Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Vidpovidi_na_kontrolni_pitannya.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.07.2019
Размер:
2.36 Mб
Скачать

IV передача: синхронізатор першої-другої передач в нейтральному положені; синхронізатор четвертої передачі блокує вінець первинного вала, завдяки чому первинний і вторинний вали обертаються як єдине ціле.Проміжний вал не задіяний (але продовжує звертатися, оскільки постійно зачеплений з первинним).

Така передача, при якій обертання передається безпосередньо з первинного валу на вторинний в обхід шестерень проміжного валу, завжди має одне передавальне відношення -1:1, і називається прямою передачею, оскільки крутний момент передається безпосередньо від первинного валу на вторинний. Цей режим роботи КПП є вигідним, тому що зменшуються втрати і знос.

К - задній хід: синхронізатори в нейтральному положенні;шестерня заднього ходу, що обертається на своєму власному валу, входить в зачеплення з відповідною шестернею проміжного валу і з шестернею веденого валу (шестерня проміжного вала з шестернею веденого вала не утворюють зачеплення), утворюється непарне число зачіпляються пар (три пари),завдяки чому вторинний вал крутиться в напрямку,протилежному напрямку обертання первічного.

11). Для чого служать і як влаштовані фіксатори?

Фіксатори влаштовані в кришці коробки передач, де ще розташовані важіль, трьох штоків, замкового пристрою та запобіжників, які запобігають помилкового увімкнення передачі заднього ходу. Фіксатори запобігають можливості самостійного увімкнення або

Вимкнення передач.

Відповіді на контрольні питання:

1). Назвіть і покажіть деталі роздавальної коробки і їх взаємодію.

Роздавальна коробка служить для розподілу обертаючого моменту, між ведучими мостами, роздавальна також дозволяє також збільшити обертаючий момент, а наприклад на автомобілях ГАЗ - 66 та ЗІЛ -131 дозволяє вмикати та вимикати передній міст.

Роздавальна коробка автомобіля ГАЗ —66 двоступенева. Вона складається з картера 12 з крижками; первинного вала 3 з шестернями 4 та підшипниками; проміжного валу 2 з шестернями 1 та 11 та підшипниками; вала 9 приводу заднього моста шестернею 6 та підшипниками; вала 14 приводу переднього моста з шестернею 13 з підшипниками; механізмами управління коробкою. Для увімкнення прямої передачі водій через механізм управління переміщує шестерню 4, і при цьому вона з'єднується з зубчастим вінцем шестерні 6. При увімкненому першому мості обертаючий момент передається напряму з ведучого вала на вал приводу заднього моста. На прямій передачі водій за допомогою важеля може увімкнути передній міст, переміщуючи шестерню 11 назад та з'єднуючи її з шестернею 13. Обертаючий момент буде передаватися напряму на вал приводу заднього моста та через шестерні 6,11 та 13 на вал приводу переднього моста. Також складається з двох важелів 22 та 23, та тяг 20 та 21 двох штоків 15 та 16 з вилками 17, двох фіксаторів 19, замкового пристрою.

Замковий пристрій не дає змозі увімкнутися першій передачі при вимкненому передньому мості або вимкненому передньому мості при увімкненій першій передачі. Шток 15 вмикання переднього моста має два углублення, які відповідають вимкненому мості, менші за величиною.

в

Рпс. 88. Рвздаточпая коробка автомобпля газ-60;

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]