Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4.02.11р.мет.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
05.05.2019
Размер:
569.86 Кб
Скачать

2.1. Стандарти дипломних робіт

Дипломні роботи являються кваліфікаційним навчально-науковими документами, що підтверджують придбання студентами теоретичних знань і практичних навичок в галузі права, необхідних для отримання диплому про вищу юридичну освіту магістра \ спеціаліста, а також самостійної практичної діяльності за спеціальністю "Правознавство".

Дипломні роботи оформлюються згідно з вимогами ДОСТ 7.32-81.

Титульна сторінка дипломної роботи оформляється згідно додатку 3.

Зміст складається з назв розділів, підрозділів, пунктів роботи з зазначенням сторінок. Назва розділів друкується симетрично, великими літерами. Заголовки підрозділів друкуються з абзацу (5 інтервалів) малими літерами (крім першої великої). Перенесення слів в заголовках не допускаються. Підкреслювати заголовки не потрібно. Розділи повинні мати порядкову нумерацію в межах всієї роботи і позначатись арабськими цифрами з крапкою в кінці. Номер підрозділу складається з номера розділу і підрозділу з крапками, наприклад, "2.3". Номер пункту відповідно додається до номеру підрозділу, наприклад, "2.3.1". Нумерація сторінок в роботі наскрізна, у верхньому правову кутку, включаючи список використаних джерел, додатків, починається з титульної сторінки, але номер сторінки на ньому не ставиться, тобто, на сторінці "2" розташовується зміст роботи, а вступ розпочинається з сторінки "3". Зразок оформлення змісту наведено в додатку 5.

Дипломна робота має бути надрукована на аркушах формата А4 (297 х 210 мм) шрифтом 14 пт Times New Roman через півтора інтервалу.

Рекомендований обсяг дипломної роботи - 70-90 сторінок, не враховуючи списку використаних джерел і додатків.

Додатки оформлюють як продовження дипломної роботи після списку використаних джерел, розміщують їх в порядку появи посилання у тексті.

Кожен додаток потрібно розпочинати з нової сторінки з зазна­ченням в правому верхньому кутку слова "Додаток". Якщо в роботі більше одного додатку, тоді їх нумерують послідовно арабськими цифрами (без знака №). Кожен додаток повинен мати змістовний заголовок. Роздрук з ЄОМ повинні відповідати формату А4.

Список використаних джерел повинен мати перелік наукових праць (монографій, статей тощо) і нормативних актів, використаних при виконанні роботи. Джерела розташовуються в алфавітному порядку.

Творче використовуйте наукові джерела - запозичення чужих думок без посилання на автора і списування не дозволяється.

Студент зобовзаний зявлятись на консультації самостійно, по виклику лаборантів кафедри чи безпосередньо керівника.

Студенти представляють для зауваження безпосередньо науковому керівнику чи передають їм через лаборантів кафедр проект дипломної роботи.

В недільний термін після подання керівникам, студенти отримують безпосередньо в них чи в лаборантів кафедр провірені дипломні роботи (глави, розділи, частини, чернетки і т. ін.) для доопрацювання, усунення недоліків, тощо.

Не пізніше 1 травня, поточного року, студенти здають лаборантам кафедр закінчену, оформлену згідно з нинішніми вказівками і переплетену роботу.

Робота вважається виконаною, якщо на неї є позитивний відгук керівника.

До захисту студент має право ознайомитись з відгуком наукового керівника на дипломну роботу та з рецензіями на дипломні роботи.

Студенти з’являються на захист робіт згідно розкладу (знаходиться у лаборантів кафедр і на дошках оголошення кафедр).Присутність на захисті всіх студентів, зазначених в розкладі, обов’язкова.

Реферат (бібліографічний) оформлюється згідно з додатком 4. При написанні реферату необхідно враховувати вимоги ДОСТ 7.9-77. Обсяг реферату повинен бути не менше 1200 знаків і не більше 2000 знаків (15-20 друкованих рядків). Структура реферату включає: відомості про кількість сторінок, додатків і використаних в роботі джерел; перелік ключових слів; об’єкт дослідження; мета роботи; отримані результати і їх но­визну; галузь застосування та впровадження. Якщо в роботі відсутні відомості про яку-небудь структурну частину реферату, то в ньому відображують тільки ті частини, що залишились, зберігаючи зазначену послідовність викладу.

Обов’язковими частинами дипломних робіт є:

  1. Титульна сторінка

  2. Реферат (бібліографічний)

  3. Резюме іноземною мовою

  4. Зміст

  5. Вступ

  6. Основна частина

  7. Висновок

  8. Список використаних джерел

  9. Додатки (якщо є).

Переліченні частини включаються в роботу зі збереженням зазначеної послідовності. Також необхідно мати відгук керівника дипломної роботи та рецензію на дипломну роботу рецензента, що призначається.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]