Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Соціально – психологічний клімат в організації.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
105.98 Кб
Скачать

Заняття 4

Тема: Формування соціально-психологічного клімату в колективі.

Мета: формування позитивного соціально-психологічного клімату.

Вправа 1 «Хто я?» (6 хв.)

Учасники сидять у колі. Ведучий пропонує їм закінчити речення, висловлюючись по черзі. Я мрію…, Я вірю…, Я прагну…, Я люблю…, Я турбуюся…, Про мене турбуються…, У мене вірять…, Я сповідаюся…. У майбутньому я хочу…, Я стараюсь…, Мені сумно коли…, Я радію якщо…тощо.

Вправа 2 «Усі ми різні» (10 хв.)

Ведучий просить зобразити за допомогою кольорових олівців, що таке радість. Після виконання показують свої малюнки групі, розповідають що на них зображено. Учасники обмінюються враженнями. Ведучий звертає увагу на відмінності в розумінні та зображенні різними людьми поняття «радість».

Вправа 3 «Близнюки» (8 хв.)

Учасники об’єднуються в пари. Пари «близнюків» міцно обіймають один одного за талію так, що в кожного залишається вільною лише одна рука: в одного – ліва, у другого – права. Пари підходять до столу з різними предметами й за командою ведучого своїми вільними руками виконують команди.

Вправа 4 «Годинник «Бом»» (7 хв.)

Учасники сідають в коло. Між усіма гравцями послідовно, як на годиннику, розподіляються цифри. Ведучий називає будь-який час. Той гравець чия цифра відповідає кількості годин, повинен швидко плеснути в долоні, а той, чия цифра відповідає кількості хвилин, сказати «бом».

Вправа 5 «Сонячні промені» (9 хв.)

Учасникам роздаються самоклеючі листівки, на яких вони повинні записати, що отримали від пройдених тренінгових занять, після чого оголосити написане і прикріпити до промінчиків сонця.

10