Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка_КП_2011.doc
Скачиваний:
36
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
1.55 Mб
Скачать

3.2.6. Вимоги до висновку

У висновку дається заключення про повноту досягнутого технічного рішення, тобто про те, чого досягти удалося, а чого не удалося і чому.

Підкреслюються особливо цінні, на думку виконавця, моменти розробки.

Приводяться розуміння виконавця про те, що саме в даній роботі можна було зробити краще при наявності більшого ліміту часу і як можна було б продовжити й удосконалити рішення даної задачі, якби це було потрібно (див. додаток 11).

3.2.7. Вимоги до списку використаних джерел

Список повинний містити відомості про джерела інформації, використані при складанні звіту. Список може включати на тільки літературні джерела, а і посилання на електронні видання, довідкові системи, адреси Web – сайтів та інше. Перелік використаних джерел повинен бути пронумерований і впорядкований за прямим алфавітним порядком.

3.2.8. Вимоги до додатків

У додатки рекомендується включати матеріали, зв'язані з виконаною роботою, але представлені як окремі документи, що доповнюють її або мають власне функціональне значення і при необхідності можуть використовуватися незалежно від пояснювальної записки.

У додатки повинні бути включені:

  1. Технічне завдання (див. додаток 3);

  2. Коди програмних модулів (див. додаток 9);

  3. Контрольні приклади;

  4. Керівництво по інсталяції або експлуатації програмного засобу.

4. ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ ДОКУМЕНТАЦІЇ

Загальні вимоги. Пояснювальна записка повинна бути оформлена у друкованому виді на одній стороні аркушів формату А4. Допускається представляти схеми і таблиці на аркушах формату А3.

При оформленні проекту потрібно використовувати полуторний міжрядковий інтервал тексту і розмір шрифту 14 пт.

Текст роботи потрібно друкувати, дотримуючись наступних розмірів полів: ліве не менше як 30 мм, праве - 10 мм, верхнє та нижнє - 20 мм.

При оформленні проекту необхідно дотримуватись однакових параметрів форматування для відповідних структурних елементів роботи.

Вписувати у віддруковану роботу окремі слова, формули, знаки допускається тільки чорним чорнилом, при цьому щільність вписаного тексту повинна бути максимально наближена до щільності основного зображення.

Прізвища, назви установ організацій, фірм, літературних джерел та інші власні імена в звіті приводять мовою оригіналу.

Заголовки основних структурних розділів пояснювальної записки потрібно розташовувати в середині рядка без крапки наприкінці і друкувати прописними літерами, не підкреслюючи. Кожний розділ починають з нової сторінки.

Заголовки підрозділів і пунктів потрібно починати з абзацного відступу і друкувати з прописної літери, не підкреслюючи, без крапки наприкінці.

Якщо заголовок складається з декількох речень, то їх розділяють крапками. Переноси слів в заголовках не допускаються. Не допускається розміщати заголовок наприкінці сторінки, а наступний за ним текст - на наступній сторінці.

Нумерація сторінок. Сторінки роботи потрібно нумерувати арабськими цифрами, дотримуючись наскрізної нумерації по всій роботі, у тому числі і з додатками. Номер сторінки проставляють у правому верхньому куті без крапки наприкінці. Титульний аркуш включається в загальну нумерацію сторінок роботи. Номер сторінки на титульному аркуші не проставляють.

Ілюстрації і таблиці, розташовані на окремих аркушах, включають у загальну нумерацію сторінок. Ілюстрації і таблиці розташовані на аркушах формату А3 враховують як одну сторінку.