Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Наказ МНС 558-2007.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
473.09 Кб
Скачать
  1. Порядок проведення комплексних перевірок

    1. Комплексні перевірки здійснюються один раз на 5 років:

територіальних і функціональних підсистем ЄСЦЗ – комплексною комісією МНС України (далі – Комісія);

окремих структурних ланок територіальних і функціональних підсистем ЄСЦЗ – комплексними комісіями територіальних підрозділів МНС України (далі – територіальна комісія).

    1. До складу Комісії залучаються посадові особи структурних та територіальних підрозділів МНС України, а також посадові особи підприємств, установ і організацій, які відносяться до сфери діяльності МНС України.

      1. До роботи у складі Комісії можуть залучатися представники центральних і місцевих органів виконавчої влади, громадських організацій за погодженням з їх керівниками та керівниками об’єктів перевірки.

    2. До складу територіальних комісій залучаються посадові особи територіальних підрозділів МНС України та безпосередньо підпорядкованих їм підрозділів.

      1. До роботи у складі територіальних комісій можуть залучатися представники інших територіальних підрозділів центральних і місцевих органів виконавчої влади, громадських організацій за погодженням з їх керівниками та керівниками об’єктів перевірки.

      2. Для залучення до складу Комісії або територіальної комісії представників інших органів державного нагляду (контролю), якщо їхні повноваження на здійснення чи участь у комплексних перевірках передбачені законом, керівники цих органів видають спільні рішення.

    1. Комплексні перевірки мають включати обсяг всіх питань, наведених у цій Інструкції.

    2. За пропозицією керівника об’єкта перевірки особа, яка організувала перевірку, може визначати перелік обмежень щодо обсягу питань перевірки.

    3. Результати комплексних перевірок територіальних і функціональних підсистем, загальні висновки та пропозиції не пізніше 20 діб з дня складення акту перевірки доповідаються Кабінетові Міністрів України.

  1. Порядок проведення раптових перевірок

    1. Раптові перевірки здійснюються з метою перевірки окремих питань, пов’язаних з виконанням заходів цивільного захисту:

функціональними і територіальними підсистемами ЄСЦЗ – за окремим планом їх проведення, затвердженим Начальником цивільного захисту України - Прем’єр-міністром України, дорученнями Кабінету Міністрів України або рішеннями Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій;

окремими ланками територіальних підсистем ЄСЦЗ – за окремими планами їх проведення, затвердженими начальниками цивільного захисту Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, дорученнями начальників цивільного захисту Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, рішеннями територіальних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

    1. Мета, терміни, обсяги, об`єкти перевірок і склад комісій у цьому випадку визначаються рішеннями керівників, які призначили проведення перевірки, і відображаються у плані раптової перевірки.

    2. Плани раптових перевірок розробляються для кожного конкретного об’єкта перевірки з урахуванням вимог пунктів 2.13, 2.20.1-2.23.1 та відповідних підпунктів до них цієї Інструкції.

      1. В окремих випадках плани раптових перевірок можуть не розроблятися, якщо питання перевірки чітко визначені у відповідних дорученнях та рішеннях.