Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
АП МК 2р.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
74.24 Кб
Скачать

8. Система органів упр, сил і засобів, що створ. Для організації і забезп. Населення від наслідків надзвич.Ситуацій техногенного, екологічного, прир. Та воєнного характеру:

Цивільна оборона УКРАЇНИ є держ системою органів

9. Голова СБУ призначається ВРУ за поданням Президента України.

10. СБУ за законом – це державний правоохоронний орган спеціального призначення, який забезпечує державну безпеку Укр.

11. Організаційна структура СБУ визначається: Президентом України.

12. Державний кордон України є лінія і вертикальна поверхня, що проходить по цій лінії, які визначають межі території України - суші, вод, надр, повітряного простору.

13. Виберіть режими, які НЕ визначаються ЗУ «Про державний кордон Укр» (2): визначаються ЗУ - РЕЖИМ ДЕРЖАВНОГО КОРДОНУ УКРАЇНИ, ПРИКОРДОННИЙ РЕЖИМ.

14. Міліція в Україні – це держ.озброєний орган викон.влади, який захищає життя, здоров'я, права і свободи громадян, власність, природне середовище, інтереси сусп.і держави від протиправних посягань.

15. Керівництво всією міліцією здійснює: Міністр внутрішніх справ України.

16. Які функції НЕ виконує міліція: Міліція виконує адміністративну, оперативно-розшукову, кримінально-процесуальну, профілактичну, виконавчу та охоронну (на договірних засадах) функції.

17. Вкажіть підрозділи, що НЕ входять до складу міліції (2): Входять до складу: кримінальної міліції; міліції громадської безпеки; транспортної міліції; державної автомобільної інспекції; міліції охорони; судової міліції; спеціальної міліції.

18. Спеціальні засоби при охороні громад.порядку забороняється застосовувати: а) до жінок з явними ознаками вагітності, осіб похилого віку або з вираженими озн. інвалідності та малолітніх, крім випадків вчинення ними групового нападу, що реально загрожує життю і здоров'ю людей, працівників міліції, або збройного нападу чи збройного опору;б) у приміщеннях і на земельних ділянках, які закріплено за дипломат., консульськими та ін. представництвами іноз. держав, за винятком випадків, коли від глави диплом. або глави ін. відп. представництва надійде прохання застос. вказані засоби проти правопорушників;в) у приміщеннях або в-вах, пов'язаних з виготовленням вибух. чи легкозаймистих речовин, у дитячих і лікувальних закладах.

19. Статус державного департаменту з питань виконання покарань: ЦОВВ зі спеціальним статусом

20. Реєстрацію нормативно-правових актів обласних державних адміністрацій здійснює:обласне управління юстиції

Тема 3. Управління соц. –культурною сферою

1. Який освітній рівень НЕ входить до структури вищої освіти: До структури вищої освіти входять освітні й освітньо-кваліфікаційні рівні: 1) освітні рівні: неповна вища освіта; базова вища освіта; повна вища освіта; 2) освітньо-кваліфікаційні рівні: молодший спеціаліст; бакалавр; спеціаліст, магістр.

2. За спеціальностями якого найвищого освітньо-кваліф. рівня здійснюють підготовку фахівців ВНЗ 2 рівня акредитації: здійснюється підготовка фахівців за спеціальностями освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста та за напрямами підготовки освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра.

3. Хто має право створювати ВНЗ комунальної форми власності: органи місцевого самоврядування.

4. Вищою науковою установою України є: Національна Академія наук України.

5. Чи може памятка (обєкт культурної спадщини національного або місцевого значення) перебувати у приватній власності: Пам'ятка, крім пам'ятки археології, може перебувати у державній, комунальній або приватній власності.

6. Хто видає свідоцтва на право вивезення культурних цінностей: Державна служба контролю.

7. Хто затверджує державні наукові програми: положення про держ наук та наук-технічні програми затверджує КМУ

8. Хто затверджує загальнодержавні програми національно-культурного розвитку: за поданням КМУ затверджується законом. Інші держ цільові програми за поданням держ замовників затверджується КМУ

9. Освіта за законом – це основа інтелектуального, культурного, духовного, соціального, економічного розвитку суспільства і держави.

10. Який освітній рівень НЕ входить до структури освіти: Структура освіти включає: дошкільну освіту;загальну середню освіту; позашкільну освіту; професійно-технічну освіту; вищу освіту; післядипломну освіту;аспірантуру; докторантуру; самоосвіту. Освітні рівні: поч. заг. освіта; базова загальна середня освіта; повна загальна середня освіта; проф-технічна освіта; базова вища освіта; повна вища освіта.

11. За спеціальностями якого освітньо-кваліфікаційного рівня здійснюють підготовку фахівців ВНЗ 1 рівня акредитації: здійснюється підготовка фахівців за спеціальностями освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста.

12. Статут ХУУП: розробляється власником (власниками) вищого навч. закладу; Вищий колегіальний орган громад. самовряд.приймає статут вищого навч. закладу, а також вносить зміни до нього.

13. Хто встановлює мережу ВНЗ: КМУ відповідно до соц.-ек та культ-освітніх потреб у них,а їх мережа- спеціально уповноваженим ЦОВВ у сфері професійно-технічної освіти за пропозиціями міністерств та ін. ЦОВВ та МОВВ

14. Хто встановлює мережу професійно-навчальних закладів: КМУ

15. Хто визначає потребу у професійно-навчальних закладах: КМУ

16. Хто здійснює реєстрацію ввезених культурних цінностей: Державна служба контролю.

17. Хто обирає Голову Націон. ради Укр.. з питань телебачення і радіомовлення: Голова Нац. ради обирається Нац. радою з числа членів Нац. ради таємним голосуванням.

18. Чи можуть природні обєкти бути обєктами культурної спадщини: Так