Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КОНСПЕКТ ЛЕКЦІЙ після правки.doc
Скачиваний:
51
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
14.87 Mб
Скачать

Тема 2. О'бємно–планувальні рішення промислових будівель

1.2. Виробничо-технологічна схема як основа об`ємно-планувального рішення будівлі.

Об`ємно–планувальне рішення будь якої промислової будівлі залежить від характеру технологічного процесу, розташованого всередині будівлі.

Основою для розробки проектної документації архітектурно-будівельної частини промислових будівель є завдання технологів у вигляді технологічної схеми, в якій наведено: склад, послідовність, взаємозв’язки технологічних операцій, напрями переміщення сировини, матеріалів, напівфабрикатів та готової продукції.

Для забезпечення раціонального планування цехів необхідно знати габарити технологічного обладнання і готового виробу, характер розташування робочих місць, ширину проходів і проїздів, а також схему розташування виробничого обладнання.

2.2. Вибір поверховості будівель

Одноповерхові будинки в порівнянні з багатоповерховими мають ряд переваг:

– полегшує встановлення технологічного обладнання, спрощують шляхи грузових потоків і дозволяють використовувати для перевезення вантажів горизонтальний транспорт;

– забезпечується рівномірне освітлення робочих місць натуральним світлом через світлові ліхтарі;

– є можливість організувати натуральний повітрообмін в приміщенні через світло аераційні ліхтарі.

Недоліками одноповерхових будівель є такі: відносно велика площа забудови, а також довжина інженерних і транспортних шляхів; велика площа зовнішніх огороджень, та експлуатаційні витрати на утримання їх і підтримку заданих параметрів внутрішнього середовища.

Багатоповерхові будівлі мають менше недоліків ніж одноповерхові будівлі, а нерідко економічніші одноповерхових, особливо при навантажені до 10 кПа. Такі будівлі більш гнучкіші в відношенні містобудівельних вимог, їх можна розташовувати в міських кварталах.

До недоліків багатоповерхових будівель відносять: необхідність в вертикальному транспорті (вантажних і пасажирських ліфтах), значне підвищення в вартості будівель; зменшення ширини освітлення робочих місць.

2.3. Вибір ширини і висоти прольоту, кроку колон.

Конфігурація і розміри плану, висоти і профілю промислових будівель визначається технологічними параметрами, числом і взаємним розташуванням прольотів. Об`ємно-планувальне рішення складається із таких параметрів (ширина, висота і крок колон).

Ширина прольоту L – це відстань між поздовжніми розмітковами осями, яка складається із прольоту мостового крану Lk і подвійної відстані К між віссю кранового прольоту і розмітковою віссю.

Крок колон (відстань між поперечними розмітковими осями) вибирають з врахуванням габаритів і методів розташування технологічного обладнання, розміром випускаючого виробу.

Висота прольоту (відстань від рівня підлоги до низу несучих конструкцій покриття). Залежить від технологічних, санітарно-гігієнічних вимог. Ця висота складається із висоти Н1 до кранової головки рельса, і віддалі Н2 кранового рельса до низу несучих конструкцій покриття (рис.2.1).

а) б)

Рис. 2.1. Будівлі з підвісним (а) і мостовим (б) кранами

Прогон – відстань між осями колон у напрямку, що відповідає прогону основної несучої конструкції покриття (балки, ферми). У більшості випадків прогони одноповерхових будівель мають 12, 18, 24 м і т. д. (через 6 м).

Крок колон – відстань між осями у напрямку, що відповідає осі основної несучої конструкції покриття, і здебільшого дорівнює 6 і 12 м.