних листів.

5. У такому вікні вам буде запропоновано ввести "дружнє ім'я" для даного облікового запису пошти. Можете ввести що-небудь типу "Моя пошта" або лишити той запис, що пропонується по умовчанню.

6. У черговому вікні зазначте тип вашого з'єднання, - для нашого випадку це - "З'єднання через локальну мережу" організації.

7. І нарешті, залишилося вікно, у котрому потрібно підтвердити дані, введені в попередніх вікнах, клацнувши по кнопці Готово. Після натискання кнопки Готовий Майстер підключення до Інтернету завершить процес настроювання Outlook Express.