Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Наказ МНС 558-2007.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
473.09 Кб
Скачать
  1. Порядок проведення цільових перевірок

    1. Цільові перевірки проводяться з метою вивчення готовності функціональних, територіальних підсистем ЄСЦЗ та їх структурних ланок до виконання конкретних (цільових) завдань за умов загрози або виникнення конкретного типу надзвичайної ситуації техногенного і природного характеру, впровадження заходів захисту та життєзабезпечення населення, яке потрапляє у зону ураження, а також готовності до локалізації і ліквідації їх наслідків.

    2. Цільові перевірки здійснюються відповідно до графіка цільових перевірок, який складається з урахуванням фактичних та прогнозних даних про умови загрози або виникнення конкретного типу надзвичайної ситуації техногенного і природного характеру.

      1. Цільові перевірки функціональних та територіальних підсистем проводяться за дорученнями Кабінету Міністрів України, рішеннями Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій або за рішеннями МНС України, погодженими з Кабінетом Міністрів України.

      2. Цільові перевірки окремих структурних ланок функціональних та територіальних підсистем проводяться місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, а також за пропозицією територіальних підрозділів МНС України.

    1. Проведення цільових перевірок здійснюється відповідно до планів цільових перевірок, які розробляються з урахуванням вимог пунктів 2.13, 2.20.1-2.23.1 та відповідних підпунктів до них цієї Інструкції.

    2. Плани цільових перевірок підписуються головою комісії, затверджуються посадовою особою, яка організувала перевірку, і не пізніше ніж за 5 днів до початку роботи комісії доводяться до відповідних керівників функціональної, територіальної підсистем ЄСЦЗ та їх структурних ланок.

  1. Порядок проведення контрольних перевірок

    1. Для здійснення перевірки щодо усунення недоліків, виявлених у ході комплексної, цільової або раптової перевірки, в терміни, визначені актом перевірки, здійснюються контрольні перевірки, але не раніше ніж за 15 днів.

    2. Контрольні перевірки здійснюються відповідно до графіка контрольних перевірок, який складається за висновками та пропозиціями, викладеними в актах комплексних, контрольних та цільових перевірок.

    3. Проведення контрольних перевірок здійснюється відповідно до планів контрольних перевірок, які розробляються для кожного конкретного об’єкта перевірки з урахуванням вимог пунктів 2.13, 2.20.1-2.23.1 та відповідних підпунктів до них цієї Інструкції.

    1. Плани контрольних перевірок підписуються головою комісії і затверджуються посадовою особою, яка організувала перевірки, і не пізніше ніж за 5 днів до початку роботи комісії доводяться до відповідних керівників функціональної, територіальної підсистем ЄСЦЗ та їх структурних ланок.

    2. За підсумками контрольних перевірок комісією складається загальний акт, який має враховувати результати усунення недоліків, виявлених у ході комплексних, цільових та раптових перевірок.