Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2 курс / Микробиология / [ТЕСТЫ] по микробиологии.doc
Скачиваний:
210
Добавлен:
08.08.2019
Размер:
1.99 Mб
Скачать

Тест 270

У хворого з клінічними ознаками первинного імунодефіциту виявлено порушення функції антигенпрезентації імунокомпетентним клітинам. Дефект структур яких клітин є можливим?

A. *Макрофаги, моноцити

B. Т-лімфоцити

C. В-лімфоцити

D. Фібробласти

E. 0-лімфоцити

Тест 271

У жінки 37 років протягом року періодично виникали інфекційні захворювання бактеріального генезу, їх перебіг був тривалим, ремісії – короткочасними. При обстеженні виявлена гіпогамаглобулінемія. Порушення функції яких клітин може бути прямою її причиною?

A. *В-лімфоцитів клітин

B. Фагоцитів

C. Нейтрофілів

D. Макрофагів

E. Лімфоцитів

Тест 272

У хворої з клінічними ознаками імунодефіциту з незміненою кількістю та функціональною активністю Т- і В-лімфоцитів при обстеженні виявлений дефект на молекулярному рівні, при якому порушена функція антигенпрезентації імунокомпетентним клітинам. Дефект структур яких клітин є можливим?

A. *Макрофаги, моноцити

B. Т-лімфоцити, В-лімфоцити

C. NK-клітини

D. Фібробласти, Т-лімфоцити, В-лімфоцити

E. 0-лімфоцити

Тест 273

У хворого діагностовано набутий дефект імунної системи – порушення активації системи комплементу за класичним шляхом на фоні достатнього вмісту компонентів системи. Запідозрено наявність дефекту антитілоутворення. Зменшення вмісту в організмі яких антитіл можна очікувати в першу чергу?

A. *Ig M, IgG

B. Ig A, IgG

C. Ig D, IgG

D. Ig E, IgG

E. Ig M, Ig А

Тест 274

В лікарню поступив хворий з рваною раною гомілки, внаслідок укусу хворої на сказ тварини. Яку вакцину необхідно ввести для попередження сказу?

A. * Антирабічну вакцину

B. АКДП

C. АДП

D. БЦЖ

E. ТАВte

Тест 275

Хлопчик 1,5 років, який не отримував планові щеплення, контактував з хворим на кір. З метою екстреної специфічної профілактики дитині було введено донорський гамаглобулін. Який вид імунітету було створено при цьому?

A. * Пасивний штучний

B. Природний пасивний

C. Антитоксичний штучний

D. Поствакцинальний активний

E. Місцевий активний

Тест 276

Лікар-педіатр, проводячи з батьками бесіду про профілактику кору, зауважив, що певна категорія дітей має природний пасивний імунітет до цього захворювання. Яких саме дітей мав на увазі лікар?

A. * Новонароджені

B. Старші 4 років

C. Ті, що перенесли кір на першому році життя

D. Ті, що отримали планові щеплення

E. Ті, чиї батьки не хворіли на кір

Тест 277

Для прискорення загоєння рани слизової оболонки в ротовій порожнині хворому призначено препарат, який являє собою термостабільний білок, що міститься у людини в сльозах, слині, грудному молоці матері, а також його можна виявити в свіжознесеному курячому яйці. Відомо, що він являє собою фактор природної резистентності організму і має назву:

A. *Лізоцим

B. Комплемент

C. Інтерферон

D. Інтерлейкін

E. Пропердин

Тест 278

В кабинете врача-парадонтолога с целью назначения общеукрепляющей терапии у пациентки изучены факторы неспецифической резистентности слюны и отделяемого слизистой оболочки. Какой из перечисленных ниже факторов неспецифической резистентности в первую очередь будет изучен в исследуемом материале.

A. *Лизоцим

B. Секреторный IgA

C. Пропердин

D. Интерферон

E. Комплемент