Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка КУРСОВАЯ ПО ВИПАДКОВИМ ПРОЦЕСАМ.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
473.6 Кб
Скачать

2 Організація, керівництво курсовою роботою та її захист

Курсова робота відноситься до форми самостійної роботи студентів. Видача завдань здійснюється у перші 2 тижні семестру. Студент складає календарний план роботи над темою і затверджує його у викладача. Час консультацій узгоджується з викладачем. Консультації студентів проводяться керівником курсової роботи в індивідуальному порядку за відповідним графіком. Контроль за графіком виконання курсового проекту здійснюється керівником.

Матеріали звіту підшиваються у швидкозшивач (або зшиваються) у порядку, відповідно до розділу 4, починаючи з титульної сторінки. Неохайно оформлені записки до розгляду не приймаються.

Пояснювальна записка здається керівнику для перевірки. Враховуючи зауваження студент виправляє виявлені недоліки. Керівник допускає студента до захисту і призначає дату і час захисту. Курсова робота повинна бути виконана і захищена не пізніше, ніж за 2 тижні до початку сесії.

До захисту курсового проекту студент допускається за наявності пояснювальної записки і розв'язаної задачі.

На захисті студент повинен уміти виділити і чітко викласти основні моменти своєї роботи, відповісти на поставлені запитання, довести свою компетентність у сфері знань, що досліджуються. Студент демонструє основні етапи розв’язання задачі. У разі необхідності студент подає на захист плакати з основними положеннями та результатами роботи.

Загальна оцінка виставляється в залежності від теоретичної підготовки, якості розв'язання задачі, змісту пояснювальної записки, рівня опрацювання теоретичного матеріалу, повноти доповіді та відповідей на питання, а також від якості оформлення записки.

3 Графік виконання курсової роботи

Для своєчасного виконання всього комплексу робіт, пов’язаних з курсовою роботою, студент повинен скласти графік виконання роботи та узгодити його з керівником.

Графік виконання роботи повинен передбачати наступні терміни для того, щоб:

  • вивчити літературні джерела за темою курсової роботи та її завданням;

  • виконати порівняльний аналіз існуючих методів розв’язання поставленої задачі;

  • обґрунтовано вибрати метод, що найбільш відповідає розв'язуванню поставленої задачі;

  • розв'язати поставлену задачу;

  • оформити пояснювальну записку згідно з вимогами цих методичних матеріалів;

  • здати пояснювальну записку у роздрукованому вигляді на перевірку керівникові;

  • підготувати демонстраційні матеріали, необхідні для захисту роботи;

  • захистити роботу в призначений час.

4 Структура пояснювальної записки та її зміст

Пояснювальна записка до курсової роботи містить такі складові елементи:

  1. Титульна сторінка.

  2. Реферат.

  3. Зміст.

  4. Завдання до курсової роботи або постановка задачі.

  5. Вступ.

  6. Основна частина.

  7. Висновок.

  8. Список літератури.

  9. Додатки.

Титульна сторінка оформляється згідно з додатком А і містить назви міністерства, університету, кафедри, тему роботи, групу і прізвище студента, посаду і прізвище керівника, рік виконання роботи.

Реферат містить коротку характеристику роботи (кількість сторінок, таблиць, рисунків, літературних джерел, додатків), перелік ключових слів (великими літерами) і анотацію до роботи (не більше 150 слів).

Завдання до курсової роботи оформляється на стандартному бланку або подається у вигляді опису задачі (проблеми) з переліком усіх вимог до її розв'язання.

Вступ характеризує актуальність теми, сучасний стан області знань, що досліджується, дає коротку характеристику роботи (1-2 с.).

Основна частина містить огляд наукових публікацій згідно теми завдання; базові означення, формули і теореми, які використовують при розв'язанні задачі; вибір (розробка) і обґрунтування методу; теоретичний опис методу; розв'язання поставленої задачі (8-16 с.).

Висновок містить аналіз результатів та проблем, що виникли в процесі праці, запропоновані способи їх розв'язання, переваги та недоліки обраного метода (1 -2 с.).

Список літератури виконується згідно із держстандартами і містить список використаних літературних джерел. Літературні джерела можна розміщувати в списку одним із таких способів: у порядку появи посилань у тексті (найбільш зручний для користування), в алфавітному порядку прізвищ перших авторів або заголовків, у хронологічному порядку. У повному бібліографічному описі книги вказують прізвище та ініціали автора (авторів), назву книги, місце видання, видавництво, рік видання, кількість сторінок. Зразок щодо оформлення списку літератури є у додатку Б «Список літератури».

У додатках розміщується лістинґ програми (у випадку наявності програми) і копії усіх скріншотів програми.