Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Сам роб.20-21.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.08.2019
Размер:
526.34 Кб
Скачать

Відповідальність платників та контроль за надходженням податку

Платники податку та їх посадові особи несуть відповідальність за правильність і своєчасність обчислення та сплати податку до бюджету відповідно до чинного законодавства України.

Не внесені до бюджету суми податку на нерухомість у встановлені строки сплачуються до бюджету з нарахуванням пені у розмірі 0,3 відсотка, нарахованої на суму недоїмки за весь строк її дії.

У разі коли податок на будівлі не сплачено до бюджету до 30 листопада податкового року податок вважається недоїмкою.

Якщо протягом шести місяців після виникнення недоїмки платник податку не погашає суму недоїмки, орган державної податкової інспекції приймає рішення про звернення стягнення на майно, що перебуває у власності боржника.

Відчуження зазначеного майна провадиться органом державної податкової інспекції шляхом публічних торгів у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Реєстрація факту відчуження майна проводиться за умови попереднього повернення боржнику вартості відчуженого майна за вирахуванням суми недоїмки щодо податку та суми витрат, пов'язаних з проведенням публічних торгів.

Фізична особа-боржник податку може оскаржити дії органу державної податкової адміністрації щодо примусового відчуження майна в судовому порядку.

Контроль за правильністю обчислення та своєчасністю сплати податку до бюджету здійснюють відповідні органи державної податкової інспекції.