Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ(МКПД) лаб стац.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
408.58 Кб
Скачать

Контрольні питання

1. Для чого створюються електронні виставки?

2. Як відбувається створення електронних виставки?

Лабораторна робота № 5

Тема: Інтернет-аукціон - шлях просторового об'єднання продавців і покупців

Мета роботи: навчитися прискорювати процес продажі, дати доступ покупців до не­обхідних товарів і послуг за допомогою електронного аукціону

Загальні відомості

Аукціон створює вартість шляхом просторового об'єднання продавців і поку­пців, він ефективний у галузях нестандартної, старомодної чи складної для специ­фікації продукції, також підходить для торгівлі старими товарами й устаткуван­ням, ціна якого викликає розходження між покупцем і продавцем. Зміна ціни від­бувається тільки в одному напрямку.

Інтернет-аукціон «Лісосіка» організований Міністерством природи Росії з ме­тою впровадження ринкових механізмів у систему лісовикористання й оптимізації зв'я­зків між учасниками ринку. Торги на аукціоні проводяться в інтерактивному режимі з дотриманням традиційних правил аукціонного продажу: конфіденційності і вільної конкуренції учасників. Потенційні покупці одержують інформацію про характер про­понованих до продажу ділянок лісорубного фонду завчасно. Торги проводяться безпе­рервно, причому нарізних торгових майданчиках може одночасно продаватися до 300 лісосік. Дата і час проведення торгів встановлюються власником лісосіки при реєстра­ції лота на аукціоні.

Багатогалузевий майданчик www.Itenders.ru надає послуги з проведення конку­рсних закупівель і тендерів, а також розміщує інформацію про учасників ринку в ка­талогах підприємств і товарів. У рамках майданчика здійснюються послуги з форму­вання персональних сторінок учасників і передплати на анонси відновлень комерцій­ної інформації.

Інтернет-портал www.time-sport.ru проводить відкриті тендери на придбання товарів російського виробництва для забезпечення спортивним устаткуванням на­вчальних закладів, фізкультурно-оздоровчих комплексів та інших державних уста­нов. Надалі відповідно до Концепції розвитку спортивної промисловості РФ плануєть­ся формування системи держзамовлень з використанням дворівневих тендерів, при­чому пріоритет буде віддаватися вітчизняним виробникам.

Найвідомішим інтерент-аукціоном у російському сегменті мережі стар www.Molotok.ru . На його торги виставляються як цілком повсякденні речі типу по­бутової техніки чи одягу, так і екзотичні предмети - "костюм космонавта", CD з ав­тографом Бориса Гребенщикова, костюми зірок шоу-бізнесу і т.п.

1.

Хід роботи

Заповнити таблиці в Excel, дані взяти з Інтернету:

1.1 Аукціони виробів з дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння (взяти довільний сайт):

Таблиця 5.1

№ лоту

Склад

Загальна вага

Стартова ціна

Лот 10

1.2. Монети, банкноти (www.kupui.com), також можна скористатися сайтом на свій вибір.

Монета 1 рубль 1870-1970 -

Таблиця 5.2

Назва

Ціна

Бліц-ціна

Дата почат­ку

Дата кінця

1.

9.

1.3. Мистецтво, антикваріат (ікони) - (www.torg.optima.ua)

Таблиця 5.3

Початок торгів

Назва

Початкова ціна

Місто

Закінчення торгів через

1.

10.

Ікона Святої Катерини -

1.4. Медалі (http://auction.faleristika.info/market.php )

Таблиця 5.4

Опис

Ціна

Час до закінчення тор­гів

1.

10.

Медаль Париж

Контрольні питання

  1. Для чого потрібні електронні аукціони?

  2. Які задачі ставить перед собою аукціон?

  3. Які основні фактори успішної діяльності аукціонів?

  4. Перспективи розвитку електронних ринків.

Лабораторна робота № 6

Тема: Порівняльна характеристика моделей електронних ринків Мета роботи: зробити порівняльну характеристику електронних ринків