Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мет заочн 7.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
03.05.2019
Размер:
183.3 Кб
Скачать

Тема 7. Бюджетний процес на місцевому рівні

Стадії бюджетного процесу. Порядок проведення бюджетного процесу на місцевому рівні. Складання, розгляд та затвердження місцевих бюджетів, їх виконання і контроль за їх виконанням, розгляд звітів про виконання. Принципи бюджетного процесу. Складові бюджетного процесу. Бюджетний запит. Бюджетний цикл. Бюджетний календар.

Основні засади організації надання державних і громадських послуг. Конституційні гарантії з надання державних і громадських послуг в Україні. Фінансування делегованих повноважень органів виконавчої влади органам місцевого самоврядування. Зарубіжний досвід організації надання державних і громадських послуг. Проблеми формування української моделі внутрішніх міжурядових фінансових відносин. Поняття внутрішніх міжурядових фінансових відносин. Концепції організації внутрішніх міжурядових фінансових відносин.

Касове виконання бюджету: система єдиного казначейства та система автономного управління. Казначейське обслуговування місцевих бюджетів. Контроль за дотриманням бюджетного законодавства.

Тема 8. Організація фінансової діяльності підприємств місцевого господарства

Інститут комунальної власності. Поняття комунальної власності. Особливості реалізації права комунальної власності. Об'єкти права комунальної власності. Суб'єкти права комунальної власності. Види комунальних підприємств. Комунальне підприємство, унітарне комунальне підприємство, комунальний кредит, ко­шторис комунального підприємства. Комунальний кредит. Поняття, форми та правове регулювання комунального кредиту. Місцеві позики в Україні. Історичний вітчизняний досвід розвитку комунального кредиту. Фінанси комунальних підприємств і комунальні платежі. Фінанси комунальних підприємств. Комунальні платежі. Порядок складання, затвердження та основні вимоги до виконання кошторисів комунальних підприємств.

Тема 9. Фінанси підприємств комунального господарства

Проблеми розвитку житлово-комунального господарства в Ук­раїні. Класифікація та групування витрат житлово-експлуатаційного комплексу. Фінансові ресурси комунальних підприємств за їх видами. Особливості функціонування фінансів комунальних підприємств в Україні. Планування та калькулювання собівартості житлово-комуналь­них послуг. Комунальні платежі та методи управління ними. Інформаційні системи жит­лово-комунального господарства.

Тема 10. Фінансова діяльність житлово-експлуатаційного комплексу

Правові засади фінансової діяльності житлово-експлуатаційного комплексу України. Проблеми розвитку житлово-комунального господарства в Україні. Формування і класифікація витрат житлово-експлуатаційного комплексу. Планування і калькуляція собівартості житлово-комунальних послуг. Порядок формування комунальних платежів і методи управління ними.

Тема 11. Управління місцевими фінансами

Компетенція місцевих органів влади в галузі фінансів. Складання, затвердження і виконання місцевого бюджету. Бюджетний процес. Утворення позабюджетних, цільових, резервних і валютних фондів. Встановлення місцевих податків і зборів. Місцеві фінансові органи та їхні функції. Види місцевих фінансових органів. Місцеві фінансові органи в зарубіжних країнах. Місцеве фінансове планування у зарубіжних країнах. Організація касового виконання місцевих бюджетів, контролю й аудиту в місцевих органах влади. Поняття та системи касового виконання місцевих бюджетів. Оборотна касова готівка. Касове виконання місцевих бюджетів у зарубіжних країнах. Контроль та аудит фінансової діяльності місцевого самоврядування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]