Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Перші страви.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
23.08.2019
Размер:
32.82 Кб
Скачать

Голубці, фаршировані сиром

Загальна калорійність - 2579 ккал.

600 Г капусти, 400 г сиру, 93 г рису, 2 яйця, 100 г жиру, 100 г сметани, 2 ч. Ложки рубленого кропу, сіль і перець за смаком.

Качан капусти очистити, вирізати качан, опустити качан в підсолений окріп і варити 10-20 хв, після цього викласти на сито, дати стекти воді, розібрати на окремі листки, потовщені стебла зрізати або розм'якшити.

Розсипчасту рисову кашу остудити, змішати з сирими яйцями і протертим сиром, попередньо заправивши його сіллю і перцем. Фарш загорнути в підготовлені капустяне листя. Обсмажити в сковороді на жирі, укласти в сотейник або на лист, залити сметаною або сметанним соусом і тушкувати до готовності. При подачі голубці полити сметаною або сметанним соусом, в якому голубці гасилися. Посипати кропом або зеленню петрушки.

Помідори смажені

Загальна калорійність - 539 ккал.

1 кг помідорів, 1 яйце, 1,5 ст. ложки борошна, 3 ст. ложки мелених сухарів, 1 ст. ложка вершкового масла (маргарину), сіль.

Великі неперезревшіе помідори нарізати кружками, посолити. Коли сік стече, запанірувати в борошні, змочити у збитому яйці, посипати сухарями і підсмажити до утворення рум'яної скоринки. Подати до столу гарячими як гарнір до м'яса або самостійне блюдо.

Баклажани, фаршировані рисом

Загальна калорійність - 689 ккал.

6 баклажанів (1 кг), 93 г рису, 500 г помідорів, 1 головка ріпчастої цибулі, 9 г часнику, 1 ч. ложка цукру, 2 ст. ложки рослинної олії, 1 ст. ложка мелених сухарів, чорний мелений перець, сіль.

Баклажани зі зрізаними плодоніжками розрізати вздовж, опустити на 5 хв в окріп, потім посолити і покласти між двома дошками під прес на півгодини (щоб стекла вода з гіркотою). Нашатковану цибулю обсмажити в рослинній олії, додати нарізані скибочками помідори, подрібнений часник, сіль, цукор, перець, згасити близько 10 хв. Потім все протерти через сито. Вийняти з баклажанів частину м'якоті, порубати її,. Змішати з відварним рисом і частиною отриманого соусу. Цим фаршем наповнити половинки баклажанів, укласти їх в змащену маслом форму, посипати меленими сухарями, збризнути маслом, поставити в духовку негарячу і запекти. Перед подачею полити соусом.

Сир зі свіжою зеленню шпинату

Загальна калорійність - 973 ккал.

300 г шпинату (63 ккал), 500 г нежирного сиру (430 ккал), 250 г сметани (290 ккал), 50 г цукру (187 ккал), 6 г зелені петрушки (3 ккал).

Листочки молодого шпинату перебрати, очистити від стеблинок, промити і покласти на решето, щоб стекла вода. Обсушити зелень чистим рушником і дрібно нарізати. Сир посолити, посипати сухарями, перемішати і пропустити через м'ясорубку або протерти через сито. Сирну масу злегка перемішати з нарізаною зеленню і викласти гіркою, зробити ложкою поглиблення і наповнити його холодною сметаною. Краї блюда можна прикрасити зеленню петрушки.

Плов з солодким стручковим перцем

Загальна калорійність - 2937 ккал.

420 г рису (1356 ккал), 200 г солодкого перцю (46 ккал), 850 г м'ясного бульйону або вода, 200 г помідорів (38 ккал), 100 г цибулі ріпчастої (43 ккал), 150 г рослинного масла (1348 ккал), 20 г зелені кропу (6 ккал), сіль за смаком.

Рис швидко вимити в гарячій воді і негайно відкинути на друшляк. Коли вода повністю стече, розсипати рис на листі шаром не більше 2 см і підсушити в духовці. Потім полити рис рослинним маслом і, періодично помішуючи, підсмажувати до тих пір, поки рис не пожовтіє. Підсмажений рис трохи охолодити, потім засипати в киплячий підсолений м'ясний бульйон або воду і варити при слабкому кипінні в закритому посуді. Коли рідина майже повністю буде поглинена рисом, додати нарізаний невеликими шматочками солодкий стручковий перець (без насіння), пасеровану рубаний ріпчаста цибуля і часточки дрібних помідорів. Все акуратно перемішати, закрити посуд кришкою і поставити на 40-50 хвилин в духовку. При подачі плов посипати зеленню петрушки або кропу.