Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Access для економ.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
07.05.2019
Размер:
1.3 Mб
Скачать

5 Лабораторна робота № 5

Тема роботи: Створення форм.

Мета роботи: навчитись створювати прості форми та форми з підпорядкованою формою, використовуючи таблиці або запити.

5.1 Створення форм

Форми можна створювати трьома різними способами:

  • за допомогою автоформи на основі таблиці або запиту;

  • за допомогою майстра форм:

  • в режимі конструктора.

Автоформа створюється для всіх полів таблиці або запиту. Якщо вона створюється для таблиці, що має зв’язані таблиці, то на формі теж будуть виведені всі їхні поля та записи.

Завдання. Створити автоформу для таблиці tvidom.

Для цього виділимо таблицю tvidom і натиснемо кнопку Новый объект на панелі інструментів, а потім виберемо пункт Автоформа.

Форму буде створено по двом таблицям tvidom та tzarobitok (див. рис. 5.1). Таблиця tzarobitok буде вбудована до головної форми. В конструкторі можна потім змінити вигляд форми.

Рисунок 5.1 – Автоформа для таблиці tvidom

5.2 Контрольні питання

  1. Для чого використовуються форми?

  2. Які режими існують для відображення форм? Як їх змінювати за допомогою властивостей форми?

  3. Які розділи може мати форма? Їхнє призначення.

5.3 Індивідуальні завдання

  1. Створити за допомогою майстра форми для таблиц або запиту свого варіанту.

  2. Створити за допомогою майстра форму з підпорядкованою. Для головної форми використати дані з головної таблиці, а для підпорядкованої – дані з запита з обчислювальним полем, який створений у лабораторній роботі №2. Для обчислення підсумкових даних додати текстове поле у підпорядковану форму в розділ „Примечание”.

Варіант 1

Для кожного господарства вивести в підпорядкованій формі усі його замовлення з підрахованою сумою до сплати. Обчислити загальну вартість усіх замовлень.

Варіант 2

Для кожного замовника вивести в підпорядкованій формі усі його замовлення з підрахованою сумою до сплати. Обчислити загальну вартість усіх замовлень.

Варіант 3

Для кожного готелю вивести в підпорядкованій формі список усіх гостей з підрахованою вартістю проживання. Підрахувати загальну суму, яку отримав кожен готель.

Варіант 4

Для кожного постачальника вивести в підпорядкованій формі список усіх замовлень з підрахованою сумою до сплати. Обчислити загальну вартість усіх замовлень.

Варіант 5

Для кожного споживача вивести в підпорядкованій формі список усіх його платежів з підрахованою сумою до сплати. Обчислити загальну вартість до сплати.

Варіант 6

Для кожного магазину вивести в підпорядкованій формі список усіх його замовлень з підрахованою сумою до сплати. Обчислити загальну вартість, на яку зроблені замовлення.

Варіант 7

Для кожного постачальника вивести в підпорядкованій формі список усіх замовлень з підрахованою сумою до сплати. Обчислити загальну вартість усіх замовлень.

Варіант 8

Для кожного рейсу в підпорядкованій формі вивести список продажу квитків з підрахованою сумою до сплати. Обчислити загальну вартість проданих квитків.

Варіант 9

Для кожного хірурга в підпорядкованій формі вивести список усіх пацієнтів з підрахованою сумою до сплати за лікування. Обчислити загальну суму .

Варіант 10

Для кожного магазину в підпорядкованій формі вивести список усіх його замовлень з підрахованою сумою до сплати. Обчислити загальну вартість усіх замовлень.

Варіант 11

Для кожного складу в підпорядкованій формі вивести список усіх партій продукції з підрахованою вартістю. Обчислити загальну вартість продукції, яка зберігається на складі.

Варіант 12

Для кожного абонента в підпорядкованій формі вивести список усіх його платежів з підрахованою сумою до сплати. Обчислити загальну вартість усіх платежів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]