Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
dek-2_komplexny.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
58.56 Кб
Скачать

Злочини у сфері охорони державної таємниці, недоторканності державних кордонів, забезпечення призову та мобілізації

Поняття, кримінально-правова характеристика та види злочинів у сфері охорони державної таємниці, недоторканності державних кордонів, забезпечення призову та мобілізації.

Злочини у сфері охорони державної таємниці і конфіденційної інформації, яка є власністю держави. Розголошення державної таємниці. Поняття, склад і види цього злочину. Втрата документів, що містять державну таємницю. Поняття, склад і види цього злочину. Передача або збирання відомостей, що становлять конфіденційну інформацію, яка знаходиться у володінні держави. Поняття, склад і види цього злочину.

Злочини у сфері недоторканності державного кордону України і безпеки міжнародних польотів. Незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Поняття, склад і види цього злочину.

Злочини у сфері забезпечення призову і мобілізації, а також військового обліку і підготовки військовозобов’язаних. Ухилення від призову на строкову військову службу. Поняття і склад цього злочину. Ухилення від призову за мобілізацією. Поняття і склад цього злочину.

Злочини у сфері забезпечення встановленого порядку здійснення між народних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю. Порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю. Поняття, склад і види цього злочину.

Злочини проти авторитету органів державної влади, органів місцевого самоврядування та об’єднань громадян

Поняття, кримінально-правова характеристика та види злочинів проти авторитету органів державної влади, органів місцевого самоврядування та об’єднань громадян.

Злочини у сфері використання державних символів. Наруга над державними символами. Поняття, склад і види цього злочину Злочини, пов’язані з перешкоджанням діяльності організацій та об’єднань громадян. Захоплення державних або громадських будівель чи споруд. Поняття і склад цього злочину.

Злочини проти представників влади, органів місцевого самоврядування, працівників правоохоронних органів, членів громадських формувань. Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві. Поняття, склад і види цього злочину. Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, працівника державної виконавчої служби. Поняття, склад і види цього злочину. Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу. Поняття, склад і види цього злочину.

Злочини у сфері використання документів і засобів отримання інформації. Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження. Поняття, склад і види цього злочину. Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів. Поняття, склад і види цього злочину. Незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації. Поняття, склад і види цього злочину.

Інші злочини проти авторитету держави, органів місцевого самоврядування та діяльності об’єднань громадян. Самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи. Поняття і склад цього злочину. Самоправство. Поняття і склад цього злочину.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]