Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ізотерап.Питання до М.6.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
118.78 Кб
Скачать

Завдання для практичної реалізації до не 6.4.

  1. Психодіагностична розробка 4-х клієнтів (різної вікової категорії із соматичним профілем та здорових): зібрати 2 проективні методики: «Неіснуючої тварини», «Зорі та хвилі» (У. Аве-Лаллемант) у 2-х соматично здорових клієнтів та 2-х соматично хворих (в обов’язковому порядку реалізація 2-х проективних методик).

  2. Аутореалізація проективних методик: «Неіснуючої тварини», «Зорі та хвилі».

Питання до змістово-модульного контролю № 6

  1. Експлікуйте принципи та правила реалізації проективної методики «Рисунок людини» (К. Маховер).

  2. Експлікуйте принципи та правила реалізації проективних методик: «Автопортрет», «Людина під дощем», «Людина, що зриває яблуко» (Л. Гантт, К. Табон), «Намалюй себе» (А. Прихожан, З. Васіляускайте).

  3. Опишіть трактування загального атрибутивного значення відображення «фігури» у зображені на рисунку людини.

  4. Опишіть трактування атрибутивного значення та специфіку відображення «голови» і «волосся» у зображені на рисунку людини.

  5. Опишіть трактування атрибутивного значення та специфіку відображення «рис обличчя» і «виразу обличчя» у зображені на рисунку людини.

  6. Опишіть трактування атрибутивного значення та специфіку відображення «лоба» і «підборіддя» у зображені на рисунку людини.

  7. Опишіть трактування атрибутивного значення та специфіку відображення «очей», «вій» і «бровей» у зображені на рисунку людини.

  8. Опишіть трактування атрибутивного значення та специфіку відображення «носу» і «вух» у зображені на рисунку людини.

  9. Опишіть трактування атрибутивного значення та специфіку відображення «роту», «губ», «зубів» та «язика» у зображені на рисунку людини.

  10. Опишіть трактування атрибутивного значення та специфіку відображення «шиї» і «тулуба» у зображені на рисунку людини.

  11. Опишіть трактування атрибутивного значення та специфіку відображення «груді», «пупка», «талії» та «стегон» у зображені на рисунку людини.

  12. Опишіть трактування атрибутивного значення та специфіку відображення «середньої лінії» у зображені на рисунку людини та «плечового поясу».

  13. Опишіть трактування атрибутивного значення та специфіку відображення «рук» у зображені на рисунку людини та їх положення відносно тіла.

  14. Опишіть трактування атрибутивного значення та специфіку відображення «кистей», «долоней», «пальців», «кулаків» та «суглобів» та у зображені на рисунку людини.

  15. Опишіть трактування атрибутивного значення та специфіку відображення «ніг», «ступнів» у зображені на рисунку людини.

  16. Опишіть трактування атрибутивного значення та специфіку відображення «одежі» та «додаткових аксесуарів в одежі», у зображені на рисунку людини.

  17. Опишіть трактування атрибутивного значення та специфіку відображення «карманів», «галстука», «капелюха», «взуття», «портфеля» у зображені на рисунку людини.

  18. Опишіть трактування атрибутивного значення та специфіку відображення «симетрії» у зображені на рисунку людини.

  19. Проінтерпретуйте атрибутивне значення розташування людини у «фас» та у «профіль» при її зображені. Опишіть трактування атрибутивного значення розташування «амбівалентного профілю» при зображені людини на рисунку.

  20. Проінтерпретуйте атрибутивне значення зображення «пози» при відображені людини на рисунку. Дайте інтерпретацію атрибутивного значення «дезінтеграції частин тіла» при зображені людини на рисунку.

  21. Дайте інтерпретацію атрибутивного значення «зміни віку» та «статевих ознак» при зображені людини на рисунку.

  22. Проінтерпретуйте атрибутивне значення «характерного стереотипу» та «викривлення пропорцій» при зображені людини на рисунку.

  23. Експлікуйте принципи та правила реалізації проективних методик: «Дерево», «Три дерева» (R. Corboz, Е. Клессманн), «Будинок-Дерево-Людина» (Дж. Бук).

  24. Проінтерпретуйте атрибутивне значення і специфіку відображення «загального вигляду будинку» та класифікуйте тип при його зображені на рисунку.

  25. Проінтерпретуйте атрибутивне значення та специфіку зображення «огорожі» навколо будинку, «даху», «стін» та «кімнат» у будинку при його зображені на рисунку.

  26. Проінтерпретуйте атрибутивне значення та специфіку відображення «вікон», «дверей» «труб» у будинку при його зображені на рисунку.

  27. Проінтерпретуйте атрибутивне значення та специфіку відображення «стежок» та «сходів» при зображені будинку на рисунку.

  28. Дайте інтерпретацію загального атрибутивного значення зображеного дерева у співвідношенні із віком клієнта.

  29. Опишіть трактування атрибутивного значення зображеного дерева відносно класифікованого типу дерева у рисунку.

  30. Опишіть трактування атрибутивного значення симетрії та специфіку її відображення у зображені дерева на рисунку. Проаналізуйте атрибутивне значення та специфіку відображення «коренів» при зображені дерева у рисунку.

  31. Опишіть трактування атрибутивного значення та специфіку відображення «стволу дерева», «гілок» та «форми листви» при зображені дерева на рисунку.

  32. Опишіть трактування атрибутивного значення та специфіку відображення локалізації «висоти листви» при зображені дерева у рисунку в рамках концептів аналізу квадрантів (у напрямку висоти).

  33. Опишіть трактування атрибутивного значення локалізації «ширини листви» при зображені дерева у рисунку в рамках концептів аналізу квадрантів (в напрямку ширини).

  34. Опишіть трактування у порівняльному зрізі атрибутивного значення стволу та листви при зображені дерева у рисунку.

  35. Проінтерпретуйте атрибутивне значення та специфіку відображення «загального виду дерева» та «множинності дерев» у рисунку.

  36. Проінтерпретуйте атрибутивне значення та специфіку відображення «форми ствола дерева» та «мертвого дерева» або «пошкоджень на дереві» при його зображені у рисунку.

  37. Проінтерпретуйте атрибутивне значення та специфіку відображення «дупла» у дереві та специфіку відображення «геометричних фігур» при зображені дерева.

  38. Проінтерпретуйте атрибутивне значення та специфіку відображення «додаткових деталей» на дереві при його зображені.

  39. Експлікуйте принципи та правила реалізації проективних методик: «Рисунок сім’ї», «Кінетичний рисунок сім’ї» (Р.Бернс, С.Кауфман).

  40. Проінтерпретуйте атрибутивне значення та специфіку відображення загального образу сім’ї при зображені рисунку сім’ї’.

  41. Проінтерпретуйте атрибутивне значення та специфіку індивідуальних особливостей відображення нарисованих фігур при зображені рисунку сім’ї та специфіку відображення особливостей зображення клієнтом самого себе при малюванні сім’ї’.

  42. Проінтерпретуйте атрибутивне значення та специфіку відображення «величини фігур» при зображені рисунку сім’ї та специфіку відображення «розміру фігур батьків» при зображені рисунку сім’ї’.

  43. Проінтерпретуйте атрибутивне значення та специфіку відображення у зрізі співвідношення розміру фігур клієнта і батьків та специфіку відображення у зрізі співвідношення розміру фігур клієнта і сіблінга при зображені рисунку сім’ї’.

  44. Проінтерпретуйте атрибутивне значення та специфіку розташування фігур на листку при зображені рисунку сім’ї’. Дайте інтерпретацію атрибутивного значення та специфіку відображення взаємодії членів сім’ї при її зображені.

  45. Проінтерпретуйте атрибутивне значення та специфіку включення в рисунок сім’ї додаткових персонажей та дайте інтерпретацію атрибутивного значення відсутності на рисунку якогось члена сім’ї.

  46. Проінтерпретуйте атрибутивне значення та специфіку послідовності зображення персонажей при малюванні сім’ї’. Дайте інтерпретацію атрибутивного значення графічного зображення та кольорової гами при відображені рисунку сім’ї та специфіку зображення інших ознак у рисунку сім’ї.

  47. Дайте аналіз рисунку сім’ї за А.І. Баркан.

  48. Експлікуйте модифіковані проективні методики «Моя сім’я» – «Сім’я, яку хочу» за А.І.Баркан.

  49. Експлікуйте принципи та правила реалізації проективних методик: «Неіснуюча тварина», «Зорі та хвилі» (У. Аве-Лаллемант).

  50. Дайте трактування атрибутивного значення та специфіку відображення «голови» або заміщуючих її елементів при зображені рисунку неіснуючої тварини.

  51. Дайте трактування атрибутивного значення та специфіку відображення «органів чуття» (вух, рота, очей) при зображені рисунку неіснуючої тварини.

  52. Дайте трактування атрибутивного значення та специфіку відображення «опорної частини» (ніг, лап, постаментів) при зображені рисунку неіснуючої тварини.

  53. Дайте трактування атрибутивного значення та специфіку відображення різних «аксесуарів» і «прикрас» при зображені рисунку неіснуючої тварини. Проінтерпретуйте атрибутивне значення та специфіку відображення «рук» або «частин», що їх заміщають при зображені рисунку неіснуючої тварини.

  54. Дайте трактування атрибутивного значення та специфіку відображення «хвоста» та «контурів фігури» при зображені рисунку неіснуючої тварини.

  55. Дайте трактування атрибутивного значення при відображенні певної кількості елементів та характеру їх поєднання при зображені рисунку неіснуючої тварини.

  56. Опишіть трактування атрибутивного значення та класифікації типу тварини при відображені рисунку неіснуючої тварини. Проаналвізуйте атрибутивне значення назви тварини при її зображені.

  57. Проінтерпретуйте загальне атрибутивне значення та специфіку відображення погодних умов у рисунку. Дайте трактування атрибутивному значенню «місяця» та «сонця» у рисунку.

  58. Проінтерпретуйте атрибутивне значення та специфіку відображення «хмар», «блискавки», «веселки» та «вітру» у рисунку.

  59. Проінтерпретуйте атрибутивне значення та специфіку відображення «дощу», «калюж», «води» та «хвиль» у рисунку.

  60. Проінтерпретуйте атрибутивне значення та специфіку відображення «гір», «вогню», «острову», «берегу» у рисунку.

  61. Проінтерпретуйте атрибутивне значення та специфіку відображення «птахів» і «ссавців» у рисунку.

  62. Проінтерпретуйте атрибутивне значення та специфіку відображення «рослин» у рисунку.

  63. Проінтерпретуйте атрибутивне значення та специфіку відображення «стрілок», «кола», «квадрату» у рисунку.

  64. Проінтерпретуйте атрибутивне значення та специфіку відображення «крапок», «багатокутників», «трикутників», «ломаних ліній» у рисунку.