Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit_5.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
843.26 Кб
Скачать

Установка рампи форсунок

1. Замінити і змастити нові ущільнювальні кільця форсунок моторним маслом, встановити паливну рампу в зборі на головку циліндрів і закріпити болтами, затягнувши їх моментом (9-13) Н · м. 2. Приєднати джгут проводів форсунок. 3. Встановити ресивер. 4. Встановити паливні трубки, затягнувши накидні гайки кріплення до рампи і регулятору тиску моментом (20-34) Н · м. Перевірити ущільнювальні кільця паливних трубок на наявність порізів, забоїн. Замінити в разі потреби. Обов'язково використовувати другий ключ з боку штуцера рампи при затягуванні натяжна гайки паливної трубки. 5. Встановити вакуумний шланг регулятора тиску. 6. Встановити дросельний патрубок на ресивер і закріпити його гайками. 7. Приєднати шланг впускної труби до дросельного патрубка. 8. Встановити привід дросельної заслінки і перевірити його роботу. 9. Приєднати провід до клеми "мінус" акумуляторної батареї. 10. За допомогою подачі напруги 12 В на контакт рGс колодки діагностики включити електробензонасос і переконатися у відсутності витоків палива.

Рис. 2- Установка паливної форсунки: 1 - впускний клапан; 2 - форсунка; 3 - штепсельний роз'єм, 4 - фіксатор; 5 - рампа форсунок; 6 - ущільнювальні кільця; 7 - впускна труба

Форсунка системи розподіленого упорскування являє собою електромагнітне пристрій, дозуюче подачу палива під тиском у впускну трубу двигуна. Форсунки закріплені на рампі за допомогою пружинних фіксаторів 4. Верхній і нижній кінці форсунок герметизуються ущільнювальними кільцями 6, які завжди треба замінювати новими при знятті і установці форсунок. Форсунка, у якої стався прихват клапана в частково відкритому стані, викликає втрату тиску після вимкнення двигуна, тому на деяких двигунах буде спостерігатися збільшення часу прокрутки. Крім того, форсунка з прихопленим клапаном може викликати гартівне запалення, так як деяка кількість палива буде потрапляти в двигун після того, як він заглушений.

Установка форсунок 1. Змастити нові ущільнювальні кільця чистим моторним маслом і встановити на форсунку. 2. Встановити новий фіксатор форсунки (при необхідності). 3. Вставити форсунку в гніздо рампи так, щоб роз'єм був повернутий догори. Форсунку вставляти в гніздо до зачеплення фіксатора з канавкою на рампі. 4. Встановити рампу форсунок в зборі (див. "Установка рампи форсунок"). При знятті форсунок дотримуватися обережності, щоб не пошкодити штекери роз'єму і розпилювачі. Форсунка не розбирається. Не допускається занурення форсунок в миючі рідини, тому що форсунки містять електричні вузли. Не допускається попадання моторного масла всередину форсунки. 5. За допомогою подачі напруги 12 В на контакт рGс колодки діагностики включити електробензонасос і переконатися у відсутності витоків палива.

Зняття регулятора тиску 1. Скинути тиск в системі подачі палива. 2. Вимкнути запалювання. 3. Від'єднати дріт від клеми "мінус" акумуляторної батареї. 4. Від'єднати вакуумний шланг від регулятора тиску. 5. Від'єднати трубку зливу палива від регулятора тиску. 6. Зняти регулятор тиску з рампи форсунок, відвернувши болти кріплення і повернувши регулятор вліво-вправо до зрушування.

Установка регулятора тиску 1. Встановити регулятор тиску на рампу форсунок і закріпити болтами, затягнувши їх моментом (8-11) Н · м, попередньо змастивши герметиком. 2. Встановити трубку зливу палива, затягнувши різьбові з'єднання моментом (20-34) Н · м. 3. Встановити вакуумний шланг. 4. Приєднати провід до клеми "мінус" акумуляторної батареї. 5. За допомогою подачі напруги +12 В на контакт рGс колодки діагностики включити електробензонасос і переконатися у відсутності витоків палива.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]