Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсак.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
104.45 Кб
Скачать
  1. Тема. Побудова та використання класів. Клас myMatrix.

Завдання. Розробити клас myMatrix, на основі якого можна створювати об'єкти типу "матриця". Цей клас повинен надавати можливість створення програм, в яких реалізуються матричні обчислення. В класі повинні бути визначені операції множення матриці на число та на вектор, операції додавання, віднімання та множення матриць, операція пошуку оберненої матриці, операція обчислення детермінанту матриці, операція отримання транспонованої матриці, операція присвоєння матриці значень іншої матриці, тощо. Розміри матриці (кількість рядків та кількість стовпців) повинні задаватися зовні (тобто з основної програми) під час створення відповідного екземпляру об'єкта типу myMatrix. Розробку виконувати в середовищі Borland C++ Builder або MS Visual Studio C++.

  1. Тема. Побудова та використання класів. Клас myString.

Завдання. Розробити клас myString, на основі якого можна створювати об'єкти типу "рядок символів". Цей клас повинен надавати можливість створення програм, в яких реалізуються обробка рядків символів. В класі повинні бути визначені методи присвоєння рядків, додавання рядків, вставки рядка в рядок з заданого місця та вилучення певної кількості символів з рядка, звертання до окремого елементу рядка, операції відношень для порівняння рядків (більше, менше, рівно, нерівно), операції вставки рядка в потік введення/виведення та його вилучення з потоку, метод визначення довжини рядка, тощо. Розробку виконувати в середовищі Borland C++ Builder або MS Visual Studio C++.

  1. Тема. Побудова та використання класів. Клас myStack.

Завдання. Розробити клас myStack, на основі якого можна створювати об'єкти типу "стек". Цей клас повинен надавати можливість створення програм, в яких використовуються структури даних типу стек. В класі повинні бути визначені методи, які дозволяють додати елемент до стеку, вилучити елемент зі стеку, отримати значення кількості елементів в стекові, значення поточної глибини стеку та отримати номер останнього елементу стеку (верхівку стеку). Клас myStack повинен обробляти дані всіх основних цілочислових та дійсних типів, а також вірно обробляти виняткову ситуацію, пов’язану з нестачею пам’яті. Максимальне значення глибини стеку повинно задаватися зовні (тобто з основної програми) під час створення відповідного екземпляру об'єкта типу myStack. Розробку виконувати в середовищі Borland C++ Builder або MS Visual Studio C++.

  1. Тема. Побудова та використання класів. Клас myChain.

Завдання. Розробити клас myChain, на основі якого можна створювати об'єкти типу "лінійний динамічний односпрямований однозв’язний список". Цей клас повинен надавати можливість створення програм, в яких використовуються структури даних зазначеного типу. В класі myChain повинні бути визначені методи, які дозволяють додавати та віднімати елементи до/з списку, а також виконувати інші певні стандартні та нестандартні дії над списками (об’єднання двох списків в один, розбиття списку на два списки, тощо). Клас myChain повинен вірно обробляти виняткову ситуацію, пов’язану з нестачею пам’яті. Розробку виконувати в середовищі Borland C++ Builder або MS Visual Studio C++.

  1. Тема. Побудова та використання класів. Гра “кіт-миша”.

Завдання. Розробити програму, яка моделює пошук миші кішкою в кімнаті з предметами, передбачивши відповідні класи об'єктів. Розроблювані класи повинні успадковуватися від певного базового класу, наприклад, класу Point (графічна точка). Розробку виконувати в середовищі Borland C++ Builder або MS Visual Studio C++.

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

Дніпропетровський національний університет

ім.О.Гончара

Факультет Фізики, електроніки та комп’ютерних систем

Кафедра Автоматизованих систем обробки інформації

КУРСОВА РОБОТА

З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

«ОБ’ЄКТНО-ОРІЄНТОВАНЕ ПРОГРАМУВАННЯ»

НА ТЕМУ

«ТЕМА З ПЕРЕЛІКУ ЗГІДНО З НОМЕРОМ У СПИСКУ (перший рядок)»

Виконавець

ст.гр.КС-ХХ-1

ПІБ

Підпис

Керівник

ст.викл. каф. АСОІ

Соколова Н.О.

________________