Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт 2011 Гідросила Лєдо.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
08.07.2019
Размер:
155.7 Кб
Скачать
  1. Продукція, що виготовляється підприємством, її значення для економіки країни

ВАТ «Гідросила Лєда» виготовляє продукцію, яка в основному застосовується на тракторах та комбайнах, як в якості комплектуючих на заводах – виробниках цієї техніки, так і в якості запчастин для техніки, яка знаходиться в експлуатації. Основною продукцією, яку виробляє ВАТ «Гідросила Лєда» є шестеренні насоси (НШ) робочим об`ємом від 4 до 250 куб.см. та гідростатичні трансмісії (ГСТ). Основними споживачами продукції підприємства є виробники сьльськосподарської продукції, які використовують НШ та ГСТ на техніці. Тому на обсягу виробництва продукції підприємства впливає сезонність попиту. Найбільший попит на продукцію є в перілд весняного – та осінньо- польових робіт: лютий-березень та липень-серпень місяці. Основні ринки збуту продукції підприємства зосереджені в країнах СНД. Основні клієнти: «Ростсільмаш», МТЗ, МАЗ, Алтайдизель, ХТЗ, «Красноярський комбайновий завод». Просування продукції підприємства на ринку збуту проводиться через Торговий дім «Гідросила» та через дилерську і дистриб`юторську мережу, яка на сьогодні включає в себе більше 65 фірм із Росії, Білорусії, Казахстану, Литви, України, Угорщини, Польщі.

Одним із основних напрямків діяльності колективу в 2005 році і в наступні роки – є розробка і здійснення іноваційних проектів. В іноваційній діяльності основна увага приділяється перспективним напрямкам, що дозволяють розширити асортиментнийряд виготовляємої продукції, укріпленню позицій на ринку гідравліки, впровадженню нових прогресивних технологій, зниженню витрат виробництва, отриманню додаткового прибутку. До основних напрямків іновацій діяльності можна віднести:

  • Дослідно-конструкторскі роботи по розробці та освоєнню нових продуктивних проектів, дослідження ринку гідравліки;

  • Підготовка і освоєння виробництва нових і модифікованих виробів;

  • Впровадження нових прогресивних технологічних процесів в механоскладальному і заготівельному виробництвах;

  • Нарощування потужностей серійного випуска продукцій;

  • Модернізація обладнення, власне верстатобудування;

  • Закупівлю сучасного, високопродуктивного інструменту і обладнення;

  • Впровадження проектів енергозберігаючих технологій виробництва і споживання стислого повітря, тепла, електроенергії. Вся іноваційна діяльність на підприємстві проводиться за рахунок власних інвестицій. За останні три роки (2003-2005р.р.) обсяги інвестицій в цілому збільшилися в 2,8 рази з 2423 тим. Грн. до 6763 тис.грн. в рік. В 2005 році виконана технологічна підготовка і освоєння виробництва 5-ти найменувань виробів, організовано цех дрібносерійного виробництва, виконані роботи по нарощюванню потужностей серійно виготовляємих насосів НШ10У, НШ32У, НШ50У; закуплено нове прогресивне обладнення, в т.ч. 5-ть трьох кординатних оброблювальних центри. В результаті освоєння, реалізовано 22 нових вироби на суму 9246 тим.грн. Взятий на підприємстві курс на іновації – курс на довгі роки. Основними напрямками розвитку залишаються розробки і освоєння нових гідровузлів, вдосконалення діючих і впровадження принципово нових технологій, сучасного високопродуктивного інструменту і обладнення. Удосконалення інженерної праці, підвищення якості і скорочення термінів проектування відбувається за допомогою засобів САПР, а удосконалення технологій управління – за рахунок введення в есплуатацію модулей ERP системи BAAN, пов`язаних з управлінням фінансової діяльності.

Всі ці нововведення позитивно сприяють на економіку ераїни, а саме:

  • Дозволяє постійно покращувати якість виробів (за рахунок НТП),а значить конкуренто спроможність на світовому ринку;

  • Необхідність у високваліфікованих робітниках. Як наслідок цього – професійна підготовка кадрів;

  • Порівняно низькі ціни виробів, що сприяють швидкому обороту валюти в країну та інші фактори, які сприяють відносинам між виробником та покупцем, а з насит між Україною та іншими країнами.