Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Dopira_metod_predprinim.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
429.57 Кб
Скачать

Підстави для відмови у проведенні державної реєстрації

Підставами для відмови у проведенні державної реєстрації юридичної особи є:

- невідповідність відомостей, які вказані в реєстраційній картці на проведення державної реєстрації юридичної особи, відомостям, які зазначені в документах, що подані для проведення державної реєстрації юридичної особи;

- невідповідність установчих документів вимогам частини третьої статті 8 Закону про державну реєстрацію;

- порушення порядку створення юридичної особи, який встановлено законом, зокрема;

- наявність обмежень на зайняття відповідних посад, встановлених законом щодо осіб, які зазначені як посадові особи органу управління юридичної особи;

- невідповідність відомостей про засновників (учасників) юридичної особи відомостям щодо них, які містяться в Єдиному державному реєстрі;

- наявність обмежень щодо вчинення засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженою ними особою юридичних дій, які встановлені абзацом четвертим частини другої статті 35 Закону про державну реєстрацію;

- наявність в Єдиному державному реєстрі найменування, яке тотожне найменуванню юридичної особи, яка має намір зареєструватися;

- використання у найменуванні юридичної особи повного чи скороченого найменування органу державної влади або органу місцевого самоврядування, або похідних від цих найменувань, або історичного державного найменування, перелік яких встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Відмова у проведенні державної реєстрації юридичної особи з інших підстав не допускається.

Згідно з Законом про державну реєстрацію за наявності підстав для відмови у проведенні державної реєстрації юридичної особи державний реєстратор зобов'язаний не пізніше трьох робочих днів з дати надходження документів для проведення державної реєстрації видати (надіслати рекомендованим листом з описом вкладення) засновнику або уповноваженій ним особі повідомлення про відмову в проведенні державної реєстрації із зазначенням підстав для такої відмови та документи, що подавалися для проведення державної реєстрації юридичної особи, відповідно до опису.

У разі відмови у проведенні державної реєстрації юридичної особи реєстраційний збір не повертається.

Після усунення причин, що були підставою для відмови у проведенні державної реєстрації юридичної особи, засновники (учасники) або уповноважена ними особа можуть повторно подати документи на проведення державної реєстрації юридичної особи, які розглядаються у порядку, передбаченому цим Законом для проведення державної реєстрації юридичної особи.

Відмову в проведенні державної реєстрації юридичної особи може бути оскаржено в суді.

Підставами для відмови у проведенні державної реєстрації фізичної особи - підприємця є:

- невідповідність відомостей, які вказані у реєстраційній картці на проведення державної реєстрації фізичної особи - підприємця, відомостям, які зазначені у документах, що подані для проведення державної реєстрації;

- наявність обмежень на зайняття підприємницькою діяльністю, які встановлені законом, щодо фізичної особи, яка має намір стати підприємцем;

- наявність в Єдиному державному реєстрі запису, що заявник є підприємцем.

Відмова у проведенні державної реєстрації фізичної особи - підприємця з інших підстав не допускається.

Відмова в державній реєстрації може бути оскаржена в судовому порядку.

Суб'єкти підприємницької діяльності з різних причин можуть з часом змінювати своє місцезнаходження. У таких випадках суб'єкт підприємництва у 7-денний строк з дня виникнення такої зміни повинен повідомити про це орган державної реєстрації. Невиконання цієї вимоги дає право органам державної реєстрації звернутися до суду (господарського суду) з позовом про скасування державної реєстрації.

Державний реєстратор протягом 2004-2005 років при надходженні від юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців реєстраційної картки, відповідно до вимог статті 19 Закону «Про державне реєстрування», зобов'язаний провести заміну раніше виданих їм свідоцтв про державну реєстрацію на свідоцтва про державну реєстрацію єдиного зразка. При цьому реєстраційний збір за заміну свідоцтва про державну реєстрацію не стягується.

Законодавчими актами України можуть бути встановлені спеціальні правила державної реєстрації окремих суб'єктів господарського права. Так, державну реєстрацію банків, як зазначено в статті 17 Закону України «Про банки і банківську діяльність» від 7 грудня 2000 р. здійснює Національний банк України відповідно до вимог зазначеного Закону та нормативно-правових актів Національного банку України; промислово-фінансові групи реєструє Кабінет Міністрів України, фондові біржі - Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку, Авіаційне страхове бюро - Київська міська державна адміністрація, Морське страхове бюро - Одеська обласна державна адміністрація тощо.

ПІСЛЯРЕЄСТРАЦІЙНІ ЕТАПИ

Реєстрація в податковій міліції

Реєстрацію в органах податкової міліції нормативними документами прямо не передбачено, але в будь-якому разі потрапити до податкової адміністрації без візи податкової міліції не вдасться. Тому, керуючись положенням наказу Державної податкової адміністрації України від 19 лютого 1998 року № 80, де лише зазначено, що перевірку паспортних даних засновників виконують підрозділи податкової міліції, необхідно подати до органів податкової міліції такі документи: нотаріально засвідчену копію статуту (іноді вимагають оригінал статуту); дві заповнені реєстраційні картки; документ, що підтверджує юридичну адресу; ксерокопію паспорта директора, головного бухгалтера (іноді вимагають всіх засновників); ксерокопії їх ідентифікаційних кодів. Як правило, під час реєстрації потрібна особиста присутність директора (треба мати при собі паспорт) або навіть всіх засновників. Термін реєстрації - не встановлено.

Реєстрація в податковій інспекції

Взяття на облік суб’єкта підприємницької діяльності відбувається в податковій інспекції того району чи міста, в якому проведено державну реєстрацію такого суб’єкта. Стати на облік у податковій інспекції потрібно в 5 – денний термін після одержання свідоцтва про державну реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності.

ЮРИДИЧНА ОСОБА подає такі документи:

заяву за формою 1- ОПП ( заповнювати друкованими літерами); оригінали та копії установчого договору і статуту з позначкою виконкому про державну реєстрацію; оригінал та копію свідоцтва про державну реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності; оригінал та копію документа, що підтверджує юридичну адресу; нотаріально засвідчену копію довідки про включення до ЄДРПОУ.

Для того, щоб ці документи прийняли, необхідно мати для пред’явлення:

паспорти власників, засновників (фізичних осіб), директора та головного бухгалтера; довідки про надання їм ідентифікаційних номерів за ДРФО (ксерокопія); якщо власник, засновник - юридична особа, то необхідна довідка із податкової інспекції за місцем розташування підприємства про взяття на податковий облік ( ф. № 4 – ОПП).

ФІЗИЧНІ ОСОБИ подають такі документи:

заяву за ф. № 5- ОПП; копію свідоцтва про державну реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності - фізичної особи; документ, що посвідчує особу (паспорт).

Документи приймаються у непідписаному білому швидкозшивачі (2шт.). Термін реєстрації два робочі дні (з прийомного дня на прийомний). Порядок реєстрації у податковій адміністрації передбачений вже згадуваним наказом Державної податкової адміністрації України від 19 лютого 1998 року № 80. Також протягом 20 календарних днів з моменту державної реєстрації за потреби слід зареєструватись як платник ПДВ (наказ Державної податкової адміністрації України від 01.03.2000 року 379).

Для цього потрібні такі документа:

реєстраційна заява (ф. № 1 – Р); платіжне доручення чи квитанція про оплату внеску до реєстру платників ПДВ (один неоподатковуваний мінімум доходів громадян).

Термін реєстрації: десять робочих днів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]