Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ІНДЗф.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
312.32 Кб
Скачать

Основна частина

Оформлення індивідуальної роботи

Індивідуальну роботу виконують відповідно до навчального плану за одним із наведених варіантів завдань.

Студент має свій варіант, який визначається за формулою (коефіцієнт)

k= 1+(N/n)+(1/m)

N – номер групи

n – по списку в журналі

m – останні дві цифри у заліковій книжці.

Наприклад студент 1 групи останні дві цифри залікової книжки 28 в журналі під номером 4

k= 1+(1/4)+(1/28)=1+0.25+0.04=1.29

Визначений за допомогою формули коефіцієнт множите на всі суми в господарських операціях.

На початку роботи необхідно навести свій розрахований коефіцієнт.

Індивідуальна робота має бути розбірливо написана студентом власноручно чи набрана на комп’ютері без помилок та виправлень. Студент виконує індивідуальну роботу українською мовою.

Робота оформлюється на аркушах білого паперу формату А4. Аркуш індивідуальної роботи повинен мати поля: ліве, верхнє та нижнє —не менше 20 мм, праве — не менше 10 мм, інтервал 1,5.

Усі сторінки індивідуальної роботи до останньої мають бути пронумеровані. Першою сторінкою вважається титульний аркуш, він не нумерується. Загальна нумерація роботи починається з наступної сторінки, на якій ставиться номер “2”. Порядковий номер сторінки проставляється у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці.

Наприкінці роботи необхідно проставити дату завершення роботи та особистий підпис студента.

Роботу можна оформити в м’якій обкладинці і зброшурувати так, щоб вона не травмувала руки, не пошкодувала меблі та інші роботи.

Методичні вказівки до виконання роботи

Необхідно на основі таблиці 2 скласти Журнал реєстрації господарських операцій. В господарських операціях в яких пропущені суми визначити їх. При придбані у постачальника продукції на рахунках вона відображається без ПДВ, а в наступній господарській операції відображається сума ПДВ у розмірі 20% на суму придбання. Якщо отримуєте продукцію після перерахування авансу відображаєте 3 господарські операції:

  1. отримано продукцію від постачальника

  2. відображено ПДВ

  3. проведено взаємозалік заборгованостей

При розрахунку ЄСВ на заробітну плату у розмірі 36.76%.

При розподілі загальновиробничих витрат використовуємо таблицю 3 та 4 в таблиці 3 по строчці разом в графі розподіл непрямих витрат ставимо загальну суму по Д-т 91 рахунку по строчкам види продукції при допомозі таблиці 4 ставимо загальну суму прямих витрат тобто загальна сума по Д-т 231 та 232 рахунків. Потім у пропорційному співвідношенні розподіляємо загалоновиробничі витрати по кожному виду продукції (сума прямих витрат по виду продукції * разом непрямих витрат / разом прямих витрат).

Таблиця 4 складається на основі Журналу реєстрації господарських операцій. З журналу вибирають Д-т 23 рахунку за видами продукції і суми заносять до таблиці 4. Потім з таблиці 3 за видами продукції переносять розподілені загальновиробничі витрати. В строчці випуск продукції необхідно поставити суму з журналу господарських операцій Д-т26 К-т23. Потім рахують відхилення і ставлять різницю по строчці відхилення.

Якщо Д-т23 (фактична собівартість)буде більша ніж К-т23 (планова собівартість), то робиться допроводка, тобто доводиться планова до фактичної собівартості Д-т 26 К-т23 на різницю між Д-т і К-т 23 рахунка. Якщо Д-т23 (фактична собівартість)буде менше ніж К-т23 (планова собівартість), то робиться сторнування методом “червоне сторно” Д-т 23 К-т26 на різницю між Д-т і К-т 23 рахунка. Суми доставляються в 45 та 46 операціях.

При реалізації продукції ПДВ включається до суми реалізації тому в наступній операції зменшуємо суми реалізації на суми ПДВ (суму реалізації *20% /120%) так, як вона не включається до чистого доходу.

Потім витрати які відображаються на рахунках класу 9 закриваємо рахунком 79 (Д-т 79 К-т (рахунки класу 9), доходи (Д-т рахунки класу 7 К-т 79). Так як на рахунку 79 впо дебіту відображаються нараховані витрати, по К0т нараховані прибутку. Потім визначаємо прибуток, який необхідно оподаткувати за ставкою 25% (К-т 79 – Д-т79) *23%) суму поставити по операції 56 в якій відображаємо нарахування та списання нарахованого податку на прибуток. Після чого визначається фінансовий результат К-т 79 – Д-т 79 – 56 операція(податок на прибуток).

Графічно-розрахункове завдання

  1. Господарські операції таблиці 2 записати в Журнал реєстрації господарських операцій.

  2. Розподілити загальновиробничі витрати та скласти відомість розподілу загально виробничих витрат (таблиця 3)

  3. Визначити виробничу собівартість (таблиця 4)

  4. Скласти за даними Журналу реєстрації господарських операцій літачки по кожній господарській операції потім шахову відомість (таблиця 5).

  5. За даними таблиці 1 та шахової відомості скласти оборотний баланс (таблиця 6) визначити залишки по рахункам на 1 липня 2005 року.

  6. За даними оборотної відомості скласти: Баланс ф.1.

  7. За даними господарських операцій скласти первинні документи

Таблиця 1