Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
gidravlika.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
3.59 Mб
Скачать

Р еферат

Пояснювальна записка курсового проекту містить 36 с., 10 рис., 3 табл., 17 джерел, 1 3D модель.

Об’єктом дослідження є гідравлічна схема приводу будівельного підйомника.

Мета проекту:поглибити і розширити пізнання в області гідравліки, гідромашин і гідроприводу, навчитися ухвалювати правильні інженерні рішення, обґрунтовані розрахунками, а також вивчити відповідну науково-технічну літературу, а також виробити навики складання розрахунково-пояснювальної записки.

У проекті були розглянуті наступні питання: опис заданої схеми і аналіз її роботи, обґрунтування вибираного тиску, розрахунок параметрів насоса, гідроциліндрів, гідро ліній і вибраної гідроапаратури; обґрунтування і розрахунок діапазону регулювання; розрахунок повного ККД і ефективності використання встановленого гідроциліндра.

ГІДРАВЛІЧНА СХЕМА, ГІДРОПРИВОД, ГІДРОНАСОС, ГІДРОЦИЛІНДР, ДІАМЕИР ШТОКУ ГІДРОЦИЛІНДРА, ШВИДКІСТЬ ПОРШНЯ, ГІДРОАПАРАТУРА, ГІДРО ЛІНІЯ, ТИСК РОБОЧОЇ РІДИНИ, ВИТРАТИ РОБОЧОЇ РІДИНИ, ВИТОКИ РОБОЧОЇ РІДИНИ, ККД ГІДРОПРИВОДУ, ЗУСИЛЛЯ В ШТОКАХ, ОБ’ЄМ ГІДРОБАКУ, НАВАТНАЖУВАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ГІДРОПРИВОДУ.

З МІСТ

ВСТУП_________________________________________________________6

1.ОПИС ПРИЙНЯТОЇ ГІДРОСХЕМИ ТА ПРИНЦИПУ РОБОТИ

ГІДРОПРИВОДУ____ ____________________________________________8

2. РОЗРАХУНОК ОСНОВНИХ ПАРАМЕТРІВ ГІДРОПРИВОДУ_______10

2.1. Визначення тисків в порожнинах нагнітання та зливу____________10

2.2. Визначення діаметра поршня силового гідроциліндру____________11

2.3. Вибір гідроциліндра________________________________________13

2.4. Визначення витрат робочої рідини та вибір насосу______________15

2.5. Розрахунок діаметра трубопроводу та швидкості руху рідини ____18

2.6. Підбір гідроапаратури_______________________________________18

2.7. Опис вибраної гідроапаратури_______________________________19

2.8. Визначення дійсних перепадів тиску__________________________23

3. ВИЗНАЧЕННЯ ККД ГІДРОПРИВОДУ___________________________27

4. РОЗРАХУНОК ОБ’ЄМУ ГІДРОБАКУ____________________________28

5. ПОБУДОВА ХАРАКТЕРИСТИКИ НАВАНТАЖЕННЯ

ГІДРОПРИВОДУ_______________________________________________31

ВИСНОВКИ____________________________________________________34

ДЖЕРЕЛА ІНФОРМАЦІЇ_______________________________­­________36

ВСТУП

Гідравліка являє собою теоретичну дисципліну, яка вивчає питання, пов'язані з механічним рухом рідини в різних природних і техногенних умовах. Оскільки рідина (і газ) розглядаються як безперервні і неподільні фізичні тіла, то гідравліку часто розглядають як один з розділів механіки так званих суцільних середовищ, до яких прийнято відносити і особливу фізичне тіло–рідина.

Як і в класичної механіки в гидравлике можна виділити загальноприйняті складові частини: гидростатику, що вивчає закони рівноваги рідини; кінематику, що описує основні елементи рухомої рідини і гідродинаміку, що вивчає основні закони руху рідини і розкриває причини її руху.

Гідравліку можна назвати базової теоретичної дисципліною для широкого кола прикладних наук, з допомогою яких досліджуються процеси, що супроводжують роботу гідравлічних машин, гідроприводів. За допомогою основних рівнянь гідравліки і розроблених нею методів дослідження, вирішуються важливі практичні завдання, пов'язані з транспортом рідин і газів по трубопроводах, а також з транспортом твердих тіл по трубах і іншим руслах. Гідравліка також вирішує найважливіші практичні завдання, пов'язані з рівновагою твердих тіл в жидкостях и газах, тобто вивчає питання плавання тел.

Широке використання в практичній діяльності людини різних гідравлічних машин і механізмів ставлять гідравліку до числа найважливіших дисциплін, що забезпечують науково-технічний прогрес.

В данній курсовій роботі ми розглянемо конструкцію приводу будівельного підіймача,не від’ємною ланкою якого є гідропривід.Гідропривід - це сукупність пристроїв, призначених дляприведення в рух машин і механізмів за допомогою гідравлічноїенергії. Обов'язковими елементами гідроприводу є насос ігідродвигуна.

Гідропривід представляє собою свого роду "гідравлічну вставку"між приводним електродвигуном і навантаженням (машиною і механізмом) івиконує ті ж функції, що і механічна передача (редуктор, реміннапередача, кривошипно-шатунний механізм і т.д.). Основне призначеннягідроприводу, як і механічної передачі, - перетворення механічноїхарактеристики приводного двигуна відповідно до вимог навантаження (перетворення виду руху вихідної ланки двигуна, його параметрів, атакож регулювання, захист від перевантажень та ін.) .

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]