Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
АП МК 2р.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
74.24 Кб
Скачать

Тема 4. Адміністративно-правове забезпечення управління економічною сферою

1. До основних засобів регулюючого впливу держави на діяльність суб’єктів господарювання НЕ належить: Основними засобами регулюючого впливу держави на діяльність суб'єктів господарювання та їх об'єднань Є:• державне замовлення, державне завдання;• ліцензування, патентування і квотування;

• сертифікація та стандартизація;• застосування нормативів та лімітів;• регулювання цін і тарифів;• надання інвестиційних, податкових та інших пільг;• надання дотацій, компенсацій, цільових інновацій та субсидій.

2. Встановлення КМУ граничного обсягу виробництва чи обігу певних товарів (2)– це квотування

3. Реалізацію державної політики у сфері підприємництва забезпечує: Державний комітет України з питань регуляторної політики підприємництва (Держпідприємництво України).

4. Промислово-фінансові групи створюються за рішенням:КМУ.

5. Статус Ради інвесторів: консультативно-дорадчий орган при президенті

6. Спеціальні економічні зони створюються: з метою створення спільного виробництва з іноземними партнерами, орієнтованого на виробництво експортної продукції, залучення іноземних інвестицій, створення підприємств по виробництву продукції, що імпортується, залучення і впровадження нових технологій, упровадження ринкових методів господарювання і керування, розвиток інфраструктури ринку, поліпшення використання природних ресурсів, створення додаткових робочих місць. Спеціальні економічні зони можуть створюватися за указами Верховної Ради України, з ініціативи Президента України, Кабінету Міністрів України, місцевих Рад народних депутатів або місцевої державної адміністрації.

7. Серед основних завдань Державної служби автомобільних доріг є: 1)підготовка пропозицій щодо формування державної політики у сфері дорожнього господарства та забезпечення її реалізації; 2)розроблення і реалізація стратегії розвитку дорожнього господарства;

3)підготовка та організація виконання з питань, що належать до його компетенції, державних програм розбудови транспортних коридорів, забезпечення надійного і безпечного руху автомобільними дорогами загального користування (далі - автомобільні дороги), вдосконалення і забезпечення розвитку дорожнього господарства; 4)здійснення відповідно до законодавства державного регулювання і контролю у сфері дорожнього господарства, державного управління автомобільними дорогами; 5)організація будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг, відповідного інженерного облаштування, об'єктів дорожнього сервісу та інших споруд.

8. Державна служба автомобільних доріг є: центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра транспорту та зв'язку.

9. Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва є: 1)центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом, який уповноважений забезпечувати створення і реалізацію державної політики щодо розвитку і підтримки підприємництва. 2)Спеціально уповноваженим органом з питань ліцензування, державної регуляторної політики та дозвільної системи у сфері господарської діяльності.