Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Dopira_metod_predprinim.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
429.57 Кб
Скачать

Отримання дозволу в дозвільній системі на виготовлення печатки

Порядок видачі дозволів на виготовлення печаток і штампів передбачено наказом Міністерства внутрішніх справ України від 11 січня 1999 року № 17, відповідно до якого дозвіл на виготовлення печатки суб’єктам підприємницької діяльності видається у дозвільній системі міськрайорганами внутрішніх справ. Для одержання дозволу на оформлення замовлень на виготовлення печаток і штампів керівники суб’єктів підприємництва, зареєстрованих в Україні, підприємці-громадяни подають в органи внутрішніх справ заяву, де вказують: вперше чи ні виготовляються печатки та штампи (у разі виготовлення печаток не вперше зазначається підстава їх виготовлення); місцезнаходження; особу, відповідальну за отримання дозволу на виготовлення печаток і штампів, її прізвище, ім’я, по батькові, паспортні дані; прізвище, ім’я, по батькові, паспортні дані керівника або уповноваженої ним особи, що подає клопотання до органу внутрішніх справ.

До заяв додаються:

а) копія свідоцтва про державну реєстрацію, засвідчена нотаріально, якщо інше не передбачено законом; б) зразки (ескізи) печаток, штампів – у двох примірниках, затверджені керівником (власником); в) платіжне доручення або квитанція про сплату за послуги дозвільної системи; г) копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера фізичної особи–платника податків (для підприємців-громадян). Протягом п’яти робочих днів із дня одержання документів орган внутрішніх справ зобов’язаний видати дозвіл на виготовлення печаток і штампів суб’єкту підприємницької діяльності або надати письмову відмову із зазначенням причин, які обумовлюються законодавством України. Та оскільки послуги дозвільної системи за видачу дозволів на печатки і штампи платні, цей термін можна скоротити, сплативши потрійний розмір від вартості послуг дозвільної системи.

РЕЄСТРАЦІЯ ЯК ПЛАТНИКА СТРАХОВИХ ВНЕСКІВ ДО

ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ

Така реєстрація проводиться в районних відділеннях Пенсійного фонду протягом десяти днів від дати отримання свідоцтва про державну реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності або з дати укладення угоди (у т.ч. цивільно-правового характеру) з найманим працівником.

ЮРИДИЧНІ ОСОБИ подають такі документи:

заява (причому графа “Розрахунковий рахунок” заповнюється спеціалістом Пенсійного фонду після отримання повідомлення з банку про відкриття такого рахунку); нотаріально засвідчена копія свідоцтва про державну реєстрацію; нотаріально засвідчена довідка про внесення до ЄДРПОУ.

ФІЗИЧНІ ОСОБИ подають такі документи :

заява; нотаріально засвідчена копія свідоцтва про державну реєстрацію; нотаріально засвідчена копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера за ДРФО; копія договору про наймання робочої сили (завірена в податковій).

Для реєстрації також необхідно знати назву банку, в якому маєте намір відкрити рахунок, оскільки, крім довідки про реєстрацію в органах Пенсійного фонду, останні мають надати повідомлення для вказаного вами банку. Документи здають у 2–х швидкозшивачах. Як правило, реєстрація здійснюється одразу на місці. Порядок обліку у відділеннях Пенсійного фонду України передбачено постановою правління Пенсійного фонду України від 19 жовтня 2001 року № 16 – 6.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]