Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
15 и 36.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
52.62 Кб
Скачать

Приклади

Якщо в будівельної організації утворюється резерв для оплати відпусток і виплати винагород за вислугу років, тоді на витрати виробництва включають щомісячні відрахування на створення такого резерву із віднесенням їх на загальновиробничі витрати.

Синтетичний облік здійснюють на рахунку 91 «Загальновироб­ничі витрати»

Розподілені загальновиробничі витрати відносять на виробничу собівартість продукції:

Дебет рахунка 23               Кредит рахунка 91

Нерозподілені загальновиробничі витрати визначають за будівельною організацією загалом і відносять на собівартість реалізованої продукції:

Дебет рахунка 90               Кредит рахунка 91

При цьому генеральні підрядники щомісяця зменшують величину окремих статей загальновиробничих витрат на суму витрат на обслуговування субпідрядників відповідно до контрактів між ними, списуючи їх із рахунка 91 «Загальновиробничі витрати» на рахунок 63 «Розрахунки із постачальниками та підрядниками». Субпідрядні організації збільшують величину відповідних статей загальновиробничих витрат за дебетом рахунка 91 «Загальновиробничі витрати» й відображають їх за кредитом рахунка 36 «Розрахунки з покупцями та замовниками».

Перелік літератури:

1.     Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 16 „Витрати” [Текст]: наказ Міністерства фінансів України від 31 грудня 1999 р. N 318, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 19 січня 2000 р. N 27/4248.

2.     Котляров Є. Загальновиробничі витрати і їх розподіл [Текст]/Є. Котляров, В. Корнилова//Бухгалтерія. – 2008. – № 16. – С. 62-67.

3.     Котляров Є. Облік витрат на виготовлення продукції: загальні питання [Текст]/Є. Котляров, В. Корнилова//Бухгалтерія. – 2008. - № 10. – С. 45-50.

5. Швець В. Г. "Теорія бухгалтерського обліку" Київ.

6.Грабова Н. М. "Теорія бухгалтерського обліку" Тернопіль.

7.Пушкар М. С. "Теоретичні основи бухгалтерського обліку" Тернопіль.

8.Чабанова Н. В., Василенко Ю.А. "Бухгалтерський фінансовий облік" Київ.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]