Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4.02.11р.мет.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
05.05.2019
Размер:
569.86 Кб
Скачать

2.4. Підготовка до захисту. Захист дипломної роботи

При підготовці до захисту студенти заздалегідь складають тези свого повідомлення. Не дозволяється будувати свою доповідь в формі переказу першого, другого і інших розділів роботи. Послідовність висловлювання тез в повідомленні наступна:

  1. характеризується об’єкт дослідження та його актуальність;

  2. обґрунтовується мета, для досягнення якої була виконана робота;

  3. доказ одержаних результатів та висновків, отриманих внаслідок виконання роботи;

  4. заявляється підсумок дослідження, якщо воно було, і галузь застосування відстоюваних в роботі висновків.

В доповіді, таким чином, повинен бути розгорну­тий виклад тих питань, які в розгорненому вигляді викладаються в доданому до роботи рефераті.

Починаючи свою доповідь, студент має привітати шановних членів ДЕК та її голову й всіх присутніх. Крім цього в доповіді студенти визначають своє ставлення до висновків, які містяться в відгуку та рецензіях на їх роботи.

Захист дипломної роботи проводиться на засіданні Державної екзаменаційної комісії (ДЕК), рішення якої оскарженню не підлягають.

Порядок захисту дипломних робіт:

  1. оголошення головою ДЕК змісту відгуку та рецензій;

  2. усна доповідь студентів по дипломній роботі –10-15 хвилин

  3. відповіді на питання і виступ членів комісії;

  4. відповіді на питання і вступ інших осіб, які при­сутні на захисті (з залу);

  5. коротке завершальне слово доповідача (за ба­жанню).

Відповідати на запитання потрібно змістовно, але без зайвих відступів від сутності відповіді, попередньо подякувавши за запитання. Якщо студент не зрозумів сутності питання, він може перепитати – це буде краще за невпевнену чи неправильну відповідь.

Оцінка по дипломним роботам визначається згідно якості роботи студента. Але є необхідним зазначити, що саме від якості захисту дипломної роботи залежить кінцева оцінка дипломної робити - члени Державної екзаменаційної комісії мають право поставити вищу або нижчу оцінку, ніж та, що запропонована у відгуку або у рецензії.

Захист може відбувається з залученням працівників підприємств.

Студентам, які отримали по дипломній роботі "незадовільно", ДЕК встановлює чи можуть вони подати до повторного захисту ті ж роботи після доопрацювання, чи вони повинні виконати нову дипломну роботу.

Студенти, які не захистили дипломні роботи, допускаються до повторного захисту протягом трьох років після закінчення університету при умові позитивної характеристики з місця роботи, яка повинна відповідати профілю спеціалізації. Студенти, які не захистили роботи по поважній причині, яка підтверджена документами, термін захисту може бути продовжений до слідую чого періоду роботи ДЕК, але не більше одного року.

Розділ ііі. Дипломна робота за окр магістра

Одним з найважливіших видів науково-дослідницьких робіт магістра є написання та захист дипломної роботи з ОПП магістра, що є підставою для отримання освітньо-кваліфікаційного рівня “магістр” та присвоєння їм кваліфікації професіонал в галузі правознавства, прокурорського нагляду та правосуддя.

Магістр — це освітньо-кваліфікаційний рівень фахів­ця, який на основі кваліфікації бакалавра або спеціаліста здобув поглиблені спеціальні уміння та знання інновацій­ного характеру, має певний досвід їх застосування та проду­кування нових знань для вирішення проблемних професій­них завдань у певній галузі.

Для отримання диплому магістра студент наприкінці курсу магістратури до захисту роботи повинен здати дипломну роботу з ОПП магістра (письмове джерело) та дискету, яка містить титульний аркуш роботи та реферат (електронне джерело).

Дипломна робота з ОПП магістра — це самостійна науково-дослідницька робота, яка виконує кваліфікаційну функцію, тобто готується з метою публічного захисту і отримання академічного ступеня магістра. Основне завдання її автора — продемонструвати рівень своєї наукової кваліфікації, уміння самостійно вести науковий пошук і вирішувати конкретні наукові завдання.

Науково-дослідницька робота студентів є одним з найважливіших засобів підвищення якості підготовки і виховання фахівців з вищою освітою, здатних творчо застосовувати в практичній діяльності останні досягнення науково-технічного і культурного процесу, державно-правового будівництва. Залучення до науково-дослідної роботи студентів дозволяє ви­користати їх творчий і трудовий потенціал для рішення актуальних задач юридичної теорії і практики.

Основними задачами науково-дослідної роботи студентів є: поглиблене творче засвоєння творчого матеріалу, освоєння спеціальності, розширення наукової ерудиції по спеціальності, навчання методиці і засобам самостійного рішення наукових і прикладних задач і навикам роботи в наукових колективах, розвиток можливостей нестандартного мислення, ознайомлення з засобами оформ­лення, захисту і впровадження виконаної роботи, сприяння успішному рішенню актуальних, наукових і практичних задач.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]